A szülésznőnek pontosan mi a feladata? Van fogadott orvosom, akkor ha itt az idő, de ép nem lesz bent a szülésznő szól neki? Addig ki lát el?
Amíg nincs ott az orvosod, addig a szülésznő és az ügyeletes orvos lát el. De főleg a szülésznő. A pontos feladatait hosszú lenne meghatározni a "beteg" felvételtől egészen a kitolási szakaszig, a baba megszületéséig. Figyel Téged a vajúdás alatt, persze, nem folyamatosan, ha nincs semmi probléma, figyel a babára, a méhösszehúzódásokra, a tágulásra, ő készít elő a szülésre (beöntés, zuhany, borotválás), és magát, a szülést is aktív közreműködéssel követi.
Egy anya és szülésznő :)
Nálam ügyeletes szülésznő volt, csak a dokim volt fogadott.
Mérte a méhösszehúzódásokat, oxit kötött be, kicsit beszélgetett is velem és a férjemmel, nagyon hálás vagyok neki mert nagyon profi és kedves volt. 2-re értem be a kórházba, a dokim 7-re, a szülésznő is ott volt a szülésnél is, sőőt ő vette le a köldökzsinórvért, várta meg a méhlepény születését és még vajúdásnál asszisztált az epidurál beadásához is.
Bár nem volt fogadott de nagyon lelkiismeretes volt.
Ha elindul a szülés felhívod a dokid, és amíg nem ér be addig ügyeletes szülésznő lesz veled és a szülésnél is segíteni fog.
Nekem volt fogadott orvosom, és szülésznőm is.
Én először neki telefonáltam, Ő hívta a dokit mikor jónak látta.
Magdi volt velem kb. 1-től, a dokit csak 4 körül hívta be.
Amit előttem leírtak, figyelt ránk, de nem volt tolakodó.
Amikor már semmire nem tudtam koncentrálni (inkább magam szerettem volna "szenvedni" ) szóval tartotta a páromat, tök jól elbeszélgettek, tv-t néztek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!