Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem veszélyes a burokrepesztés...

Nem veszélyes a burokrepesztés? Mikor végzik? Én szeretném megtagadni, lehetséges? Milyen problémák adódhatnak belőle?

Figyelt kérdés
2013. jún. 1. 20:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Nem veszélyes. Felnyúlnak egy ilyen kis horogszerű izével (persze az orvos közben a kezével védi, hogy ne sértsen meg semmit) és kilyukasztja.

Ált. a tágulási szakban szokták repeszteni, ha addig nem repedt meg magától, mert erősíti a fájásokat és gyorsítja a tágulást.

2013. jún. 1. 20:32
 2/19 A kérdező kommentje:
És ha valaki visszautasítja, mi lesz? Később magától is megrepedne?
2013. jún. 1. 20:35
 3/19 anonim ***** válasza:
50%
Ha visszautasítod, azzal veszélyezteted a gyereked és saját életed.
2013. jún. 1. 20:41
 4/19 A kérdező kommentje:

Sok olyat olvastam, hogy csak azért csinálják, mert műszakváltás van, haza akar menni a doki és fel akarja gyorsítani a dolgokat. Még csak 7 hetes vagyok, de teljesen természetes szülést akarok - oxi, gátmetszés és minden egyéb nélkül.

Hol lehet ilyet, hogy ne sürgessék a szülésemet?

2013. jún. 1. 20:43
 5/19 anonim ***** válasza:
52%

Nagyon rosszul gondolkodsz.

Én is ilyet akartam, aztán az élet közbeszólt:lett oxi, majd burokrepesztés is.

Nem poénból csinálják ezeket az orvosok, hanem a baba és a te érdekedben és csakis indokolt esetben.

2013. jún. 1. 20:46
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem honnan szednek ilyen hülyeségeket a nők, hogy csak azért repeszti az orvos, mert siet.

Azért repeszti, mert könnyíti a szülést. Ha nem reped meg a burok magától, és nem repesztik meg, akkor a baba akár meg is fulladhat.

2013. jún. 1. 20:50
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretnék bízni az orvosokban, de amennyi burokrepesztésről meg oxitocinról meg gátmetszésről hallani teljesen megingat abban a hitemben, hogy egy nő képes megszülni a gyereket magától is. Pedig hát elvileg ez alapképessége az embernek. Szóval egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen tömegben tényleg szükséges. Persze ha kell segítség akkor tegyenek az ügy érdekében, de biztos, hogy nem kell majdnem mindenkinél beavatkozni ennyi mindennel. Kedves kérdező én is a lehető legkevésbé beavatkozós szülést akarok, hogy adjanak időt a testemnek a folyamathoz, és kísérjenek a szülésben ne sürgessenek, meg vezessenek.
2013. jún. 1. 21:18
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Alapból persze arra van kitalálva az ember teste, hogy véghez tudjon vinni egy szülést, de sajnos a természet néha hibázik, és vannak esetek, amikor nem tudja a test betölteni a funkcióját. Ennyi erővel ha valaki szívinfarktust kap, vagy agyvérzést, azzal se csináljunk semmit, mert majd a test elintézi, hiszen vannak öngyógyító funkciói. Szerintem ha félsz attól, hogy műszakváltás, sietség miatt avatkoznak közbe akkor válassz vagy orvost vagy szülésznőt. Ha orvost nem akarsz, akkor szülésznőt, sok szülésznő van olyan karakán, hogy szembe szálljon az orvossal és ne engedje,amit feleslegesnek ítél. Más részről meg a dokinak csak jó, ha nem szülsz meg az ő műszakjában, mert akkor nincs veled gond, legalább a következő doki "szenved" majd veled.
2013. jún. 1. 21:33
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindkét szülésemnél burkot repesztett a doki! Olyan volt, mintha csak megvizsgált volna! Ezen kívül nem avatkozott bele a szülésembe.

A burokrepesztés után begyorsultak a szülések, ami - hidd el- a babának és a mamának is jó volt! Először 2 óra, másodszor 20 percre rá megvoltak a babák. Nagyon szuper lehet minden beavatkozás nélkül szülni, de én örülök neki, hogy nem kellett 16- 24 órákat vajúdnom!

Amúgy gyszeereket nem kaptam, nem zavartak túl sokat, a férjem bent volt velem, és volt még erőm a kitolásra, úgyhogy az első babát 4, a 2. Babát 2 nyomásra kitoltam!

Lehet, hogy a természet megoldja, és neked elfolyik a magzatvized!

2013. jún. 1. 21:53
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a tolófájások előtt repesztett burkot a doki. Nem igazán volt akkor már mire várni.
2013. jún. 1. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!