Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg nem kapok érzéstelenít...

Tényleg nem kapok érzéstelenítőt spontán szülésnél?

Figyelt kérdés

1 hónapom van hátra az első babánkig,és most közölték velem,hogy nincs érzéstelenítés.Az hogy lehet??Ez a 21.század,és úgy szülünk,mint az őskorban??Ne értsétek félre,nem hisztinek szánom,de azt hittem,hogy a fájdalomcsillapítás természetes dolog szüléskor.nagyon kicsi a fájdalomküszöböm,és nagyon félek tőle,de gondolom nem fogok belehalni,nagyon rég óta vártam ezt a kisbabát,érte bármilyen fájdalmat elviselnék...

De ha kérek,se kapok??:)Mert valljuk be,azért nem árt:)

2013. jún. 26. 15:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

A súlyod nem lényeg, az összes sovány/vékony ismerősöm nagyon könnyen és gyorsan megszül!

A baba fejkörfogata a lényeg!

2013. jún. 26. 17:23
 12/20 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem te leginkább az ismeretlentől félsz. Amikor ott vagy, akkor úgyis teszed a dolgodat, légzésre figyelsz stb. és túl lehet jutni rajta. De a félelem az hátráltat.
2013. jún. 26. 19:53
 13/20 anonim ***** válasza:
50%

Ha jót akarsz magadnak, ne nézegess szülésvideókat, csak sokkolod magad. Egészen más dolog kívülről nézni, mint benne lenni.

Olyan nem hiszem, hogy van, hogy egyáltalán semmi fájdalomcsillapításra ne legyen lehetőség, de a kórházak túlnyomó többségében ez nem rutineljárás, és bármilyen furcsa, a többségnek sikerül "őskori" módon megszülnie a gyerekét.

2013. jún. 26. 21:22
 14/20 anonim ***** válasza:
Szia! Csak úgy mondom, hogy én kaptam fájdalomcsillapítót, amikor már egyszerűen nem bírtam a fájdalmat és semmit sem használt. Szóval meg sem éri szerintem.
2013. jún. 26. 23:58
 15/20 anonim ***** válasza:
6%
Én a saját szülésemnek úgy indultam neki, bírom én ezt, nem kell semmi. Nem volt hosszú, de annál intenzívebb. És a jó dokim, nem is kérdezte, szinte parancsolta, hogy hozzák az anesztest, aki beadta az EDA-t. Másodiknál is kaptam, de az végül császár lett, (köldök zsinor hosszú volt, és nem tudott kiszabadulni belőle) szóval amúgy is kellett volna érzésteleníteni. Harmadikat is Epivel fogom, és nálunk Budapest (Szent János Kórház), több fájdalom csillapító alternatíva van. Olyan egyébként nincs, h nincs rá lehetőség, mert ha ne adj Isten műtétre kerül sor, akkor kell.
2013. jún. 27. 10:53
 16/20 anonim ***** válasza:
Az orvosod kérdezd, ne a védőnő véleményére adj. Amúgy nem mindenhol van EDA, ez igaz, de azért nem árt erről felvilágosítani a kismamákat, hogy ne a terhesség végén amikor már mindent elterveztek, szembesüljenek vele, hogy ja itt nincs....
2013. jún. 27. 13:04
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,és a biztatást. Kérlek,ne értsétek félre, az értelmesebb-je tudja,hogy az őskor alatt nem azt értettem,hogy lenézem azt,aki fájdalomcsillapító nélkül szül,csak azt hittem,a mai világban ez automatikus.

Minden elismerésem az anyukáké,az enyém is fájdalomcsillapító nélkül szült engem, magára hagyták a kórterembe, megindult a szülés, nagy baba voltam,és anyu a végbeléig végrepedt..amire visszaértek az orvosok,már a fejem kint volt.

Ő sem halt bele,sőt,utána még szült nekem 2 tesót :)Csak félek a fájdalomtól,és nem tudom,mi vár majd rám.Az a baj,hogy ez a fájdalom ismeretlen,és ettől félek.

Meg mondták,hogy pl. a foghúzást se olyan végnézni,mint átélni :)

Meg nem kell rögtön letámadni,el nem hiszem,hogy van olyan kismama,aki egy cseppet se tart a szüléstől.

2013. jún. 27. 19:38
 18/20 anonim ***** válasza:
A videók rémisztőek.Miután élőben is láttam néhányat,megnyugodtam.Ez egy szép és természetes folyamat és ahol én szültem a fájdalomcsillapítás egy természetes,mindenkinek felajánlott dolog volt.Ha a kórházban van lehetőség,érdemes megnézni a szülőszobát,megismerkedni azzal,hogy milyen körülmények között és hogyan lehet ott szülni.Ismerős helyen az ember kevésbé fél,ami önmagában is csökkenti a fájdalmat.A vakbélgyulladás is természetes folyamat,mégis alap a fájdalomcsillapítás.Ez a szülő nőket ugyan úgy megilleti.
2013. jún. 28. 01:44
 19/20 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, senkinek semmi joga nincs, hogy leszóljon bárkit is aki fájdalomcsillapítással szeretne szülni és ugyanígy viszont is. Mindenki maga érzi, hogy mit bír, mitől fél jobban. Ez mindenkinek a magánügye. Szóval kérdezd meg az orvosod, hogy van-e lehetőség nálatok.
2013. jún. 28. 08:55
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. jún. 30. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!