Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti kire bíztátok a kicsit,...

Ti kire bíztátok a kicsit, mikor szülni mentetek a kórházba?

Figyelt kérdés
Férjemmel ez most konfliktus forrás. Ő az anyját akarja, én meg a sajátomat. Nincs jó viszonyom az anyósommal, nem merem rábízni a gyereket, aki egyébként szülés idején 19 hós lesz. Tudom, hogy felnevelte a férjemet is meg egyebek, akkor sem lennék nyugodt, hogy egy hétig vele van a gyerek. Nekem az a természetes, hogy anyám vigyáz rá, benne bízom legjobban, de még úgy sem leszek nyugodt a kórházban, hogy mit csinál a fiam, hogy van meg nélkülem, hát még, ha anyósommal lenne...Férjem lelkifurit akar okozni nekem, mert rákényszerítem, hogy az anyámmal lakjon, ami nem szép, de szerintem az sem szép, hogy Ő meg azt akarná rám kényszeríteni, hogy a gyerekemet olyanra bízzam, akire nagyon nem akarom.
2013. jún. 30. 13:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Én sem bíznám semmi pénzért férjem családtagjaira a gyermekem, nekem anyum vigyázott rá! Bár nálunk ez egyértelmű volt!
2013. jún. 30. 13:26
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
A férjem vigyázott rá. Ha erre nem lett volna lehetőség, akkor anyukám lett volna a következő a sorban.
2013. jún. 30. 13:45
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd magad! Te fogsz szülni, ilyenkor inkább annak kellene számitani,Te mit szeretnél. Nálunk szülés után robbant ki a veszekedés emiatt. Máig csúnya emlék sajnos.vçgül anyu vigyázott a kicsire, sajnos benne is sokáig nyomot hagyott mert hallotta a nagyszüloket vitázni.
2013. jún. 30. 14:10
 4/17 anonim ***** válasza:
Nálunk a Férjem Anyukája vigyázott a Lányomra. Csak és kizárólag Rá bíznám nyugodt szívvel minden gondolkodás nélkül a gyermekemet, pedig az én Anyukám is él és jól van. De ő szóba sem jött. Anyós nagyon sokat segít, jó a viszonyunk és imádja az unokákat. Ja és nem utolsó sorban, ha megkérem, hogy ezt vagy azt adjon vagy ne adjon a gyereknek/gyerekeknek, akkor úgy tesz, nem vitázik, nem sunnyog a hátam mögött. Maximálisan megbízom benne minden tekintetben!
2013. jún. 30. 15:00
 5/17 anonim ***** válasza:
38%
Pénteken kerültem kórházba, rákövetkező hétfőn szültem, pénteken engedtek ki minket. A 23 hónapos lányunkra az Apukája vigyázott, hétvégén egész nap velem voltak, kint voltunk a kórházkertben. Hétfőn a barátnőm csavargott a lányunkkal, amíg a férjem velem volt, de már a szülés napján látta a tesót, bejöhetett hozzánk, szerencsére nagyon jó állapotban voltam én is, nem látott kimondottan gyengének (pl.: a szülés után 4 órával már törökülésben ültem. Amikor a doki meglátott, majdnem elájult. :) ) A keddi naptól délelőtt és délután voltak bent a férjemék, egy-egy órára. Pénteken nyilván együtt fogadtak. Közben jöttek fel a vidéki nagyszülők is hozzánk, volt, hogy ők vigyáztak a lányunkra és így kicsit nyugodtabban bent tudott nálunk lenni Apa. Szóval nálunk Apa volt a nyerő, egyébként is nagy a szerelem közöttük. :) Szerencsénk volt, hogy tudta a hetét úgy szervezni, hogy ne kelljen dolgoznia.
2013. jún. 30. 15:17
 6/17 A kérdező kommentje:
Bárcsak nyugodt szívvel bízhatnám anyósomra! Komolyan boldog lennék, de amit a férjem most művel az durva. Nem érti meg, hogy nem akarom. Hosszú lenne leírni is, hogy miért nem, de nem és kész. Amúgyszem leszek nyugodt, hogy a gyerekem nincs velem, pláne, ha még nem is azzal van, akivel én szeretném...
2013. jún. 30. 15:45
 7/17 anonim ***** válasza:

Kemény dolog...

A Párodnak mi a baja a Te anyukáddal,miért nem szeretné hogy Ő legyen a "naggyal" míg Te koriban leszel?

