42 hét vége felé voltam már, 1 nappal az utolsó nap előtt- amikorra azt ígérték, hogy mindenképpen indítják a szülést, ha semmi nem történik. A magzatvíz tiszta volt (nyitották a méhszájat, nézték)- így vártuk, hogy a kisfiam magától akarjon megszületni.
Már bent feküdtem a kórházban (szerencsére), hajnalban rémálmom volt, hogy fojtogatnak és baja lesz a babámnak.Állítólag nehezen vettem levegőt (hörögtem).
A nővér ébresztett 6.20 körül, extrém magasra szükött a véronyomásom, 200 fölé (korábban nem volt ilyen gondom)- iszonyatosan fájt a fejem és nem láttam semmit.
Azonnal műtőbe vittek, gerincérzéstelenítést kaptam.
Mire a férjem beért, már a baba megszületett :)
Terhességi toxikózis, de a babának szerencsére semmi baja nem lett és nekem sem.
Óriási szerencsénk volt- szerencse az is, hogy mindez nem otthon kezdődött, mert ki tudja...
Az idős szülésznő azt mondta később, hogy a pályafutása alatt ez a 3. ilyen eset, amit látott. Az előző kettőben sajnos vagy az édesanyának vagy a babának maradt károsodása. :(
Egyébként is esélyes volt egy picit a császár, legalábbis felkészültem erre az eshetőségre is fejben- gerincsérvvel műtöttek korábban- de a szülész orvossal és az idegsebésszel úgy állapodtunk meg, hogy indulok normál szüléssel (mert szerettem volna) és ha időközben gond van, akkor bármikor lehet császár is a vége.
Minden jól alakult végül és így több év távlatából tk mindegy, hogy szültem- egészséges, gyönyörű, okos kisfiam van. Ha még egyszer így adódna, akkor sem bánnám.
2 héttel túlhordtam, teljesen zárt voltam,40cm-es fejkörfogatú volt a babám, 180/120-as vérnyomásom volt vérnyomáscsökkentővel, fehérjét találtak a vizeletemben és terhességi diabéteszem is volt.
Így 1 hét kórházban történő bennfekvés után császár mellett döntöttek.Bár nem tudom miért kellett 1 hétig várni ha már úgyis túlhordtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!