Tényleg nem kapok érzéstelenítőt spontán szülésnél?
1 hónapom van hátra az első babánkig,és most közölték velem,hogy nincs érzéstelenítés.Az hogy lehet??Ez a 21.század,és úgy szülünk,mint az őskorban??Ne értsétek félre,nem hisztinek szánom,de azt hittem,hogy a fájdalomcsillapítás természetes dolog szüléskor.nagyon kicsi a fájdalomküszöböm,és nagyon félek tőle,de gondolom nem fogok belehalni,nagyon rég óta vártam ezt a kisbabát,érte bármilyen fájdalmat elviselnék...
De ha kérek,se kapok??:)Mert valljuk be,azért nem árt:)
A súlyod nem lényeg, az összes sovány/vékony ismerősöm nagyon könnyen és gyorsan megszül!
A baba fejkörfogata a lényeg!
Ha jót akarsz magadnak, ne nézegess szülésvideókat, csak sokkolod magad. Egészen más dolog kívülről nézni, mint benne lenni.
Olyan nem hiszem, hogy van, hogy egyáltalán semmi fájdalomcsillapításra ne legyen lehetőség, de a kórházak túlnyomó többségében ez nem rutineljárás, és bármilyen furcsa, a többségnek sikerül "őskori" módon megszülnie a gyerekét.
Köszönöm a válaszokat,és a biztatást. Kérlek,ne értsétek félre, az értelmesebb-je tudja,hogy az őskor alatt nem azt értettem,hogy lenézem azt,aki fájdalomcsillapító nélkül szül,csak azt hittem,a mai világban ez automatikus.
Minden elismerésem az anyukáké,az enyém is fájdalomcsillapító nélkül szült engem, magára hagyták a kórterembe, megindult a szülés, nagy baba voltam,és anyu a végbeléig végrepedt..amire visszaértek az orvosok,már a fejem kint volt.
Ő sem halt bele,sőt,utána még szült nekem 2 tesót :)Csak félek a fájdalomtól,és nem tudom,mi vár majd rám.Az a baj,hogy ez a fájdalom ismeretlen,és ettől félek.
Meg mondták,hogy pl. a foghúzást se olyan végnézni,mint átélni :)
Meg nem kell rögtön letámadni,el nem hiszem,hogy van olyan kismama,aki egy cseppet se tart a szüléstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!