Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha szóba jön a magánkórház...

Ha szóba jön a magánkórház miért fújják így fel ezt a PIC dolgot?

Figyelt kérdés

Egyik, hogy az egész országban 22 PIC (II&III összesen) kórház van, ebből ráadásul 7 Budapesten, és van vagy 70 szülészet, szóval még olyan megye is van, ahova egy ilyen sem jut mégis megszülnek a nők, nagy többségük olyan kórházban, ahol nincs ilyen.

Másik, hogy tudtommal erre a koraszülötteknek van szüksége, szóval nyilván nem a magánkórházban 40+3 hetesen megindult szülésen derülne ki, hogy jé 1500 gramm a gyerek... Meg eleve mondjuk egy Telkinél is megvan, hogy betöltött hanyadik héttől vállalnak.

Szóval mi ennek az alapja?

Mert ha én azt mondom, hogy fogom és bemegyek a lakhelyemen pl. Kaposváron vagy mit tudom én hol szülni, akkor az normális és természetes. Senki se mondja, hogy de nem vagy normális veszélyezteted a gyereket, mert nincs PIC. De ha én azt mondom, hogy én megyek és a Telkiben szülök, vagy a Roseban, vagy tök tudja melyik magánban, akkor már mindjárt barom vagyok és felelőtlen, mert nincs PIC. Ez hogy van?

2013. ápr. 6. 02:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%

Gondolom bántja a csőrüket, hogy magánkórházban akarsz szülni, és ez burkoltan jó indoknak tűnik arra, hogy kifejezzék valahogy a "nem-tetszésüket".

Egyébként nem kell, hogy koraszülött legyen egy baba, sajnos anélkül is lehetnek gondok.

Én a Szt. Imrében szültem három gyereket, az egyikkel voltak komplikációk, és bizony a szülőágyon közölték velem (a babát nem is láttam, azonnal elvitték, amikor kibújt), hogy lehet hogy másik intézménybe kell majd szállítani, ahova én nem mehetek vele stb. Hála Istennek erre nem került sor. 38. héten született baba volt, a súlya is normális (2850g)

Úgyhogy az is lehet, hogy erre gondolnak, hogy fizetsz majd egy csomót, és utána "megszívod", mert a babádat máshová viszik, ha ne adj Isten történne valami komplikáció. Szóval hogy "ahhoz képest hogy milyen drága", "nem vagytok eléggé biztonságban".

Én erre a két magyarázatra tudok gondolni.

2013. ápr. 6. 03:17
 2/15 anonim ***** válasza:
20%

Lehet, túl parás vagyok, de én főleg ezért nem választanék magánkórházat, mert nem akarom, hogy baj esetén különválasszanak a babámtól.

Első gyerek előtt sokáig feküdtem bent, jó pár szobatársam volt ezalatt (a kétszemélyes VIP szobában) és az egyiknek a (túlhordott) babájánál szülés után két-három nappal tenyésztettek ki vmit vérvételből, ami miatt átvitték - de csak egy emelettel lejjebb és ő mehetett vele és szoptathatta.

Szóval az én listámon - ha már válogathatok a pénzemért - előrébb van ez a biztonsági szempont, mint a kényelmes szülés vagy akár az apával töltött éjszakák, de természetesen nem gondolom, hogy a magánkórházban való szülés felelőtlenség lenne.

2013. ápr. 6. 06:04
 3/15 anonim ***** válasza:
24%
Ha lett volna PIC abban a kórhàzban, ahol a tesóm szült, nem halt volna meg a babája. Problémamentes terhesség volt, indított szülés a41. Héten. Amikor kibújt a baba, akkor derült ki, hogy baj van. Nem voltak szakmailag felkészülve az ellátására. 20 percet élt...
2013. ápr. 6. 06:45
 4/15 anonim ***** válasza:
42%
Ez nem felfújás kérdése, nem csak a koraszülöttekkel lehet gond születés után, egy egészségesnek tűnő, 40. héten született babával is lehet baj, és akkor hiába a drága magánkórház, ahol kinyalják a ....-et.
2013. ápr. 6. 07:17
 5/15 anonim ***** válasza:
42%
Sztem nem fújja fel senki. De nagyon el vagy tévedve, hogy csak koraszülöttek kerülnek ilyen osztályra... Nekem majdnem 42 hetesen született a fiam, és lekerült erre az osztályra. Igaz a 3690-es súlyával ő volt a legnagyobb, és alig találtak rá ruhát, de szüksége volt ellátásra...
2013. ápr. 6. 07:29
 6/15 anonim ***** válasza:
67%

