Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit jelent a 9/9 apgar?

Mit jelent a 9/9 apgar?

Figyelt kérdés
Miert 9 es miert nem 10?

2013. júl. 11. 22:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%

Maximális Apgar-érték: 10.

Túlságosan alacsony szám pedig súlyosabb rendellenességre hívja fel a figyelmet. Meghatározzák a születés után 1 és 5 perccel,

illetve indokolt esetben mérik 10 perc elteltével is.

Míg az 1 perces Apgar-érték a magzat méhen belüli állapotára utal „vissza”, az 5 perces a késői újszülött kori kimenetel előjelzésére alkalmazható,

inkább az adaptáció (megváltozott környezethez történő alkalmazkodás) sikerességét mutatja.

A 10-es összpontszám jelenti a lehető legjobb állapotot.

A 8-10-es Apgar-érték érett súlyú újszülött esetén azt jelenti,

hogy további beavatkozásra nincs szükség.

Az 5-7 érték között az újszülöttön bőringerek alkalmazását kell megkezdeni,

egyidejűleg az arc elé helyezett arcmaszkon keresztül oxigén belélegzését szükséges biztosítani.

A 0-4 Apgar-értékű újszülött szülőszobai intenzív ellátását azonnal meg kell kezdeni.

Ennek részeként a légcsőbe tubust vezetnek be, az újszülöttet haladéktalanul elkezdik ballonnal lélegeztetni. Nem megfelelő szívfrekvencia esetén szívmasszázst végeznek,

melyet szükség szerint gyógyszeres kezeléssel is kiegészítenek.

2013. júl. 11. 22:36
 2/17 A kérdező kommentje:
koszonom!
2013. júl. 11. 22:40
 3/17 anonim ***** válasza:
0%
de akkor is 9/10-nek kéne lennie, nem 9/9-nek. A 2. szám a viszonyítási alap, nem?
2013. júl. 11. 22:47
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
A második szám nem a viszonyítási alap, hanem az 5. perces érték, míg az első szám az 1. perces. Egyébként ahogy az első leírta, ez teljesen OK.
2013. júl. 11. 22:52
 5/17 A kérdező kommentje:
Hat en nem tudom. ez van a lanyom papirjan. Egyebkent hamarabb szuletett 3 hettel. Nincs hala istennek semmi baja, nem volt inkubatorban sem, pedig nagyon pici lett, 2300 gramm. Azert tettem fel a kerdest, mert mar oltastam egy par helyen, hogy masnak 10/10-es az apgarja, a lanyomnak meg 9/9-es.
2013. júl. 11. 23:06
 6/17 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés és az első válasz még számomra is hasznos volt ugyanis az én fiam 4/7-es apgarral született de nem tudtam ez mit jelent. Bocs az offert,de köszönöm nektek.
2013. júl. 12. 07:19
 7/17 anonim ***** válasza:
Ahol én szültem, ott egészséges újszülöttnél 9/10- es apgar van szinte minden újszülöttnél. Sehova nem írják le, pláne nem az 5 percest. Gondolom azért van, hogyha vmi komplikáció van, akkor tudják mondani, hogy ja, az apgar... Nem akarok rosszindulatú lenni, meg nincs is jelentősége, csak akkor jöttem erre rá, amikor egy hozzáértő ismerősöm volt ben szüloőszobai látogatáson, több szülést is megnézett(szakmai céllal), és neki is feltünt ez.
2013. júl. 12. 08:41
 8/17 anonim ***** válasza:
Nekem a lányomnak, aki időre született 3200 grammal 9/10-es volt az apgarja, a fiamnak, aki koraszülött lett (34+5) 2490 grammal 10/10-es. Inkubátorba került, infúziót kapott, mégis az övé volt jobb, mert a lányomnál zöld volt a magzatvíz már, amiből ivott pár kortyot, ami miatt voltak minimális légzési problémái, ezért gondolom. Érdekes dolgok ezek, de ne aggódj, jó a 9/9-es is teljesen!
2013. júl. 12. 09:09
 9/17 anonim ***** válasza:

Fiamnak 9/10 es let az apgar-ja, Lányomnak 10/10es!

itt megtalálod,hogy mit néznek,mire hány pontot kaphat,miből áll össze az a 10 pont:

[link]

2013. júl. 12. 10:05
 10/17 anonim ***** válasza:

1 és 5 percea Apgar értékek.

Az 1 perces is 9, meg az 9 perces is. Nálunk 9/10 volt.

Táblázatot bárhol találsz arra vonatkozóan, hogy a pontszámok hogyan adódnak össze. Amúgy szerintem tökéletes eredmény :)

2013. júl. 12. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!