Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléskor mennyi idő telik el...

Szüléskor mennyi idő telik el a fájások kezdete, és a baba tényleges megszületése között?

Figyelt kérdés
Szóval kb. mennyi idő van beérni a kórházba, mikor folyik el a magzatvíz, az egész mennyi időt vesz igénybe?
2007. szept. 21. 15:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem lehet megjósolni! Mindenkinél más. Az első szülésnél hosszabb időt vesz igénybe,de ha burokrepedés történik -elfolyik a magzatvíz-akkor nem árt sietni!Én a környezetemben hallottam 3-4 órás szülést is,de lényegesen hosszabat is.Érdemes nem kockáztatni,inkább időben elindulni,mert ha valami rendellenes történik akkor helyben a segítség!Ennyit megér az anya és a baba egészsége.
2007. szept. 21. 16:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
engem a szülésznőm világosított fel arról,hogy két fajta indulása van a szülésnek.amikor elfolyik a magzatvíz és amikor a fájások indulnak be.azt mondta hogyha a magzatvíz kezd elfolyni/ez olyan érzés mintha bepisiltél volna/ akkor fél órán belül érjünk be a kórházba.ha viszont a fájások jönnek/olyan mintha 5 percenként mejönne az embernek ugy görcsöl,elöszőr finoman majd egyre jobban/akkor kb 1-2 óra mulva elég bemenni.aztán jön a rendes vajúdás ami változó időhosszúságú.majd a szülés
2007. szept. 21. 17:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem 16 óra volt:((

Hajnalban elfolyt a magzatvízem és késő este született meg a fiam (ráadásul szárazon).

Most a másodikat várom, és már csak bizni merek abban (amit sokaktól hallok is), hogy a második már könnyebb lesz.

2007. szept. 24. 19:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes lenne erről az orvosoddal beszélni, vagy elmenni egy szülésre felkészítő tanfolyamra amit a kórházakban szoktak tartani és ingyenes(az interneten keresgélhetsz). Ott azt mondták nekünk, hogy semmi értelme a kapkodásnak, az elfolyt magzatvíz egy része újra termelődik. Nekem vasárnap délután 4 órakor folyt el a vizem tv nézés közben, hétfőn és éjszaka fél 11-kor lett meg a babám. Persze ez a ritkább eset. De egyébként a magzatvíz nem teljes egészében egyszerre folyik el, hanem részletekben. Hiszen ha a baba fejfekvéses akkor a feje ilyenkor már a méhszájnak feszül és csak a mozgásakor kiszivárgó víz tud távozni. Az először elfolyó vizet egyébként fejvíznek is nevezik, mert ez a folyadék van a baba feje "előtt".

Mellesleg ha az orvosod rendesen végzi a munkáját biztosan tájékoztatni fog ezekről a dolgokról, ha nem bátran kérdezz, hiszen a felvilágosítás is feladata.

2007. szept. 28. 17:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a magzatvíz elfolyását követően 12 órát vajúdtam még. Első babám volt. Viszont lehet, hogy a fájások fognak jelentkezni nálad először és nem is folyik el a magzatvíz. Ekkor is azonnal menj kórházba. Elég sok idő telik még el mire eléggé kitágulsz.

2007. okt. 5. 22:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem elfolyt a magzatvizem, ezután kb. 6 óra múlva a kezemben volt a babám. Egy ismerősömnek viszont szivárogni kezdett a vize, a fájások csak jópár óra múlva jelentkeztek, aztán 36 órát vajúdott. Egy másik ismerősöm épphogy beért a küórházba és fél óra múlva megvolt a baba.

Nagyon változó.

2007. okt. 16. 09:26
 7/8 anonim ***** válasza:
Alkati kérdés is szerintem.Ha széles a csípőd sokat segít.Nekem első baba, tehát csak remélni merem,h olyan könnyű lesz,mint édesanyámnak volt, az első tisztességes fájásra megszülettem:)Kedvesem szintúgy,bátyám viszont elég nehezen,nyakára volt tekeredve a köldökzsinor.
2007. okt. 28. 06:08
 8/8 anonim ***** válasza:
2 órán belül irány a kórház a víz után. Nem mindenki egyforma, csípő derekára, relatív
2023. okt. 16. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!