Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi dioptria esetén van...

Mennyi dioptria esetén van császár? Lehet kérni császárt ha nem szükséges de szeretnék?

Figyelt kérdés
Nem jó a szemem és félek nehogy baj legyen majd de ha a doki azt mondja nem lesz gond lehet simán szülni attól én még kérhetem,hogy császár legyen?
2013. júl. 7. 20:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem a -6-7 az azért már nagyon gyenge látást jelent, sőt a -5 dioptria is okot ad a császármetszésre, rengeteg szakma van, ahol kizáró tényező a - 4 dioptra feletti látásgyengeség!, pl stewardes, sofőr, eü alkalmazott, igaz nekem -12-t mér a gép és -8,5 dioptria ki van zárva, hogy én szüljek!!

Szerintem ez baromi nagy felelőtlenség, mert mondjuk utána nem látod a gyerekedet!

Nekem 13 évesen volt, -4,5 dioptria és már akkor mondta az összes szemorvos,hogy csak császármetszés, és semmi emelgetés, semmi súlyzózás, és semmi vizesvödör cipelés...

A - 8 dioptriás szemüveg az azt jelenti, hogy nem tudsz lemenni egy lépcsőn, mert nem látod a lépcsőfokokat, ha valaki emelett szülni akar az nem normális!!

Amúgy mondjuk -5,5 vagy -6 os konteklencse, mert az mindig 2 dioptriával legalább gyengébb mint a szemüveg, mert rajta van közvetlenül a szemeden.

2013. júl. 11. 19:40
 12/18 anonim ***** válasza:
56%

A mínusz 7 dioptria nem elég?!

Ti normálisak vagytok komolyan?

Az már félig vakság!!

Mivel én is nagyon rosszul látok, legalább olyna szól hozzá, akinek minden egyes szemorvos csak a császármetszést javasolta világ életében, megmondta a Bausz Mária a Klinikán, hogy meg fogok vakulni...

Pláne figyelembe kell venni, hogy az utóbbi 2 évben romlott e a szemed és ha akár negyed dioptriát is már császár lesz!

Attól, hogy valaki mínusz 8 dioptriával simán szült, nehogy már rádumálja a baromságot másokra is!

Lazán megvakulsz a Bowmann hártyáról hallottál, megszakad és nem látod a gyerekedet többet, és ezt a fajta látásgyengeséget még opoerálni sem lehet lézerrel, mert nem vállalják!!

Arról, nem szól a fáma, hogy mínusz 4 fölött már elzárkóznak a lézeres szemműtéttől és a szemorvosok meg egyenes gyűlölik a lézeres szemműtéteket, mivel az említett Bowmann hártyában végeznek lézeres bemetszést, ami pár ezrelék milliméter vékony, és ha azt tovább vágják lézerrel, nem marad semmi és simán kifolyik a szemed...

Nekem van mínusz 8, de azzal sem tudom elolvasni a legapróbb betűkből a legalsó sort, igazából egy biztonságos közlekedésre ad lehetőséget egy hozzá való kontaktlencse.

2013. júl. 11. 19:46
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszi nekem csak -1,5 a szemem

de a szemműtétet azt mondták nem javasolják túl kicsi a dipotrtia csak nagyobb dioptriaesetén lenne érdemes

2013. júl. 11. 21:24
 14/18 anonim ***** válasza:

arra tényleg nem "jár" császármetszés, de van az a pénz és van az az orvos. Nagyon is.

Nekem muszály, de ha az ember nem tudatja az orvosával és nem ezzel kezdi, hogy tulajdonképpen fogyatékos, mert ez az, akkor is ha én megszoktam, hogy nem tudok egy fogkrémes tubust megkülönböztetni egy szappantól 1,5 méterre, az ember saját magáért felelős, magadért kell kiállnod.

Ha egy orvos nekem azt mondaná, hogy próbáluk meg a természetes szülést, már mennék is ki az ajtáján, és elküldeném előtte a jófrancba..

2013. júl. 11. 23:21
 15/18 anonim ***** válasza:
66%

Tisztelt 14-es válaszoló.

Igen, normális vagyok. Valóban -8 dioptriás szemmel szültem 2-szer. Szemorvos megvizsgált és a szememet alkalmasnak találta szülésre. Sőt, egy idősebb szemorvos bevallotta, hogy magyar szemorvosként még nem látott olyan esetet, akinek problémája lenne a szüléstől.

Van, akinek sokkal kevesebb dp-val nem javasolják, Nem feltétlenül a személesség/gyengeség számít, hanem a szemfenék állapota.

2013. júl. 12. 13:45
 16/18 anonim ***** válasza:
68%
Az utolsó válaszolóval értek egyet. Nem fetétlenül a dioptria a mérvadó.
2013. júl. 12. 15:03
 17/18 anonim ***** válasza:
67%

A saját szemeddel azt csinálsz amit akarsz, en nem fogok szülni, es ezt en magam döntöttem el. A lépcsőt sem látom sőt nagyjából mást sem. A -8 nem mindegy hogy ezt hordod, vagy meri a gép. Nekem -12 t mer.

En idáig 10 orvossal beszeltem...

Az egesz életemet ez tette ki....

2013. júl. 12. 19:02
 18/18 anonim ***** válasza:
54%

De egyébként a császármetszés okai között az elsőként szerepel az erős dioptria. Orvos es orvos között is különbség van, de ez engem megdöbbent es felháborít, mint gyengén latot, akkor is, ha a te szem orvosoddal nem találkoztam...

Es az en szemem romlott az utóbbi 2-4 évben is sajnos...

De melyen megdöbbent azt mondani, hogy 7-8 dioptria látás nem elegendő ok?!

2013. júl. 12. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!