Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szőnyi kórházban hogy...

A szőnyi kórházban hogy zajlik a szülés?

Figyelt kérdés

Nem régen költöztem a környékre, Dr Ördög Istvánnál fogok szülni. Mire kell számítanom? Előkészületek, szülő szoba, pihenő, mikor lehet felöltözni, látogatás stb...

Tudna segíteni valaki, Minden tanácsot tapasztalatot szívesen látok! Köszönettel!

2009. okt. 19. 09:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia! Először is: a legjobb orvost választottad! Én is nála szültem. A szülésznők, nővérek, mindenki kedves és rendes, csak a legjobbakat tudom mondani a szőnyi kórházról. A szülőszoba 2 ágyas, tehát könnyen előfordulhat hogy kínlódni fog melletted valaki, de ha már te is ott leszel, hidd el hogy nem fogsz rá figyelni, elég lesz a bajod.Utána 2 órát még ott tartanak megfigyelés céljából, majd szobára kerülsz. Mivel reggel fél 6-tól este 10-ig nálad van a baba a szobán, látogató a szobába nem mehet be, de az ajtó üvegén keresztül megmutathatod a babát. Ha látogatókat akarsz fogadni az előtérben, akkor addig nyugodtan visszaviheted a csecsemős nővérnek a picit, nagyon aranyos mindegyik! És persze segítőkészek. Én 3 ágyas szobában voltak, és nagyon jó szobatársakat kaptam!A picinek a popsitörlőn, peluson,2-3 textilpelenkán és ruhán kívül ( amiben hazaviszitek ) az ég világon semmit nem kell vinni ( ja meg persze cumisüveget és mellszívót, nem tudni előre hogy fogsz tudni szoptatni ).

Az előkészületek alatt nem tudom pontosan mit értesz, nekem nem kellett befeküdnöm, hanem hirtelen jött a szülés, éjjel mentünk be. Rögtön megmutatták a szobámat, fel kellett vennem a hálóinget, megvizsgáltak, felvették az adataimat, és sétálgattam. Amikor már intenzív fájások voltak, akkor bementem a szülőszobába, ott kórházi hálóinget kellett felvenni, sajátodban nem szülhetsz. Aztán jött aminek jönnie kellett...

Könnyű szülést és boldog babázást neked!

2009. okt. 19. 13:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Csatlakozom az első válaszolóhoz:)

Én tavaly márciusban szültem dr. Ördög Istvánnál. Fogadott doki volt, és nagyon rendes. Mindent megtett azért, hogy a babám minél előbb megszülessen, és minél kevesebbet kínlódjak. 20 perc volt az egész:) Fájásaim sem voltak...

Csecsemősök, szülésznők tényleg rendesek. Szülésznők közül 2 kedvencem volt, és szerencsére szülésnél is ők voltak jelen.

Én már bent feküdtem, mert túlhordtam a babát. Beöntést nem kaptam. Szólhatott a zene szülés közben. Viccelődtek velem, hogy tereljék a figyelmemet, stb...

Most ismét babát várok, 35 hetes vagyok, de sajna elköltöztünk nagyon messzire, így sajnos nem szülhetek Szőnyben:(

Ha kérdésed van, írj nyugodtan, akár pü-t is.

2009. okt. 19. 16:16
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Még annyival egészíteném ki a kérdésemet, hogy a 2 óra megfigyelés után zuhanyozhat, felöltözhet az ember, ill. bugyit rendesen visza lehet venni? Mert sok helyen nem engedik, mert nézik a vérzés erősségét stb.
2009. okt. 20. 08:02
 4/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok...

2 óra után betoltak a helyemre, és amikor leszálltam a kocsiról, akkor a szülésznők segítettek a betétet betenni és a bugyit felhúzni.

Zuhanyozni később mentem, mert amint beértem a szobába, már fél 6 volt és hozták a kisfiamat. És őt nem hagytam ott:)

Ha pisilni kell, vagy zuhanyozni akarsz, szólj valaki szülésznőnek, vagy ápolónak. Nekem is mondták, hogy szóljak, kikísérnek, de én nem szóltam. Szerencsére nem ájultam el:)

2009. okt. 20. 15:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia! Én meg az 1. válaszoló vagyok :-)

Igen, zuhanyozhat, felöltözhet utána az ember, már ha tud. Én sajnos nem tudtam még segítséggel sem, annyira gyenge voltam. Pisiléshez is ápolót hívtam, mert ájuldoztam...és mindig kihangsúlyozták, hogy szóljak nekik nyugodtan. Szóval nagyon aranyosak!!!

2009. okt. 20. 20:36
 6/8 anonim ***** válasza:

én mindkét babámat szőnyben szültem,az elsőt sajnos nem az Ördög Istvánnál,de a másodikat már igen.vele a második baba 10perc alatt kint volt :)

tényleg ő a legjobb orvos.ha tehetném most is nála szülnék,de sajnos mi is nagyon messzire költöztem,itt viszont hiába keresek nem találok normális orvost.kb 5 hetesen elmentem a legközelebbi nőgyógyászhoz aki azt modta akkor hogy szte semmi,pedig tuti terhes vok és azota is keresgélünk,még mindig nem tudtunk orvoshoz menni,mert nem találunk 1-etlen normálisat se,pedig lassan kb a 11-dik hétbe lépünk.namind1,bocsi,ez nem tartozott ide.visszatérve az ördöghöz,nála jobb orvost tényleg nem találni.könnyű szülést :)

2009. okt. 24. 16:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz, kiegészíteném, hogy dr. Rokay főorvos is nagyon jó!!!
2010. jan. 27. 18:22
 8/8 anonim válasza:

Megáll az eszem!Úgy tűnik ,mindenki azért kedvelte Ördög doktort,mert rövid iidőn belül kinn volt a baba!Ezek szerint,neki ez a specialitása,az inditott,villámszülés.IGEN!Én is nála szültem,ugyanígy és csak később jöttem rá,hogy mekkora ára volt ennek az u.n."könnyű szülésnek"!A jó doktor méhlepény darabokat hagyott bennem,amitől belázasodtam/gyermekágyi láz XXI.század!/,ezért aztán kikapartak..ráadásul,olyan gátmetszést csinált,hogy az összes nővér azon szörnyűlködött napokig,én pedig se ülni,se állni,se feküdni nem tudtam hónapokig!

Kedves Kismamák!Ne higgyetek a sok lelkendezőnek!A szőnyi kórház iszonyú színvonaltalan!!Tapasztalatból beszélek!Senkinek nem ajánlom jó szívvel!Ja és a nemrég tragikusan elhunyt negyvenes kismama orvosa Dr Ördög István volt!

2011. márc. 23. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!