Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen ugyeletes orvosnal...

Milyen ugyeletes orvosnal szulni? Uzsokis valaszok elonyben?

Figyelt kérdés

Sokat gondolkoztam, hogy mi legyen. Az elso gyermekem fogadott dokin volt tobb szaz kilometerre innen. Szivem szerint atmenetileg odakoltoznek megint a szulesig. :)

Meg csak az elejen vagyok, most lepek a masodik szakaszba, de allandoan azon kattog az agyam, hogy mi hogy van.

Nok millioi szulnek ugyeletesorvosnal, foleg x. gyerekuket. Viszont manapsag nagyon nyomjak a fogadott orvos temat.

2013. júl. 18. 09:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem Uzsokiban választott dokim van, imádom! Szerencsére az a fajta aki nem mond összeget, adjunk amennyit tudunk. És 4 hetente egy uh 8000/ft magánrendelésen. A többi vizsgálat ingyen van a kórházban. Iszonyat aranyos mindenki, pedig ezen a 8000Fton kívül mi egy fillért sem adtunk senkinek. És ez a magánrendeléses is csak 20. héttől van, előtte a kórházban voltak a vizsgálatok és teljesen ingyen és képet is mindig kaptunk. Feküdtem is bent a kórházban mert véreztem, akkor is mindenki nagyon kedves volt. Én rossz dokival még nem találkoztam ott, nem panaszkodott senki (akivel személyesen beszéltem) , hogy bármi gond lett volna abból ,hogy az ügyeletesnél szült. Nekem csak jó tapasztalatom van. Én nem ehhez a kórházhoz tartozok ezért kellett dokit választanom, de ha te amúgy is ide tartozol akkor én abszolút merem ajánlani, hogy szülj az ügyeletesnél.
2013. júl. 18. 09:56
 2/8 anonim ***** válasza:

Uzsokiban szültem januárban.

Éjjel 3-kor mentünk be, és este 1/4 6-kor lett baba.

Beleestem 3 műszakváltásba is.

MINDEN doki és a szülésznők is nagyon aranyosak, kedvesek voltak! Pedig nekem sem volt fogadottam! :)

A szobatársaim közül is csak 1 szült fogadottal.

A többiek is elégedettek voltak.

Szóval szerintem nyugodtan vágj bele! Költsd a pénzt a babára! Teljes odafigyelést és segítséget, bátorítást fogsz kapni az ügyeletesektől! :)

Ha kell vmi infó vagy bármi, akkor írj nyugodtan! :)

2013. júl. 18. 09:59
 3/8 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

Elsotol kerdeznem, hogy esetleg Lajis Timihez jarsz?! Nekem ot ajanlottak, de rebgeteg a "negativ" velemeny azzal kapcsolatban, hogy sokan vannak nala es szinte alig jegyzi meg az embert.

Nem tudom ebbol mi a valos?!

Ha esetleg nem hozza jarsz, akkor leirnad, hogy kihez?!

Kettes:

Sokat olvastam az Uzsokirol, keruletileg hozzajuk tartozom, mert a XV.keruleti SZTK-bol ide kuldenek vizsgalatra.

12. hetben jarunk es a 20. hetig dontenem kene orvos vagy ugyeletes kozott.

A lanyom s.csaszaros volt. A dokim minden penzt megert, de a.korhaz es a szemelyzet ... 4 napig voltunk bent, kiadasnal papiron elcsereltek a gyereket... szoval, mar ugy vagyok vele, hogy ha nem.fizetek mindenkinek, akkor megis halhatunk! :/

Egyebkent en ugy vagyok vele, hogyha maganhoz jarok es oda fizetek, akkor a szules utan max. egy bombont kap a doki.

Ha nem fiztek a t.gondozasert, aki a szules utan kap penzt.

Durvanak tartom, hogy 7-8 honapig havi 10 ezret kifizetek es utana meg 50-100 ezret kernek.

Azert a szules es az anyava valas egy csodas dolog, de ne keruljon mar 150-200 ezerbe! :/

2013. júl. 18. 11:02
 4/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok. A személyzet is aranyos volt.

Csecsemősök mondták, h bármikor csengethetünk, szívesen segítenek. Megmutattak, elmagyaráztak mindent.

Igen, a pénz részével így vagyok én is. Egy bonbon, bor, az OK. De 100-akat kifizetni... Én végig sztk-ba jártam, senkinek egy fillért nem adtam és mindenki teljesen normális volt.

