Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti kire bíztátok a kicsit,...

Ti kire bíztátok a kicsit, mikor szülni mentetek a kórházba?

Figyelt kérdés
Férjemmel ez most konfliktus forrás. Ő az anyját akarja, én meg a sajátomat. Nincs jó viszonyom az anyósommal, nem merem rábízni a gyereket, aki egyébként szülés idején 19 hós lesz. Tudom, hogy felnevelte a férjemet is meg egyebek, akkor sem lennék nyugodt, hogy egy hétig vele van a gyerek. Nekem az a természetes, hogy anyám vigyáz rá, benne bízom legjobban, de még úgy sem leszek nyugodt a kórházban, hogy mit csinál a fiam, hogy van meg nélkülem, hát még, ha anyósommal lenne...Férjem lelkifurit akar okozni nekem, mert rákényszerítem, hogy az anyámmal lakjon, ami nem szép, de szerintem az sem szép, hogy Ő meg azt akarná rám kényszeríteni, hogy a gyerekemet olyanra bízzam, akire nagyon nem akarom.
2013. jún. 30. 13:12
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Anyósom külföldön lakik, magyar területen. Anyukám vidéken, szóval onnan kocsival 1 óra mire ideérnek. Nem lehet megoldani a köztes állapotot, mert együtt jönnének be hozzám a kórházba és szeretném látni a fiamat. Szerintem igenis érinti a gyereket, ha a mama nem tisztálkodik.

Édesanyámra szeretném bízni. Így sem leszek teljesen nyugodt, de, ha anyósomra hagynám, akkor meg még úgysem. Csak, hogy ne legyen vita köztünk azért nem szeretném anyósomra hagyni. Amúgy jöhet Ő is, ha majd megszültem. Unokázzon én nem mondom, de ne úgy, hogy egy hétig nem vagyok itt. És igen, kissé gyerekes a férjem gondolkodása. Nagyon fáj, hogy nem akar megérteni, csak a rosszat látja. Amikor a fiamat szültem, szülés előtt itt volt egy héttel már a mama, aki az agyamra ment, majd idegbajt kaptam tőle, de elviseltem a helyzetet, kórházba is jöttek minden nap, szóval nem mondom, hogy ne jöjjön. Most más helyzet van. Az, hogy én megyek szülni és nem akarom rábízni. Nem tudnék nyugodtan lenni, tiszta ideg lennék.

2013. jún. 30. 18:14
 12/17 anonim ***** válasza:
63%

Hát akkor így nehéz. Furcsa, hogy a párodra most jött rá, hogy nyomatja az anyját. Gyereknek melyik nagyszülővel jobb a kapcsolata? Úgy nem tudnád meggyőzni, hogy már anyukád ki is talált programokat miket fognak csinálni és hogy ott milyen jó dolga lesz a kicsinek. Próbáld meg ne az Ő anyukáját rossz színben feltüntetni, hanem azt elmagyarázni, hogy a kicsi milyen jól szokott anyuddal szórakozni, és hogy mennyivel jobban megszokta, és tuti neki is jobb lenne egy nyugis légkör olyan emberrel akiben jobban megbízik. Próbálj a gyerek által hatni rá :)

(10 es volta.)

2013. jún. 30. 20:04
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Vigyázzon rá a férjed!Az miért nem megoldható?
2013. jún. 30. 20:28
 14/17 anonim ***** válasza:

Én se nagyon értem, hogy miért nem a férjed vigyáz rá? Nem boldogul a gyerekkel és háztartással pár napig??? Akkor kérje meg anyukádat, vagy anyósodat, hogy arra az időre amíg te oda vagy főzzenek nekik, vagy akár te is tudsz előre főzni, elteszed fagyóba!

Én is így csinálom... már elkezdtem lefagyasztani a kajákból egy egy adagot, bár nálunk nincs gyerek, csak a párom... meg anyukám fog neki főzni néha..

De azért nem költözik el sehova meg hozzánk se jön senki..

35 hkm

2013. jún. 30. 21:36
 15/17 A kérdező kommentje:
Ha lesz szabija elég és megoldható, akkor Ő lesz vele itthon most az a felállás van, esetleg anya, ha nagyon szükséges. El tudja látni a gyereket, a háztartás már más kérdés. Még tápszert sem kevert soha. Mindig mindent én adok elé. Ezt szokta meg. Magától még szendvicset sem csinálna. Egyértelműen anyámmal jó a kapcsolata a gyereknek. Anyósommal is elvan, de Őt nem nagyon ismeri, évente 3-4 alkalom/ év amit látja az unokát.
2013. jún. 30. 22:16
 16/17 anonim ***** válasza:
Állj ki az érveid mellett. A gyermeked és magad miatt is nem szabad engedni. Férjed majd meg békél. Most a te nyugalmad és legfontosabb , és az, hogy a nagynak mi a legjobb. Egyébként én is anyukámra bíznám a gyerkőcömet majd ha lesz második és megyekm szülni.
2013. júl. 1. 20:28
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom mit dolgozik a Párod,de az 5 nap szabi ilyenkor még mindig jár! az én párom (kétkezi munkás volt) 4 éve már ennek szólt,hogy ekkor tájt számítsanak rá,hogy nem fog dolgozni,és kész. Amikor eljött az idő,betelefonált hogy heló,most jött el az a bizonyos 5 nap... Bár tuskóföldén lakunk,de nem kínlódtak a munkahelyén,hogy jaj,ne csinálja.

bocsánat a megjegyzésért,de ritka kényelmes párod van neked!! Már pedig igen is bele kell dobni a mélyvízbe,a gyereknek a saját szülője a legjobb felvigyázója! Így nem lenne vita! A másik eshetőség,hogy egye fene,mehetne anyósod,de a Pároddal!! Így Te is nyugodtabb lennél szerintem,a Párodnak sem lehetne panasza...

2013. júl. 2. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!