Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha nem kapok epidurális...

Ha nem kapok epidurális érzéstelenítést, akkor adnak azért valami helyi érzéstelenítést pl. amikor összevarrnak vagy gátmetszéskor?

Figyelt kérdés
2009. okt. 7. 17:01
 1/9 anonim ***** válasza:

Lidocaint injekcióznak be a gát területébe amikor varrják, nekem csak kellemetlen volt, de nem fájt a varrás.

Én se kaptam fájd. csill. szülés közben/alatt.

2009. okt. 7. 17:06
 2/9 anonim ***** válasza:

a gátmetszést meg sem éreztem én,csak annyit hogy hirtelen kitágultam odalenn nagyon,varráshoz meg kapsz helyi érzéstelenítőt.az viszont egy kicsit fájt mikor deadták,de kibirható volt.(utálom a tűt)

könnyű szülést

5 hetes kisfiú anyukája

2009. okt. 7. 17:06
 3/9 anonim ***** válasza:
A gátmetszést általában fájás alatt csinálják, amikor a gátat amúgy is megfeszíti a baba feje. A varráshoz adnak Lidocain injekciót (körbe injekciózzák a vágást), de nekem nem volt szerencsém, így is éreztem minden öltést. Mire befejezte a doki, akkor kezdett hatni :)
2009. okt. 7. 17:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Adnak mind a kettőhöz. A gátmetszést nem is éreztem, mert tényleg fájás közben csinálták. A varrás szörnyű volt, a doki azt mondta bent is szakadtam, arra nem hat. A végén már tényleg nem éreztem. De ezen én is gondolkodtam, hogy lehet, hogy csak várnia kellett volna, amíg hat?
2009. okt. 7. 17:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Én gátmetszésnél kaptam injekciót, nem is fájt egyáltalán.
2009. okt. 7. 21:18
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja, meg a varrásánál is, és az sem fájt.
2009. okt. 7. 21:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

A gátmetszést én sem éreztem egyik babámnál sem, pedíg 4-et szültem.

A varrásnál adnak Lidocain-t, csak az a baj, hogy nem várják meg, hogy hasson, így eléggé kellemetlen, sőt, néha fáj is.

Általában a varrás végén jön meg a Lidocain hatása.

Viszont, ha elfogadsz egy jó tanácsot:

Mivel 2-4 óra hosszat is hat a Lidocain, így sokan rögtön

ülnek jó hosszan, kemény széken, miután a kórterembe kerülnek.

Na, ezt nem szabad!

Általában ezek a kismamák a 2.-3. napon be is gyulladnak a gát tájékon, pont emiatt.

Kíméld a sebet az első 2-3 napon, amennyire lehet, keveset, és puhán ülj, féloldalasan.

Hidd el, sok kényelmetlen, fájdalmas perctől kímélheted így meg magad!

Üdv.

2009. okt. 8. 11:41
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én vágásnál is kaptam érzéstelenítőt, mivel nem volt fájásom, semmit nem éreztem az egész szülésből...

Varrásnál szintén kaptam injekciót, de nem egyszerre, hanem több alkalommal. 1 szúrás 1 öltés...

Én Lidocain érzékeny vagyok, ezért vittem magammmal az Ultracaint, és azt adta be a doki. Ennek hamarabb kimegy a hatása, mint a Lidocainé, így nekem varrás után a 2 órás megfigyelési szakaszban már elég rendesen fájt a gáttájékom.

De szülés után 6 nappal, már biciklivel mentem a patikába:)

2009. okt. 8. 14:32
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a jótanácsokat.
2009. okt. 8. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!