Ki mit tenne? Egyáltalán tennétek valamit, szólnátok? 2 ágyas különszobában voltam, mikor a lányom született, már 2 napja ott voltunk, mikor jött egy anyuka, aki a 3. babáját szülte, tehát még 2 napot együtt voltunk.
Köszönöm a válaszokat, segítőkészeket és nem annyira segítőkészeket egyaránt!
Igen, tényleg a kommunikáció lehet a megoldás, a „néma gyereknek anyja se” teljesen jogos felvetés.
És mint írtam, pont azért nem szóltam a csajnak, mert én is úgy gondoltam, hogy ezért nevezik baba-mama barátnak a szobát, (és egyáltalán nem tartom őt bunkónak) de azért felmerült bennem a kérdés és úgy látom, jogosan, mert másban is, illetve van aki, anyatigris maradt, de tapintattal tudott lenni a másikra is.
Azzal a válasszal nemigen tudok mit kezdeni, hogy akkor keressek nem baba-mama barát kórházat, miután az ember alapvetően nem kórházat választ, hanem jár egy dokihoz x évig és megszüli nála a gyerekeit, ha a doki bababarát helyen dolgozik, akkor ott.
Aki azt írja, hogy nem voltam elég fáradt, az ugye nem gondolja komolyan, hogy a gyermeke megszületése, egy nagy műtét, a kórházi tartózkodás, az izgalom meg a többi után nem fáradt az ember.
Aki a csecsemősök hanyag munkájáról ír, ennek a csajnak az apukája volt a csecsemősök főnöke, a seggét kinyalták.
Az amatőr lélekbúvárnak, igen, tényleg fájt, hogy nem lehet többet (hangsúlyozom, többet és nem mindig) velem a babám, és persze nyilván nem fogod elhinni, de nem ezért merült fel bennem a kérdés. Én biztos leadtam volna amúgyis 1-2 órára és ettől még nem lennék sz@ranya, bár gondolom, egyesek már kezdik is a klaviatúrát ütni.
Ez egy hatalmas nagy tévedés hogy ha igazán fáradt vagy akkor mindenhogy tudsz aludni!!
Mi 5 napig voltunk bent a fiammal a bababarát kórházban, és 4 ágyas szobában egyfolytában sírt vmelyik baba. Én 5 nap alatt 5 órát aludtam összesen!!!
Ennek megfelelően a tejem alig akart beindulni, haza már olyan fáradtan érkeztem, hogy tényleg azt hittem itt a vég.
És itt nálunk a környéken csak ilyen kórház van, és csak az "vehetett" 2 ágyas szobát akinek vmelyik fő fő fejes volt az orvosa. Na nekem nem volt, ennek megfelelően kerültem ahova kerültem.
Úgyhogy ez nem annyira jó tanács, hogy keress olyan kórházat ahol leadhatod a babát, vagy pedig vehetsz szobát.
És ha nem engedheti meg magának az ember??
Illetve ez nem igy megy hogy oda megyek szülni ahova akarok (vagyis csak akkor ha ott a dokid).
Mindazonáltal ez nem válasz arra amit a kérdező írt, hogy mit lehet ilyenkor csinálni.
Szerintem semmit, mert a másik anyukának joga van hozzá hogy mellette legyen a gyerek 24 órán át, szóval erre nem lehet kérni sztem hogy passzintsa már le...
Én most a másodikat várom, és csak abban bízok de nagyon hogy 3 nap után hazaengednek, mert talán úgy nem fáradok ki annyira a nem alvástól, mintha 5 napig ott kell aszalódnunk.
Nálunk sokszor az egész folyosó zengett éjjel, mert volt, hogy mindenhol minimum 2 gyerek ordított. Aztán hajnalban takarítás, lázmérés, vizit, no alvás.
Alig vártam, hogy hazaérjek pihenni.
A szobatársam babája egy éjjelt ordított végig, az enyém az azt megelőzőt. Amikor egyikünk kipurcant, a másik ringatta a síró babát, hogy pihenni tudjon legalább az egyikünk.
Szóval nem a leadás a megoldás, hanem mondjuk a síró baba anyukája is lehetne figyelmesebb, hogy mondjuk 1 órára valahogy többet ringatja a gyerekét, hogy alhass. De akkor ugyanezt neked is illik megtenni a sajátoddal.
Szerintem.
A legnagyobb öröm ha megszületik a kisbaba!Mennyit vár rá az ember!És amikor a kezdben tarthato és ismerkedtek az első pár napban akkor add le a nővéreknek,mert a szobatársad nem tud aludni???
Viccelsz??Akkor se adtam volna le a babámat ha a jóIsten kéri!!Pedig nekem sem volt könnyü szülésem és az azt követő napok sem!!Éjfélkor kerültem le a gyermekágyasba és reggel 6ig pihentem és már kértem is a babát!Csak akkor adtam nekik amikor vizit volt!!
És csudijókat aludtam pedig 6-an voltunk a szobában és mindenkinél ott volt a baba!És a ráadás hogy a cscsemőszoba elötti szobában voltunk!!Ott volt ám igazán hangzavar!De kit érdekelt amikor a csöppségeddel aludtál akit annyira vártál!!!!Eddig egy anyuka sem halt bele mert nem tudott aludni a szülés után a korházban és szerintem ezekután sem fog!!
Lehet lepontozni az igazamér!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!