Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki mit tenne? Egyáltalán...

Ki mit tenne? Egyáltalán tennétek valamit, szólnátok? 2 ágyas különszobában voltam, mikor a lányom született, már 2 napja ott voltunk, mikor jött egy anyuka, aki a 3. babáját szülte, tehát még 2 napot együtt voltunk.

Figyelt kérdés
A babát egy percre nem adta le a csecsemősökhöz, a baba pedig szinte folyton sírt, de tényleg, szinte folyamatosan bőgött. Tehát én semmit nem tudtam pihenni, pedig nagyon ki voltam, fájt a császársebem és a katéter kivétel után nagyon komoly problémám jelentkezett, azt hittem, belehalok, úgy fájt a dolog, szóval igencsak kivoltam, rámfért volna a pihenés. Én nem szóltam neki, de nem tudom, nem kellett-e volna. Nehéz, mert azért baba-mama szoba, hogy ott legyen a baba az anyukájával, de a másikra nem kéne tekintettel lenni? Legalább egy-két órára nem kellett volna beadnia? Szerintetek? Már elég rég volt, de valahogy most eszembe jutott és miután még egy babát szeretnénk, kíváncsi vagyok, ki mit gondol.
2009. okt. 9. 15:10
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
93%
Hát nehéz kérdés. Én nem adtam volna be a babám, ha megkért volna valaki.Viszont én magamtól voltam tapintatos: utolsó éjszaka a babám folyton sírt, ezért kimentem vele a szoptatós szobába, így a többiek tudtak aludni. Végén a baba elaludt, de nem toltam már vissza, mert addigra folyton felébredt. Úgyhogy kitn aludtam vele a szoptatós szobában egy asztalra borulva.
2009. okt. 9. 18:03
 12/28 anonim ***** válasza:
66%
Szia, szerintem igazad van. Nekünk éjszakára elvitték a babákat, és valószinű most is ezt fogom kérni, mert pihenni szeretnék, mivel itthon nonstop a bébivel lehetek. Az tuti én viszek mp3-at magammal.:) 38 hetes kismama
2009. okt. 9. 20:43
 13/28 anonim ***** válasza:
39%
En is ketagyasban voltam es a szomszedom babaja folyamatosan sirt...de siman aludtam annyira ki voltam merulve....
2009. okt. 9. 21:06
 14/28 anonim ***** válasza:
64%
az én picikém is sokat sírt. 2 napig nem volt tejem így szegénykém biztosan éhes volt. Én az első babámmal voltam egy két ágyas baba-mama szobában. Én azt se tudtam, hogy le lehet adni, annyira sz@tak az emberre. Én annyit tudtam tenni, hogy csitítottam, meg kimentem a folyosóra. Nekem semmit nem segítettek a csecsemősök, meg szerintem átlagban senkinek se. Mikor ott bőgtem a folyosón a bőgő gyerekemmel akkor jött oda egy csecsemős, hogy mi a probléma. Hogy mi volt? Ha én azt el tudtam volna neki mondani..... Szóval ha tudtam volna, hogy le lehet adni, ilyen csecsemősöknek akkor se adtam volna le bármennyire zavarom a mellettem lévőt.
2009. okt. 9. 21:38
 15/28 anonim ***** válasza:
40%

Én 4 ágyasban voltam. Nálunk nincs egyágyas még fizetés ellenében sem. 1. éjszaka kötelezően el is vitték a babát, hogy szülés után ki tudd magad pihenni. Én második éjjel is leadtam, mert folyamatosan üvöltött, én meg nagyon rosszul voltam. 1. nap nem voltak szobatársaim.

2. nap jöttek, de én mondtam is nekik, hogy szándékomban áll leadni éjjelre a babámat, mert aludni szeretnék. Értettek a szóból, mert leadták ők is. Persze lehet, hogy anélkül is megtették volna. A 3-ból egy mondta, hogy ő ugyan nem. De amikor az övé is nonstop ordítani kezdett, meggondolta magát. Azt mondták nekem a nővérkék, hogy 1. nap mind alszik, mert még kábák, 2. nap fedezik fel, hogy nem ott vannak, ahol eddig, és akkor mindegyik nagyon sír.