Rosszat kben nem olvastam az Uzsokiról, talán vki egyszer egy csecsemősre panaszkodott, h morcos volt, de a szülésznőket, orvosokat még senki nem szidta. :)

Egyik szobatársam is császáros lett, ügyeletesnél szült. Utána nagyon alaposan foglalkoztak vele, még a főorvosnál is járt, mert pici hőemelkedése volt.

Szóval a lényeg, h jó kezekben lesztek.

Ja... Kaját vigyél, mert az nem a legjobb... :) Reggeli - vacsi pl olyan volt, h 2 szelet kenyér + 2 karika felvágott, vagy 2 sz kenyér és 1 háromszög sajt. Van hűtő minden szobában, meg mikro a folyosón a konyhában. :)

Ja és wc papírt is vigyél. :)

2013. júl. 18. 11:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is néztem az Uzsokit,de végül nem őket választottam.

Sajnos,a Lajis Timiről írtak negatívak tapasztalataim szerint igazak.Én is őt szerettem volna orvosomnak,de 2 hétig nem tudtam elérni,majd nagy nehezen a kórházban..Rendelésen órákat kellett várni,míg bent voltam a vizsgálóban kedves volt nagyon,és szimpatikus is,de akkor is csöngött a telefonja,jöttek mentek az emberek..És úgy voltam vele,ha már fizetek,akkor szeretnék egy olyan orvost,akivel nyugodtan tudok pár percet beszélgetni.

2013. júl. 18. 13:20
 6/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Csak a dr.nő miatt nem őket választottad vagy valami más kifogásod is volt ellenük?

Tudom, ahány ház, annyi .. :)))

De, azért pro éls kontra vélemények is érdekelnek.

Eddig mindenki úgy írta le a kórházat, mintha Hawaii-onülnék koktélozás közben a naplementét bámulva egy bantu négerrel .. szóval kicsit hihetetlen, hogy abban a kórházban ennyi lelkiismeretes és odafigyelő orvos/ápoló dolgozik.

2013. júl. 18. 13:32
 7/8 anonim ***** válasza:
1 vagyok: De de a Tímeához járok. Én soha nem tapasztaltam semmi negatívat vele, rám mindig emlékezett, mondjuk terhességem elején 4 hétig hetente találkoztunk sajnos. Mióta magánrendelése van azóta pedig az asszisztense 12-17 óráig mindig elérhető. De mi mindig vizsgálaton beszéljük meg a következő időpontot így nem kell hívogatni. Valóban sok sok betege van, de órákat még sosem vártam rá, max 10-20 percet. De szombatonként van magánrendelése én ott még sosem vártam rá, mindig pontos volt.
2013. júl. 18. 19:45
 8/8 IREB válasza:

Szia,

Én az Uzsoki kórhában szültem, itt lakok a kerültben. gondozásra is Örs vezér téri sztk-ba jártam. Már ott is kb. 3 orvos látott. Aztán a szülés olyan hosszúra sikeredett hogy több műszak is asszisztált hozzá (csütörtök reggel kerültem be vérzéssel, péntek reggel elfolyt a víz és péntek éjjel született meg a lányom).

És nem volt fogadott orvosom, se szülésznőm!

Maximálisan elégedett voltam a szolgáltatással és senkinek nem fizettem semmit sem! A doki, aki végül összevarrta a gátmetszést 2 nap múlva még be is jött megnézni, hogy rendben van-e a seb.

Én is ügyeleten születtem anno. Gondoltam nekem is menni fog fogadott orvos nélkül! Az én férjem végig bent volt, az sokat számított! Ha kellett valami hívta a nővért, szólt a dokinak stb. De maguktól is jöttek és kérdezgettek, hogy minden rendben van-e velem.

Mellettem a kórteremben egy anyuka több 100eFt hagyott ott a dokinál (gondozás+szülés)! Na én ezt a pénzt a lányomra költöttem! Nem bántam meg.

Egy újabb problémamentes terhesség után ugyan így tennék!

+1 megjegyzés: a fogadott orvos ráadásul nem garancia a problémamentes szülésre, pl. az említett anyuka kért emidurálist, mire a dokija annyit mondott, hogy rendben 20eFt lesz (ott a szülés közepén!!!) aztán a baba beszorul a szülőcsatornába, vákuummal kellett kiszedni, amivel jött az anyuka fél méhe is! Na bumm!

Én nem kértem epidurálist, bár nagyon nehezen tágultam, de ki lehet bírni!

2013. aug. 1. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!