36 hetes terhes voltam és görcsökkel mentem be. Megállították a szülést. 2 napja feküdtem bent és NST-n nem akart mozogni a lányom de akkor a szívhangja még jó volt. Ez volt reggel. Délután fél2körül nagyon leromlott a szívhangja a szülés is újra indult már 2 ujjnyira nyitva is voltam de nem volt idő várni. Azonnal toltak a műtőbe. Mikor megszületett kiderült h a nyakán volt a zsinór és a mellkasán. De hála az égnek nem lett semmi baja. Már 4,5 hónapos.
Soha nem gondoltam volna h császárom lesz de nem érdekel a lényeg h a lányom egészséges és életben van. Az h hogyan jött a világra? Magas ívben nem érdekel már most. Hálás vagyok h nem lett baja. Úgy toltak be h nincs fél órája már.
2 hét túlhordásban voltam, nagynak saccolt faros babával, amikor egy NST-n (napi 2x mentem) rossz volt a szívhang, azonnal vittek a műtőbe.
A második szülésem a kis korkülönbség és a baba lábtartásos fekvése miatt programozott császár lett.
Ezek után a novemberre kiírt 3. babám is programozott lesz októberben, 38 hetesen.
A CTG-n nem mozgott a babám, 2 órán keresztül. Lépcsőztem, ettem, ittam, rángatták a pocakom, de semmi. A doki bent akart tartani éjszakára, megfigyelésre, de a férjem kicsapta a balhét, hogy annak meg mi értelme, hogy fekszem egy szobában? Azt is mondta, hogy ha valami bajunk lesz, azt nem teszi zsebre senki. A doki beijedt és fél órával később már toltak a műtőbe. Mint utólag kiderült, nem sokon múlott a fiam élete. Meconiumos volt már a magzatvíz ( a doki ezt nem is ellenőrizte), amit a kisfiam jól le is szippantott. Oxigénhiánnyal született, ballonnal kellett lélegeztetni a születésekor, majd utána még 3 napig kapott oxigént. A PIC-en volt 5 napot. Az apgarja 4/9 lett. Egyébként időre született, nekem fájásaim sem voltak, a szülés egyáltalán nem indult be.
Sajnos a dokiról így utólag már azt gondolom, hogy egy kókler. Azt is elképzelem, hogy fájások nélkül kitágultam, csak egy hüle volt és észre sem vette.
A kisfiam ma már 2,5 éves nagyfiú, okos és ügyes. Egy izomtónus zavarral megúsztuk az oxigénhiányt, amit Dévény tornával kezeltek, közel 1 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!