Milyen ugyeletes orvosnal szulni? Uzsokis valaszok elonyben?
Sokat gondolkoztam, hogy mi legyen. Az elso gyermekem fogadott dokin volt tobb szaz kilometerre innen. Szivem szerint atmenetileg odakoltoznek megint a szulesig. :)
Meg csak az elejen vagyok, most lepek a masodik szakaszba, de allandoan azon kattog az agyam, hogy mi hogy van.
Nok millioi szulnek ugyeletesorvosnal, foleg x. gyerekuket. Viszont manapsag nagyon nyomjak a fogadott orvos temat.

Uzsokiban szültem januárban.
Éjjel 3-kor mentünk be, és este 1/4 6-kor lett baba.
Beleestem 3 műszakváltásba is.
MINDEN doki és a szülésznők is nagyon aranyosak, kedvesek voltak! Pedig nekem sem volt fogadottam! :)
A szobatársaim közül is csak 1 szült fogadottal.
A többiek is elégedettek voltak.
Szóval szerintem nyugodtan vágj bele! Költsd a pénzt a babára! Teljes odafigyelést és segítséget, bátorítást fogsz kapni az ügyeletesektől! :)
Ha kell vmi infó vagy bármi, akkor írj nyugodtan! :)
Koszonom a valaszokat.
Elsotol kerdeznem, hogy esetleg Lajis Timihez jarsz?! Nekem ot ajanlottak, de rebgeteg a "negativ" velemeny azzal kapcsolatban, hogy sokan vannak nala es szinte alig jegyzi meg az embert.
Nem tudom ebbol mi a valos?!
Ha esetleg nem hozza jarsz, akkor leirnad, hogy kihez?!
Kettes:
Sokat olvastam az Uzsokirol, keruletileg hozzajuk tartozom, mert a XV.keruleti SZTK-bol ide kuldenek vizsgalatra.
12. hetben jarunk es a 20. hetig dontenem kene orvos vagy ugyeletes kozott.
A lanyom s.csaszaros volt. A dokim minden penzt megert, de a.korhaz es a szemelyzet ... 4 napig voltunk bent, kiadasnal papiron elcsereltek a gyereket... szoval, mar ugy vagyok vele, hogy ha nem.fizetek mindenkinek, akkor megis halhatunk! :/
Egyebkent en ugy vagyok vele, hogyha maganhoz jarok es oda fizetek, akkor a szules utan max. egy bombont kap a doki.
Ha nem fiztek a t.gondozasert, aki a szules utan kap penzt.
Durvanak tartom, hogy 7-8 honapig havi 10 ezret kifizetek es utana meg 50-100 ezret kernek.
Azert a szules es az anyava valas egy csodas dolog, de ne keruljon mar 150-200 ezerbe! :/

2. vagyok. A személyzet is aranyos volt.
Csecsemősök mondták, h bármikor csengethetünk, szívesen segítenek. Megmutattak, elmagyaráztak mindent.
Igen, a pénz részével így vagyok én is. Egy bonbon, bor, az OK. De 100-akat kifizetni... Én végig sztk-ba jártam, senkinek egy fillért nem adtam és mindenki teljesen normális volt.
Rosszat kben nem olvastam az Uzsokiról, talán vki egyszer egy csecsemősre panaszkodott, h morcos volt, de a szülésznőket, orvosokat még senki nem szidta. :)
Egyik szobatársam is császáros lett, ügyeletesnél szült. Utána nagyon alaposan foglalkoztak vele, még a főorvosnál is járt, mert pici hőemelkedése volt.
Szóval a lényeg, h jó kezekben lesztek.
Ja... Kaját vigyél, mert az nem a legjobb... :) Reggeli - vacsi pl olyan volt, h 2 szelet kenyér + 2 karika felvágott, vagy 2 sz kenyér és 1 háromszög sajt. Van hűtő minden szobában, meg mikro a folyosón a konyhában. :)
Ja és wc papírt is vigyél. :)

Én is néztem az Uzsokit,de végül nem őket választottam.
Sajnos,a Lajis Timiről írtak negatívak tapasztalataim szerint igazak.Én is őt szerettem volna orvosomnak,de 2 hétig nem tudtam elérni,majd nagy nehezen a kórházban..Rendelésen órákat kellett várni,míg bent voltam a vizsgálóban kedves volt nagyon,és szimpatikus is,de akkor is csöngött a telefonja,jöttek mentek az emberek..És úgy voltam vele,ha már fizetek,akkor szeretnék egy olyan orvost,akivel nyugodtan tudok pár percet beszélgetni.
Kedves utolsó!
Csak a dr.nő miatt nem őket választottad vagy valami más kifogásod is volt ellenük?
Tudom, ahány ház, annyi .. :)))
De, azért pro éls kontra vélemények is érdekelnek.
Eddig mindenki úgy írta le a kórházat, mintha Hawaii-onülnék koktélozás közben a naplementét bámulva egy bantu négerrel .. szóval kicsit hihetetlen, hogy abban a kórházban ennyi lelkiismeretes és odafigyelő orvos/ápoló dolgozik.

Szia,
Én az Uzsoki kórhában szültem, itt lakok a kerültben. gondozásra is Örs vezér téri sztk-ba jártam. Már ott is kb. 3 orvos látott. Aztán a szülés olyan hosszúra sikeredett hogy több műszak is asszisztált hozzá (csütörtök reggel kerültem be vérzéssel, péntek reggel elfolyt a víz és péntek éjjel született meg a lányom).
És nem volt fogadott orvosom, se szülésznőm!
Maximálisan elégedett voltam a szolgáltatással és senkinek nem fizettem semmit sem! A doki, aki végül összevarrta a gátmetszést 2 nap múlva még be is jött megnézni, hogy rendben van-e a seb.
Én is ügyeleten születtem anno. Gondoltam nekem is menni fog fogadott orvos nélkül! Az én férjem végig bent volt, az sokat számított! Ha kellett valami hívta a nővért, szólt a dokinak stb. De maguktól is jöttek és kérdezgettek, hogy minden rendben van-e velem.
Mellettem a kórteremben egy anyuka több 100eFt hagyott ott a dokinál (gondozás+szülés)! Na én ezt a pénzt a lányomra költöttem! Nem bántam meg.
Egy újabb problémamentes terhesség után ugyan így tennék!
+1 megjegyzés: a fogadott orvos ráadásul nem garancia a problémamentes szülésre, pl. az említett anyuka kért emidurálist, mire a dokija annyit mondott, hogy rendben 20eFt lesz (ott a szülés közepén!!!) aztán a baba beszorul a szülőcsatornába, vákuummal kellett kiszedni, amivel jött az anyuka fél méhe is! Na bumm!
Én nem kértem epidurálist, bár nagyon nehezen tágultam, de ki lehet bírni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!