Ti kire bíztátok a kicsit, mikor szülni mentetek a kórházba?
Kemény dolog...
A Párodnak mi a baja a Te anyukáddal,miért nem szeretné hogy Ő legyen a "naggyal" míg Te koriban leszel?
Bocsánat hogy kiírom amit gondolok,de ennyi erővel Te okozhatnál lelkiismeret furdalást a Párodnak,mert Ő az apja a gyereknek,Neki kellene otthon lennie!!! -tudom,hogy ez sokszor lehetetlen,nálunk is volt ilyen,akkor a nagyapjuk és a dédi vigyázott a gyerekekre amikor a párom nem tudott velük lenni...
Juj... ez azért durva,ne haragudj! és a Párod se haragudjon! Tudom,mindenkinek a saját anyukája a szent,de le kell ülni megbeszélni Vele!
Őszinte leszek- az,hogy nem tisztálkodik rendesen,egy dolog,senkire nem tartozik,csak Anyósodra,kárát ebből nem látja a gyerek-kivéve ha kezet sem mos miután bement a lakásba,vagy wc-zett,pelenkát cserélt,takarított...
Viszont amit a Pároddal meg kell értetni,hogy zacsis levest nem egészséges adni egy 3 év alatti gyermeknek! Anno néztem,valamelyikre rá volt írva,hogy 3 év alatt nem ajánlott!
Azzal,hogy fordítva ad rá dolgokat a gyerekre,megint csak a gyereknek nem jó,hiszen bár "csak" 19 hónapos lesz,de ezek a gyerekek látva tanulnak! Hiába csak 4-5 nap-ha csak nem hordod túl és fektetnek be emiatt.
Megértelek,én sem szívesen hagynám a szemem fényét egy olyan emberre,akit nem szívlelek,aki nem tud gondoskodni egy gyermekről úgy,ahogy kell. Oké,hogy a Párodat is megvan,ezt a szemszöget is értem,meg hogy nem látják sűrűn egymást,de ...
Meg lehet mondani a Párodnak,hogy előzőleg amúgy is az anyukája vigyázott rá,tehát ha nincs konkrét baja Anyukáddal,akkor most ő vigyázna a gyermekre és ha otthon van,akkor rá is... Bocs,de így látom,a Párod is valahol egy kisgyerek... Vagy ez,vagy akkor próbáljon meg elszakadni a munkájától és otthon maradni a gyermekkel!
A másik lehetőség,hogy elmész anyukádhoz a fiaddal amikor már közeledik a szülés,így a Párod nem mondhatja hogy együtt lakik Anyukáddal,és Te is nyugodt lehetsz,a gyermeked jó helyen lesz.
Nem tudom milyen sűrűn látogatjátok,vagy látogatnak a szülők -mind a két részről,de ha hiányolja a Párod az anyukáját,akkor függően attól milyen messze lakik, látogassátok sűrűbben. Heti 1 órát kibírsz Te is,de ha egy köpésre lakik,akkor a Párod mehet egyedül is... ezt is felajánlhatod Neki! "cserébe" Anyukád had legyen a gyerkőccel...
Mi mind a kettőnk családjánál 1- max 2 óránál tovább nem szoktunk lenni,így nincs vita senki részéről sem,pedig a párom szereti az én családomat,a saját szüleivel van baja.
És vmi köztes állapotot nem lehet? A hét egyik felét az egyik nagyszülővel a másikat a másikkal?
Amúgy nálunk nem is volt kérdéses mert párom rokonságával nem is tartjuk a kapcsolatot, így egyértelmű volt, hogy ha bármi van akkor az én szüleimmel lesz a kis manónk :)
Örülj neki, hogy szeretné a férjed az anyukáját is bevonni, főleg, hogy a mama is benne van. Én eltekintenék arra a pár napra attól, hogy szokott viselkedni. Tudom nehéz, de a gyerek úgy is hamar elfelejti, nálatok meg nem lesz vita. Főleg azt nézném, hogy életveszélyben nincs a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!