Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Honnan lehet tudni ha itt az...

Honnan lehet tudni ha itt az idő és mondjuk nincsennek erős fájások? Tágulást lehet érezni? Milyen érzés?

Figyelt kérdés

Kezdenek érdekelni mostmár ezek a dolgok.Első babám lessz!

32 hetes vagyok.

Van olyan hogy ki jön előbb,fiúk v. lányok!?(statisztikára gondolok)

2013. júl. 13. 00:32
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom állítólag a fiúk jönnek előbb. De hallottam már az ellenkezőjét.

Ha nincsenek erős fájások, akkor is keményedsz. Nem úgy, mint terhesség alatt. Ilyenkor az egész hasad kemény, és ez minden esetben kellemetlen. Ha sokat keményedsz úgyis elkezded mérni az időt. Ha rendszeresek, akkor be lehet menni a kórházba.

Én nem éreztem magát a tágulást, csak hogy egyre erősebben fáj.

2013. júl. 13. 07:45
 2/9 anonim ***** válasza:
sosem keményedett a hasam, a kiírt nap előtt 12 nappal rossz lett az nst, benttartottak, semmi fájás, 3 centire nyitva a méhszáj, másnap estére 7 centire, semmit nem éreztem, burkot repesztettek, attól kezdve voltak fájásaim, 3,5 óra múlva megszületett!
2013. júl. 13. 10:31
 3/9 anonim ***** válasza:

Kisfiam terminus után jött.

3 ujjnyiig fájdalom nélkül jutottunk el, ha a kórházban nem mondják, hogy szülés lesz a dologból, simán hazamegyek. A gép mutatott fájásokat, de én nem éreztem, akárhogy koncentráltam. Szóval a tágulás nem feltétlenül érezhető, de általában ha valakinél már megjelennek a rendszeres fájások, az már a tágulási szakasz kezdetét jelzi. Először kisebb, görcsös összehúzódások, aztán egyre erősebb, fájdalmasabb, gyomorgörcshöz hasonlító. Tovább nem részletezném.

2013. júl. 13. 12:58
 4/9 anonim ***** válasza:

Közhelyesen hangzik; de tudni fogod! 8-)

Én sejtettem, nem voltak erős fájásaim, itthon labdáztam még, zuhiztam, borotválkoztam, és bár fél percig "szúrt-fájt-nyilallt" aztán pár percig semmi (értsd: 5 percesek, 10 percesek, 20 percig semmi, 7 percesek) akkor mondtam férjemnek menjünk be a klinikára, max hazaküldenek.

Hát nem küldtek, bő 2 ujjnyira nyitva voltam. Vártak kicsit, aztán burkot repesztettek. Onnantól már lehetett érezni, hogy Igen, szülni fogok. 8-))) De azt sem írnám le vészesnek. Mindig arra gondoltam, hogy ennél csak jobban fog fájni, és ez még nem az a fájdalom, aztán ezzel annyira elvoltam, hogy csak akkor lepődtem meg mikor a hasamra fektették a picurimat! 8-)

No de a válasz: Érezni fogod... Tapasztalat(ok) alapján pár nappal előtte már sejtheted, de lehet, hogy csak utólag jössz rá, hogy " tudat alatt tudtad". Pl.: Újra átnéztem a kórházi csomagot, papírjaimat pakolásztam, több napra főztem meg (pont így alakult...) Hajat mostam előző nap soron kívül...

Aztán lehet, hogy csak én vagyok ilyen, én így éltem meg.

39+1-en született a kisfiam

2013. júl. 13. 22:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem rendszeres 5 perces keményedéseim voltak (enyhén fájtak) több órája mikor bementünk a kórházba. Egy ujjnyira nyitva voltam (2 nappal korábban is ez volt a helyzet) és gondolkoztak, hogy hazaküldenek, mert nem volt erõs, csak rendszeres. Akkor azt mondták, hogy ha még vigyorgok, akkor korai bemenni. Haza nem mentem és mindenféle gyorsítás nélkül 6,5 óra múlva szültett meg a lányom.

Szóval rendszeres 5 perces fájásokkal kell bemenni, mikor már fagy le az arcodról a mosoly.:-)

2013. júl. 14. 21:50
 6/9 anonim ***** válasza:

sajnos a fájás az fájás... nagy valóüszínűséggel már a jóslóid is viszonylag erősek lesznek, de az igazit tudni fogod, annyira más!

nekem a lányom jött előbb, igaz, csak 5 nappal, a fiam 10 napot húzott rá :)

2013. júl. 15. 16:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem vérzéssel járt a tágulás, ezért mentünk kórházba, egyébként fájdalmat akkor még nem igazán éreztem.
2013. júl. 16. 09:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem tudni fogod. Anyai ösztön. Ha nem vagy biztos a dolgodban akkor egy meleg vizes tusolás és pihi utáni folyamatosan percre pontos fájás érkezése is sokat segít. A magzatvíz elfolyása pedig egyértelmű jel.

4,5 éves és 1 éves fiúk Anyuja

2013. júl. 16. 10:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Lesznek jelek, elfolyik a magzatvíz, vagy jönnek a fájások. Ha nem erősek, akkor is tudhatod, hogy közeledik a szülés, mert a fájások közötti idő csökken.

Könnyű szülést! :-)

2013. júl. 25. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!