Bocsánat hogy kiírom amit gondolok,de ennyi erővel Te okozhatnál lelkiismeret furdalást a Párodnak,mert Ő az apja a gyereknek,Neki kellene otthon lennie!!! -tudom,hogy ez sokszor lehetetlen,nálunk is volt ilyen,akkor a nagyapjuk és a dédi vigyázott a gyerekekre amikor a párom nem tudott velük lenni...

2013. jún. 30. 16:24
 8/17 A kérdező kommentje:
Csak annyi a baja anyámmal, hogy nem akar az anyósával lenni egy hetet, sztem semmi több, meg ritkán látja az anyját, és ez a hét pont kapóra jönne neki... Mikor a fiammal voltam terhes itt volt az anyja szülés előtt egy héttel, majd idegbajt kaptam, de elviseltem, jöttek minden nap a kórházba is, de ez más. Most a gyerekemről van szó. Amúgy nem akartam de leírom. Az a bajom anyósommal, hogy könyörögni kell neki, hogy tisztálkodjon, akkor sem mindig hajlandó. Zacskós levest főz, ahelyett, hogy összedobna egy friss zöldésg levest, nem veszi észre, hogy a gyerek jobb lábán a bal szandi van és még sorolhatnám... Ilyen dolgok miatt nem akarom rábízni.
2013. jún. 30. 16:51
 9/17 anonim ***** válasza:

Juj... ez azért durva,ne haragudj! és a Párod se haragudjon! Tudom,mindenkinek a saját anyukája a szent,de le kell ülni megbeszélni Vele!

Őszinte leszek- az,hogy nem tisztálkodik rendesen,egy dolog,senkire nem tartozik,csak Anyósodra,kárát ebből nem látja a gyerek-kivéve ha kezet sem mos miután bement a lakásba,vagy wc-zett,pelenkát cserélt,takarított...

Viszont amit a Pároddal meg kell értetni,hogy zacsis levest nem egészséges adni egy 3 év alatti gyermeknek! Anno néztem,valamelyikre rá volt írva,hogy 3 év alatt nem ajánlott!

Azzal,hogy fordítva ad rá dolgokat a gyerekre,megint csak a gyereknek nem jó,hiszen bár "csak" 19 hónapos lesz,de ezek a gyerekek látva tanulnak! Hiába csak 4-5 nap-ha csak nem hordod túl és fektetnek be emiatt.

Megértelek,én sem szívesen hagynám a szemem fényét egy olyan emberre,akit nem szívlelek,aki nem tud gondoskodni egy gyermekről úgy,ahogy kell. Oké,hogy a Párodat is megvan,ezt a szemszöget is értem,meg hogy nem látják sűrűn egymást,de ...

Meg lehet mondani a Párodnak,hogy előzőleg amúgy is az anyukája vigyázott rá,tehát ha nincs konkrét baja Anyukáddal,akkor most ő vigyázna a gyermekre és ha otthon van,akkor rá is... Bocs,de így látom,a Párod is valahol egy kisgyerek... Vagy ez,vagy akkor próbáljon meg elszakadni a munkájától és otthon maradni a gyermekkel!

A másik lehetőség,hogy elmész anyukádhoz a fiaddal amikor már közeledik a szülés,így a Párod nem mondhatja hogy együtt lakik Anyukáddal,és Te is nyugodt lehetsz,a gyermeked jó helyen lesz.

Nem tudom milyen sűrűn látogatjátok,vagy látogatnak a szülők -mind a két részről,de ha hiányolja a Párod az anyukáját,akkor függően attól milyen messze lakik, látogassátok sűrűbben. Heti 1 órát kibírsz Te is,de ha egy köpésre lakik,akkor a Párod mehet egyedül is... ezt is felajánlhatod Neki! "cserébe" Anyukád had legyen a gyerkőccel...

Mi mind a kettőnk családjánál 1- max 2 óránál tovább nem szoktunk lenni,így nincs vita senki részéről sem,pedig a párom szereti az én családomat,a saját szüleivel van baja.

2013. jún. 30. 17:33
 10/17 anonim ***** válasza:

És vmi köztes állapotot nem lehet? A hét egyik felét az egyik nagyszülővel a másikat a másikkal?

Amúgy nálunk nem is volt kérdéses mert párom rokonságával nem is tartjuk a kapcsolatot, így egyértelmű volt, hogy ha bármi van akkor az én szüleimmel lesz a kis manónk :)

Örülj neki, hogy szeretné a férjed az anyukáját is bevonni, főleg, hogy a mama is benne van. Én eltekintenék arra a pár napra attól, hogy szokott viselkedni. Tudom nehéz, de a gyerek úgy is hamar elfelejti, nálatok meg nem lesz vita. Főleg azt nézném, hogy életveszélyben nincs a gyerek.

2013. jún. 30. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!