Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mi a teendő a hassal?

Szülés után mi a teendő a hassal?

Figyelt kérdés
Annyira sok információ van és én elvesztem köztük. Amikor megszültem a babát akkor rögtön kell hordani hasleszorítót? Vagy feküdni kell amennyit csak tudok? Vagy kenegetni kell a hasat? Mit kell tenni a hassal, hogy viszonylag ugyan olyan legyen mint volt? Jelenleg kakaóvajjal és mandulaolajjal kenem a pocakom, de szülés után mit kell csinálni? Mikortól lehet/kell tornázni?

2013. júl. 21. 09:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Hasprést lehet csinálni , alsó hast pedig szülés után 6 héttel szabad csak tornáztattni.

6 hát után hasprés és alsó hasizom gyakorlat egy héten minimum 2 szer :).

33+6 hkm és 6 éves kislány anyukája .

Nekem 6 ével ezzelött bevált és 2 hónap múlva ugyan olyan szép feszes hasam lett 9 kg híztam a terheség alatt.

2013. júl. 21. 10:01
 2/6 anonim ***** válasza:
43%
Bocsi első voltam 34 hetes vagyok már :)
2013. júl. 21. 10:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Szoktak rá zsákot rakni szülés után pár órára, de nem mindenhol. Hasleszorítót szoktak ajánlani egy két hétig, de őszintén szólva ha olyan a genetikád, akkor nem tudsz mit csinálni, lógni fog.
2013. júl. 21. 10:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem második nap mondta a viziten az orvos, hogy szerezzek hasszorítót, aztán a szobatársam, hogy azt csak pár napig jó hordani, különben nem regenerálódnak a hasizmok. Így csináltam, a többiről nem tudok semmit, én is gondolkoztam már, hogy utána kéne járni. Három és fél hete szültem, még van egy kis hasam, de nem vészes. Viszont bármit eszem, kb. úgy felpuffadok délutánra, mint a terhesség elején - na, ilyenkor nagy is a hasam. Úgy terveztem, hogy a gyermekágy után finoman rágyúrok a hasizmomra, hátha segít.
2013. júl. 21. 10:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Semmi teendő nincs.

Viszonylag alkati kérdés, hogy kinek hogyan megy vissza és mennyi idő alatt.

A haselszorító kifejezetten nem ajánlott, mert akkor az izmoknak nincs mit dolgozni, és elrenyhülnek. Legalábbis hüvelyi szülés után, a császárról nem tudok nyilatkozni, de hallottam már olyat, hogy annyira fáj a seb, hogy ilyesmi szóba nem jön, legalábbis az elején biztosan nem.

Nekem volt egy gyermekágyi torna sorozatom, a Milupa reklámanyagban volt, én azt nagyon szerettem, természetesen pont a hasizmokat kihagyja a buliból.

6 hét után lehet tornázni amit szeretnél és amit bírsz, arra kell figyelni, hogy izomlázad ne legyen, mert a tejsav termelődés megváltoztatja az anyatej ízét is, és az a babádnak nem biztos hogy tetszeni fog.

A gyermekágy alatt jó pihenni, de tényleg nem ettől függ a has állapota.

Én hármat szültem hüvelyi úton és nagyon vékony vagyok. (49 kg, 162cm) Senki nem mondaná, hogy nagy a hasam, sőt én magam látom a nőket azt utcán, akiknek nagyobb van az enyémnél, és még nem is szültek, de tudom, hogy nem ilyen volt.

Reggelente lapos, de ha megiszom fél liter folyadékot, akkor már nő egy kis pocak, és estére én a tükörben gyakorta úgy látom, mintha terhes poci lenne.

Ergo a szövetek kitágulnak és lazábbak lesznek.

Ha hasizmoztam volna, biztosan másképp lenne, de erre sem időm sem energiám nem volt. A férjemnek meg tetszem így is, szerinte tökéletes...

2013. júl. 21. 10:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Alkati kérdés is, van akinek nem kell csinálnia semmit, mert visszamegy. Ez vagyok én.

Van, akinek szétmegy a hasfala, lesz egy köldöksérve, és csinálhat akármit, műtét nélkül nem jön helyre.

És van egy átlag is.

Szerintem kenegetni érdemes később is, hogy rugalmas legyen a bőr, és lehetőleg visszanyerje a körülbelüli eredeti formáját. És tornával lehet segíteni, de ez megint más császárnál, meg hüvelyi szülésnél.

2013. júl. 21. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!