Szülés után mi a teendő a hassal?
Hasprést lehet csinálni , alsó hast pedig szülés után 6 héttel szabad csak tornáztattni.
6 hát után hasprés és alsó hasizom gyakorlat egy héten minimum 2 szer :).
33+6 hkm és 6 éves kislány anyukája .
Nekem 6 ével ezzelött bevált és 2 hónap múlva ugyan olyan szép feszes hasam lett 9 kg híztam a terheség alatt.
Semmi teendő nincs.
Viszonylag alkati kérdés, hogy kinek hogyan megy vissza és mennyi idő alatt.
A haselszorító kifejezetten nem ajánlott, mert akkor az izmoknak nincs mit dolgozni, és elrenyhülnek. Legalábbis hüvelyi szülés után, a császárról nem tudok nyilatkozni, de hallottam már olyat, hogy annyira fáj a seb, hogy ilyesmi szóba nem jön, legalábbis az elején biztosan nem.
Nekem volt egy gyermekágyi torna sorozatom, a Milupa reklámanyagban volt, én azt nagyon szerettem, természetesen pont a hasizmokat kihagyja a buliból.
6 hét után lehet tornázni amit szeretnél és amit bírsz, arra kell figyelni, hogy izomlázad ne legyen, mert a tejsav termelődés megváltoztatja az anyatej ízét is, és az a babádnak nem biztos hogy tetszeni fog.
A gyermekágy alatt jó pihenni, de tényleg nem ettől függ a has állapota.
Én hármat szültem hüvelyi úton és nagyon vékony vagyok. (49 kg, 162cm) Senki nem mondaná, hogy nagy a hasam, sőt én magam látom a nőket azt utcán, akiknek nagyobb van az enyémnél, és még nem is szültek, de tudom, hogy nem ilyen volt.
Reggelente lapos, de ha megiszom fél liter folyadékot, akkor már nő egy kis pocak, és estére én a tükörben gyakorta úgy látom, mintha terhes poci lenne.
Ergo a szövetek kitágulnak és lazábbak lesznek.
Ha hasizmoztam volna, biztosan másképp lenne, de erre sem időm sem energiám nem volt. A férjemnek meg tetszem így is, szerinte tökéletes...
Alkati kérdés is, van akinek nem kell csinálnia semmit, mert visszamegy. Ez vagyok én.
Van, akinek szétmegy a hasfala, lesz egy köldöksérve, és csinálhat akármit, műtét nélkül nem jön helyre.
És van egy átlag is.
Szerintem kenegetni érdemes később is, hogy rugalmas legyen a bőr, és lehetőleg visszanyerje a körülbelüli eredeti formáját. És tornával lehet segíteni, de ez megint más császárnál, meg hüvelyi szülésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!