Ha nem kapok epidurális érzéstelenítést, akkor adnak azért valami helyi érzéstelenítést pl. amikor összevarrnak vagy gátmetszéskor?
Lidocaint injekcióznak be a gát területébe amikor varrják, nekem csak kellemetlen volt, de nem fájt a varrás.
Én se kaptam fájd. csill. szülés közben/alatt.
a gátmetszést meg sem éreztem én,csak annyit hogy hirtelen kitágultam odalenn nagyon,varráshoz meg kapsz helyi érzéstelenítőt.az viszont egy kicsit fájt mikor deadták,de kibirható volt.(utálom a tűt)
könnyű szülést
5 hetes kisfiú anyukája
Szia!
A gátmetszést én sem éreztem egyik babámnál sem, pedíg 4-et szültem.
A varrásnál adnak Lidocain-t, csak az a baj, hogy nem várják meg, hogy hasson, így eléggé kellemetlen, sőt, néha fáj is.
Általában a varrás végén jön meg a Lidocain hatása.
Viszont, ha elfogadsz egy jó tanácsot:
Mivel 2-4 óra hosszat is hat a Lidocain, így sokan rögtön
ülnek jó hosszan, kemény széken, miután a kórterembe kerülnek.
Na, ezt nem szabad!
Általában ezek a kismamák a 2.-3. napon be is gyulladnak a gát tájékon, pont emiatt.
Kíméld a sebet az első 2-3 napon, amennyire lehet, keveset, és puhán ülj, féloldalasan.
Hidd el, sok kényelmetlen, fájdalmas perctől kímélheted így meg magad!
Üdv.
Szia!
Én vágásnál is kaptam érzéstelenítőt, mivel nem volt fájásom, semmit nem éreztem az egész szülésből...
Varrásnál szintén kaptam injekciót, de nem egyszerre, hanem több alkalommal. 1 szúrás 1 öltés...
Én Lidocain érzékeny vagyok, ezért vittem magammmal az Ultracaint, és azt adta be a doki. Ennek hamarabb kimegy a hatása, mint a Lidocainé, így nekem varrás után a 2 órás megfigyelési szakaszban már elég rendesen fájt a gáttájékom.
De szülés után 6 nappal, már biciklivel mentem a patikába:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!