Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a feladata egy szülésznőnek?

Mi a feladata egy szülésznőnek?

Figyelt kérdés
2013. júl. 23. 19:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól függ hol dolgozik. Vérvétel, kismama gondozás (vérvétel, vérnyomás mérés, tanácsadás, kis könyvbe ezeket be vezetni, cukor terhelésnél közreműködni, orvos munkáját segíteni (időpont egyeztetés, eszköz fertőtlenítés, kismamákat eligazítani, leletet megírni az orvos utasítása alapján, uh felvétel kiadása, rögzítése DVD-n), szülésnél segédkezni (borotválás, kismama "megvizsgálása", praktikus tanácsok adása, vajúdásban segíteni, szülésközben orvosnak segíteni, gyógyszerek ki mérése, borogatás, csecsemő ellátása, kismama segítése eszközökkel masszázzsal,) Szakképzett (diplomás) szülésznő akár szülés egyedül is letud vezetni.
2013. júl. 23. 19:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha nincs fogadott orvosod, ő vezeti le a szülést.
2013. júl. 23. 21:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Vérvétel, vérnyomás mérés, láz mérés, gyogyszer osztás, ágynemű húzás. Császár után első alkalommal segítség a felkelésénél fürdésnél. Nálunk ezeket csinálták.
2013. júl. 23. 21:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Igaz én külföldön szültem de nálam két szülésznő vezette a szülést, egy idősebb lengyel nő és egy fiatalabb "lány". Szuper munkát végeztek, nagyon hálás vagyok nekik. Doktor akkor volt bent mikor megnézte mennyire tágultam ki, a burok is akkor repedt meg, szólt a szülésznőnek, szültünk. A végére kicsit elfáradtam, akkor bejött egy doktornő de ő is csak pár percig volt benn és nem szólt semmit, csak nézte, hogy minden rendben megy-e. Tulajdonképpen a szülésznők csináltak mindent, bátorítottak, irányítottak, segítettek, fogták a lábam, hátam, takarították alólam folyamatosan a cuccot, sosem éreztem piszkosnak magam, engem is tisztán tartottak, szóval szinte mindent. Nehéz szülésem volt de nagyon hálás vagyok nekik. Aztán jött egy orvos és összevarrt de a lényegi munkát a két nő (meg én) végeztük.
2013. júl. 25. 11:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerinted?
2013. júl. 28. 17:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2013. júl. 28. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!