Természetesen igazad van. Koraszülött, vagy gyermekmentő átviszi a gyereket, ha szüksége van rá. Máshol sem tennék máshogy, mert nem 20 kórházban szülnek nők, hanem sokkal több kórházban. De miért ne szólnának le, ha te ki tudod fizetni a Rose-t vagy a Telkit, amikor ők nem? Én meg sem lepődöm ezen, hisz ez Mo. Senki nem mondja, hogy de jó neked, pihenj nagyot és élvezd, hogy szép a környezet és senki sem idegbeteg körülötted, mert nem harmincadik munkaórában kerülsz a kezük közé, és szerencsés vagy hogy megengedheted. Tuti megcsípném magam, ha valaki végre jót kívánna a másiknak a környezetemben, az nem járja manapság. Szenvedni, szidni, panaszkodni napi szinten, az igen.. másnak örülni? Minek? Ha szidni is lehet...

(mi is magánban fogunk szülni, tudom, mire gondoltál, mikor kiírtad a kérdést)

2013. ápr. 6. 09:10
 7/15 anonim ***** válasza:
62%
Hát nálam a szülés után derült ki, hogy jé, csak 1700 gramm a gyerek. A betöltött 37. hét után. Így a PIC-be került. És az sem mindegy, hogy mondjuk helyben van koraszülött osztály, vagy esetleg egy másik városba kell ingáznod, sőt az sem biztos, hogy szülés után még egy másik épületbe is lesz erőd átmenni. Nálunk mondjuk szerencsés helyzet van, mert még a koraszülött osztályon is van rooming-in, így veled lehet akár az egy kilós gyermek is, ha az állapota megengedi. Én is gondolkodtam a magánkórházon, meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg gond lehet, azt sem tudtam akkor, hogy mi az a PIC. Most már örülök, hogy nem úgy alakult a dolog.
2013. ápr. 6. 09:51
 8/15 anonim ***** válasza:
Az én fiam 40+2-re született kereken 4 kg-val és mégis átvitték a PIC-re pár nap után.És nem ő volt az egyetlen időre született baba ott,de ő volt a legnagyobb :)
2013. ápr. 6. 20:42
 9/15 A kérdező kommentje:

"de én főleg ezért nem választanék magánkórházat, mert nem akarom, hogy baj esetén különválasszanak a babámtól. "

De az ország több, mint 50 szülészetén is különválasztanak. És nem mehet az egész ország abba a 22-be ahol nem..

2013. ápr. 6. 22:47
 10/15 anonim ***** válasza:

Én Debrecenben szültem. 2 lehetőség volt. Klinika, kényelmes új de nincs PIC, teáztatnak és elviszik a babát.És a DEOEC ,világhírű a koraszülött ellátás. Baba barát, egy percre nem viszik el a kicsit. Koszos kényelmetlen régi .

A DEOECt választottam. Szerettem volna felkészülni arra hogy ha baj van akkor a legjobb esélyekkel induljunk. Ha nincs baj akkor hót mindegy szülhetsz a mezőn is, így a másik opció diktált.

A PICre nem csak a koraszülött babák kerülnek hanem ha komolyabb baj van akkor az időre érkezettek is. Megtörtént dolog időre született kisbaba 20 percesen elszürkült légzése leállt, csak speciális lélegeztető géppel lehetett életben tartani.Ne azon múljon már az élete hogy átérnek e vele a városon vagy nem... csak hogy kényelmesebb legyen az ágy az anyukának...

Ha lett volna rá keret kértem volna VIP szobát , 15 000 Ft 6 éj apás. 3 napra még ki is tudtuk volna fizetni de 11 napot voltam bent.

Amúgy toxémiás voltam , a babám antibiotikumot kapott.Lehetett volna sokkal nagyobb baj belőle.

Nem ér annyit a kényelem és a luxus hogy kockáztassam a gyermekem életét vagy testi épségét.

2013. ápr. 6. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!