Szóval szerintem igenis tekintettel kell lenni a másikra.

Én nem is tartom jó dolognak ezt a babás-mamás szobát. Régen nem is volt az anyákkal a gyerek, csak szoptatni vitték ki, legalább lehetett pihenni. Na, ez meg most a másik véglet. Nem lehetne valami átmenet?

Egyébként is ki volt írva, hogy babás szobába nem mehet be látogató utcai ruhában, mert behozhat rájuk bármit. Na, persze mindenki szart rá, állandóan tele volt a kórterem. A nővérkék vagy szóltak, vagy nem, de nem is mindig lehettek ott, rendre utasítani. Szerintem jobb lenne, elkülöníteni a babákat, legalább az első néhány napra.

2009. okt. 9. 21:53
 16/28 anonim ***** válasza:
72%

Ha a te babád sírna egész éjjel, akkor beadnád a másokra való tekintettel??? Őszintén...

Bizony,ha igazán fáradt lettél volna, 10baba ordítása mellett is tudtál volna aludni.

2009. okt. 9. 21:56
 17/28 anonim ***** válasza:
Én beadtam egy éjszakára, hogy aludni tudjunk én is, és a szobatársaim is. Ők is beadták, pedig az egyiknek ikrei voltak, és látszott a csajon, hogy megőrül a gondolattól, hogy odaadja a nővérkének a babáit. Mégis odaadta, így volt egyetlen éjszaka, amikor végre mindenki aludhatott valamennyit. Hozzáteszem, mindannyian tök kimerültek voltunk.
2009. okt. 9. 22:11
 18/28 anonim ***** válasza:
90%

Hát szerintem ez megbeszélés kérdése.Néma gyereknek,anyja se...

Mi 5-en voltunk 1 szobában.Baba-mama kórház,látogatók nem mehetnek be a gyerekágyas szobába,(ami szerintem tejesen normális)üvegfalon keresztül láthatják a picit.

Eltértem a tárgytól,tehát:Mi 5-en megbeszéltük,hogy egész nep velünk van a kicsi,de mindannyian leadjuk éjszakára,hogy tudjunk aludni normálisan mivel otthon nem valószínű.Ötünk közül talán 1 anyuka óckodott ettől,de többségben voltunk és végül rájött,hogy neki is kell pihenni.Szerintem igenis kell tekintettel lennünk egymásra.

2009. okt. 9. 22:40
 19/28 anonim ***** válasza:
86%

Hát az óriási tévedés, hogyha fáradt vagy tudsz aludni. Ugyanis a nő genetikailag úgy van kódolva, hogy felébredjen a gyereksírásra.

Én leadnám a babám, hogy a szobatársam kulturáltan megkérne rá. Sőt, igazából égne a pofám, ha miattunk nem tudna aludni 3 másik ember.

Sajnos nálunk nem választás kérdése a baba-mama szoba, csak ilyen van, és kész, 4 ágyasban. Pedig ha tehettem volna 1 ágyas baba-mama szobát kérek, és ha kimerültem, leadom a babát.

2009. okt. 9. 23:29
 20/28 anonim ***** válasza:
76%

Én nemrég jöttem haza a kórházból, de nem adnám le a babámat.Az István kórházban voltam,amit agyon dícsérnek. Én mélységesen csalódtam a csecsemősnővérekben. Első éjjel elvitték a babámat két órára! Fél 11-kor született, fél 3-ig vártam, de nem hozták! Fel nem kelhettem. Majd 6körül ébresztgettek, hogy ennyire várom a babámat...

Enni nem adtak neki, de jobb is, mert a mellettem fekvő nő kisbabája végig hányta a napot, miután vissza hozták neki.

Az igaz, hogy egy nő felébred a gyereksírásra, de a sajátjáéra!! Én más síró babája mellett tudtam aludni, de az enyém legkisebb rezzenésére ugrottam.

2009. okt. 10. 01:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!