Mit szóltok hozzá, hogy bezár a Telki magánkórház?
Kedves Utolsó,
pont ebben a helyzetben vagyunk,és hasonlóan vélekedek,mint Te.
A Maternity-n voltam pénteken:Másfél órát várattak,szimpatikus volt a doktornő,aki fogadott,de valóban vaskalaposak,nincs gátvédelem,alternatív lehetőségek stb(ha a régi Kútvölgyis babanetes fórumokon végigolvasgatunk,sajnos kerek perec le van írva,hogy az alternatív szülés támogató szülésznőket el is küldték..)
dr.Rose kinézetre valóban extra luxus,nem tudom szakmailag viszont mit nyújt.Elmegyek még megnézem a héten,de árakat tekintve nekünk már elég magas lenne.
Róbertben ma voltam,valóban nem Telki.De legalább nagyon rendes,kedves volt az orvos,valóban érdeklődő,a szülésznő megmutatta a szülőszobát(egyébként a szülésznő egy régi Kútvölgyis),állítólag támogatják a minél természetesebb szülést.
Mindent összevetve,habár külsőt tekintve nem Telki,de legalább tényleg az jött le,hogy családközpontúak..Itt tartok most..Ha vannak még infóid,szívesen veszem ha leírod:)
A Rose szerintem nem tud olyat nyújtani, ami megéri azt a pénzt. Azért nem szarom én sem a milliókat, hogy ne hasonlítsam össze a magánkórházak árait. A Rose szülészeti árainál ott van kis csillaggal, hogy ezek az árak, a MamaRose terhesgondozási programban résztvevőkre érvényesek. Azok a csomagok ezek: [link]
380 ezer? 490 ezer?
Ránézésre szép zsúfolt táblázat, csak aztán elolvasod és számtalanszor van benne "szívhanghallgatás", "vizelet vizsgálat" "vérnyomás és testsúly mérés". Húha.. Még azt is beleírták, hogy körbevezetés a szülészeten..
Na most, ha ezt magánban végig járom az összes vizsgálatot, mindent, teljesen magánban nem fog kijönni ennyire és ugyanúgy nem kell várnom, fenekem kinyalják stb. És pedig a szülés akkor annyi, ha ezt náluk járod. Nem is nagyon szeretik, ha csak szülni mégy. Szülés árak: [link]
Hát na. Ez sokkal, sokkal, sokkal több, mint a másik kettő árai és egy szülésznő meg egy orvos a választék. Igaz, hogy nagyon szép, de szerintem ez nem akkora plusz, mint amennyit kérnek érte. Apuka ott tartózkodásáért ugyanúgy fizetni kell, nem csak a kajájáért stb.
Nem szeretem, amikor azt mondják, hogy a magánban csak a plazma tévét fizeted meg, mert egyáltalán nem így van. De számomra a Rose nem nyújt annyival többet, mint amennyivel többet kérnek érte. Ha kisebb lenne az árkülönbség akkor még azt mondom jó, de ekkorával?
Én is már ott tartok,h inkább egy állami kórházba megyek,mint az irreális árakkal,és nem korrekt szolgáltatással működö magán szülészetekre!
Rose-nagyon drága (!!!), 2 nap múlva kirúgnak,bár a szülésznö jó,de a csecsemősök nem fönyeremények...
Róbert- fizetös magán kórház, WC a folyosó végén...
Maternity-semmi alternativa, túlterhelt szülésznök,csecsemösök..
Lehet,h jobban megéri a egy magán szoba egy államiban (Margit,István,Imre kórházban...)
Én is gondolkodtam az államin, de nekem már nincs sok időm a szülésig és nem ismerek egy jó alternatívát sem. Illetve, külön alapítványi szobát nem lehet előre lefoglalni (talán csak a programozott cszászárnál, de az sem biztos), csak akkor adnak, ha épp van üresedés és sokszor foglaltak.
Én már írtam, 7es voltam, nagyon sajnálom, hogy bezárt a Telki. Az összes többi magánkórházzal volt tapasztalatom és tényleg nincs több olyan hely, ahol szinte mindent el lehet intézni egy helyen, járóbetegként és fekvőként is.
Róbert egy állami kórház teljesen, semmi pluszt nem nyújt, csak azt, hogy adóznak a szülés után, de a körülmények olyanok,mint egy sima államiban. Én nagyot csalódtam a helyben.
Maternity valamivel jobb, szépen ki van alakítva, de a Telki személyzetével, profizmusával, a dolgozók kedvességével össze sem lehet hasonlítani. Egy magánkórházban, ilyen árak mellett, szerintem elvárás, hogy ne csak műmosolyogjanak, és amikor valami probléma merül föl, akkor a helyzetet próbálják megoldani, és ne a páciensre fogják, akár a sima apró félreértéseket. Ezt a Telkiben soha nem engedték meg maguknak, próbáltak mindent azonnal megoldani normálisan. A Maternity elképzelés jó, talán egyszer jók lesznek, de sok dolgozójuk ront a helyzeten, szerintem nem egy embert taszítottak ezzel el.
És a Rose természetesen irreális árakkal dolgozik ahhóz képest, amit nyújtani tudnak. Ráadásul csak egy orvost lehet választani, ez kevés. Én személy szerint, amikor még régebben döntés előtt álltam, jó lett volna, ha több a választási lehetőség. Ez is egy negatívum volt akkor és végül a Telkit választottam, nem bántam meg.
Én csak azt bánom, hogy nem szültem előbb.
Az, hogy két nap múlva "kirúgnak" engem nem érdekel, mert ha nem úgy bánnak veled, mintha vágóhídi marha lennél, akkor nem leszel úgy lestrapálva, hogy két nap múlva ne tudj hazamenni. Ha Kate Middleton 26 órával a szülése után tudott távozni a saját lábán a trónörökössel a karjában a kórházból, akkor nekem se lesz semmi bajom tőle. Ha meg mégse bírnék menni, akkor befizetek még egy napra.
De tényleg nagyon ijesztő, hogy ez a választék maradt, jól írja az utolsó, hogy a Telkiben mit nem engedtek meg maguknak. A Telkiben, ha te azt mondtad, hogy piros kendőbe csavarják majd az újszülöttet, mert azt olvastad az jól hat a kis lelkére, akkor senki nem meresztette ki rád a szemét. Ott bármi elképzelésed volt, ami megvalósítható és nem árt, azt szó nélkül megtették, nem az volt, hogy mi ilyet nem tudunk, vagy ilyenre nincs is szükség...
Az alapítványi szobák meg olyanok, hogy attól még ugyanabban a lepukkant szobában vagy, ugyanazokkal a csecsemősökkel, a szülésed alatt ugyanúgy kezelnek, annyi, hogy ha szerencséd van kapsz egy külön szobát. Ha nem, akkor meg Kanalsné mellett fogsz vajúdni, meg feküdni három napot, a hozzátartozók meg akkor látják a gyereket, ha minden alkalommal fizettek egy ezrest, hogy kitolják. (Nem vicc, ebben a városban így van a kórházban, hogy adsz egy ezrest és kitolják, amúgy meg se lehet nézni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!