Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért lett császármetszésed?

Miért lett császármetszésed?

Figyelt kérdés

2013. jún. 22. 22:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletlen lábtartás miatt!A lábát a szülőcsatornából harmadjára tudták csak kivenni.
2013. jún. 23. 08:04
 12/20 anonim ***** válasza:
56%
csak lesz, és mert ikrek, elsősorban, de azóta már a méhlepények elhelyezkedése miatt is azt mondták, az lenne
2013. jún. 23. 09:06
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Zavaros volt a magzatvíz, vér volt a vizeletembe lázas voltam és nagyra becsülték a babát.
2013. jún. 23. 13:12
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Indított szülés volt, nem tágultam, így lett császár. 19 órán keresztül vajúdtam, szenvedtem, csak ez után döntöttek a műtét mellett.
2013. jún. 23. 13:45
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Előreesett a köldökzsinór és drasztikusan esett a szívhang. Életmentő volt, és hosszában vágtak, mert így 2 percet nyertünk. Rá 9 és 13 évre természetes úton szültem.
2013. jún. 23. 14:11
 16/20 anonim ***** válasza:
40+2 hajnal 1-kor kezdődtek a fájások egyből 5 percesek.3 körül ébresztettem a párom induljunk a kórházba,onnan majdnem hazaküldtek mert 2000 volt az értékem.Majd az amnioscopia alkalmával kiderült,hogy a magzatvíz már rég elfolyt (nem vettem észre).5-re teljesen kitágultam,jöttek a tolófájások.A babám még 9 órakor sem bújt ki így toltak a műtőbe.Az ok relatív téraránytalanság és beilleszkedési rendellenesség.
2013. jún. 23. 21:14
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
de cuki, aki lepontozott, mert ikrekkel és a méhlepényeimmel császáros leszek :D
2013. jún. 23. 21:17
 18/20 anonim ***** válasza:

42 hét vége felé voltam már, 1 nappal az utolsó nap előtt- amikorra azt ígérték, hogy mindenképpen indítják a szülést, ha semmi nem történik. A magzatvíz tiszta volt (nyitották a méhszájat, nézték)- így vártuk, hogy a kisfiam magától akarjon megszületni.

Már bent feküdtem a kórházban (szerencsére), hajnalban rémálmom volt, hogy fojtogatnak és baja lesz a babámnak.Állítólag nehezen vettem levegőt (hörögtem).

A nővér ébresztett 6.20 körül, extrém magasra szükött a véronyomásom, 200 fölé (korábban nem volt ilyen gondom)- iszonyatosan fájt a fejem és nem láttam semmit.

Azonnal műtőbe vittek, gerincérzéstelenítést kaptam.

Mire a férjem beért, már a baba megszületett :)

Terhességi toxikózis, de a babának szerencsére semmi baja nem lett és nekem sem.

Óriási szerencsénk volt- szerencse az is, hogy mindez nem otthon kezdődött, mert ki tudja...

Az idős szülésznő azt mondta később, hogy a pályafutása alatt ez a 3. ilyen eset, amit látott. Az előző kettőben sajnos vagy az édesanyának vagy a babának maradt károsodása. :(

Egyébként is esélyes volt egy picit a császár, legalábbis felkészültem erre az eshetőségre is fejben- gerincsérvvel műtöttek korábban- de a szülész orvossal és az idegsebésszel úgy állapodtunk meg, hogy indulok normál szüléssel (mert szerettem volna) és ha időközben gond van, akkor bármikor lehet császár is a vége.

Minden jól alakult végül és így több év távlatából tk mindegy, hogy szültem- egészséges, gyönyörű, okos kisfiam van. Ha még egyszer így adódna, akkor sem bánnám.

2013. jún. 24. 00:00
 19/20 anonim ***** válasza:

2 héttel túlhordtam, teljesen zárt voltam,40cm-es fejkörfogatú volt a babám, 180/120-as vérnyomásom volt vérnyomáscsökkentővel, fehérjét találtak a vizeletemben és terhességi diabéteszem is volt.

Így 1 hét kórházban történő bennfekvés után császár mellett döntöttek.Bár nem tudom miért kellett 1 hétig várni ha már úgyis túlhordtam...

2013. jún. 26. 12:58
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Mert azt szerettem volna.
2013. júl. 12. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!