Akinek méhszájérlelő injekcióval vagy oxis infúzióval próbáltak indítani túlhordás miatt leírná milyen volt?
Hú, hát nekem kegyetlen volt:))
A nagy koraszülött volt, a kicsit túlhordtam.Már a 38. héttől befektettek, mert faros volt, ennek ellenére majdnem 41 hétre született meg.2x indították, nem tágultam, azt hittem lekaparoma festéket a falról, 2 és fél napig vajúdtam vele, de állandóan leálltak a fájások.Aztán az orvos azt mondta, h nem kockáztat, megcsászároz.Szóval így sikerült, nekem nem hatott az oxi :)
Lányomnál elfolyt a vizem este 7 kor...Reggel még mindig semmi fájás,jött az oxy...kegyetlen volt.
Gyorsabb de baromi fájdalmas.
Most a kicsi lánynál 12 napig hordtam túl.3x inditották.
Este vizitnél már szóltek hogy éjféltől se enni,se inni nem szabad,reggel 6 kor szülőszoba.
Beöntés mi egymás és rámkötötték az oxy-t.CTG ment folyamatosan,ez igy ment 45 percig,fájás semmi...
3x ismételték ezt meg,már könyörögtem hogy csináljanak valamit,mert olyan zárt voltam hogy magzatvizet se tudtak nézni.
Mig a 12.napon a főorvos nagy kegyesen megvizsgált a 4. inditás előtt és közölte hogy ez egy nagy nulla és császár...
Akkor már láttam az alagút végét,addig csak a bizonytalanság,napokat bőgtem....
Megcsászároztak,természetesen az utolsó pillanatban ugyanis már spenótzöld volt a vizem...
Hál istennek a baba nem nyelt belőle és egészségesen 9/10-es apgarral született....
Könyörögtem a császárért,de mivel mindkettőben volt részem,igy maradok a spontán szülés mellett...
A császár engem nagyon megviselt,a komplikációk miatt amik felléptek műtét közbe...
De már múlóba vannak az emlékek,itt a gyönyörű baba,szóval megérte:)
Nekem reggel fél 10-től fél 12-ig kaptam az oxitocint,már negyed 11-kor kezdődtek a fájások, akkor végig feküdnöm kellet, aztán szóltak, hogy menjek vissza a szobámba, majd értesítenek( elvileg, hogy csak a oxigén áramlását nézték a kicsimnek), aztán épp hogy leültem az ágyamra, szóltak, hogy menjek vissza a szülőszobára, mert az orvos úgy látta jónak, hogy indítsák meg, de nekem szépen beindult a 2 órás oxitól.Előkészítetek , majd sétálhattam, 10 percenként nézték a szívhangot, de nagyon nehezen nyíltam ki, pedig a doki fel is zselézett, hogy könnyebben nyíljak, este 8 kor egy ujjnyira voltam nyitva és burkot repesztettek , az nagyon fájt. a fájások fokozatosan erősödtek , de hajnali fél 3-kor még csak másfél ujjnyira voltam nyitva, de hajnal 3 óra 00 perckor megszületett a kislányom 2000grammal és 44centivel.
Nem volt olyan nehéz, vagy fájdalmas, mint amilyen rémhírek mennek , nem gyors, nem is lassú, inkább hirtelen szülésnek mondanám, bár ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!