Nem veszélyes a burokrepesztés? Mikor végzik? Én szeretném megtagadni, lehetséges? Milyen problémák adódhatnak belőle?
Nem veszélyes. Felnyúlnak egy ilyen kis horogszerű izével (persze az orvos közben a kezével védi, hogy ne sértsen meg semmit) és kilyukasztja.
Ált. a tágulási szakban szokták repeszteni, ha addig nem repedt meg magától, mert erősíti a fájásokat és gyorsítja a tágulást.
Sok olyat olvastam, hogy csak azért csinálják, mert műszakváltás van, haza akar menni a doki és fel akarja gyorsítani a dolgokat. Még csak 7 hetes vagyok, de teljesen természetes szülést akarok - oxi, gátmetszés és minden egyéb nélkül.
Hol lehet ilyet, hogy ne sürgessék a szülésemet?
Nagyon rosszul gondolkodsz.
Én is ilyet akartam, aztán az élet közbeszólt:lett oxi, majd burokrepesztés is.
Nem poénból csinálják ezeket az orvosok, hanem a baba és a te érdekedben és csakis indokolt esetben.
Nem értem honnan szednek ilyen hülyeségeket a nők, hogy csak azért repeszti az orvos, mert siet.
Azért repeszti, mert könnyíti a szülést. Ha nem reped meg a burok magától, és nem repesztik meg, akkor a baba akár meg is fulladhat.
Nekem mindkét szülésemnél burkot repesztett a doki! Olyan volt, mintha csak megvizsgált volna! Ezen kívül nem avatkozott bele a szülésembe.
A burokrepesztés után begyorsultak a szülések, ami - hidd el- a babának és a mamának is jó volt! Először 2 óra, másodszor 20 percre rá megvoltak a babák. Nagyon szuper lehet minden beavatkozás nélkül szülni, de én örülök neki, hogy nem kellett 16- 24 órákat vajúdnom!
Amúgy gyszeereket nem kaptam, nem zavartak túl sokat, a férjem bent volt velem, és volt még erőm a kitolásra, úgyhogy az első babát 4, a 2. Babát 2 nyomásra kitoltam!
Lehet, hogy a természet megoldja, és neked elfolyik a magzatvized!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!