Az epiduralis erzestelenites hogyan zajlik, faj mikor beadjak? Es mennyit ereztetek a szüles fajdalmaibol?
Figyelt kérdés
Meg jo4 het van hatra a kiirt idöpontig es szeretnem merlegelni a fajdalomcsillapitas lehetösegeit.Különben sem nagyon birom a fajdalmat ezert is gondoltam az epiduralis erzestelenitesre.Leirnatok a tapasztalataitokat, elöre is köszi!2009. okt. 2. 18:03
11/18 anonim válasza:
Nekem senki sem segitett kinyomi,azt nekem kellett!!Amikor jottek a tolofajasok,elvettek az erzestelenitot,es ra par percre mar ereztem is,es tudtam mikor kell nyomni!En is hallottam arrol,hogy van akinek segitenek(hogy kinyomjak belole a babat),ezt itt meg is kerdeztem,de azonnal azt mondtak,hogy felejtsem el,mert itt nem tartjak jo dolognak!
Lehet,hogy van olyan hely,ahol ez is valaszthato,nekem ebben nem volt valasztasi lehetosegem!!!
12/18 anonim válasza:
Sziasztok:a doki belőllem is úgy nyomta ki a babót,pedig akkor már éreztem a tolófájásokat,csak erőm nem volt hozzá,amúgy én is csak ajánlani tudom az edá-t.
13/18 anonim válasza:
Én 8 hónapja szültem de ha mégegyszerszülök tuti nem kérem.A kitolási szakaszt nagyon meghosszabbította nekem még akkor is adtak az edát. Igazából alig éreztem a toló fájásokat és nem sikerült megszülnöm és császár lett belőle,de lehet hogy a baba mérete is számít nekem 4200g-mal születtet a fiam.
14/18 anonim válasza:
Nekem az edát 1,5 óránként adagolták, és azt mondta a doki, hogy ha elérek egy bizonyos tágulást, tehát közeledik a kitolás nem adnak többet. Tehát elméletileg a kitolás alatt már nem érezheted a hatását. Sajnos addig nem jutottunk el és császár lett a vége, de legközelebb is kérni fogom.
15/18 anonim válasza:
Én orvosi javaslatra kértem, meg hát féltem is a fájdalomtól. Nagyon jó indult a szülés, sűrű, erős fájásokkal. Kaptam epidurált, amikor beadták az egy kicsit kellemetlen volt. Nagyon jó volt, mert megszűntetett minden fájdalmat, viszont nálam lelassította a folyamatot, csökkent a fájások erőssége, és nem tűnt el a méhszáj, a végén - miután leesett a baba szívhangja - császár lett.
16/18 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy ha EDA-t kapsz nagyobb az valoszinüsege a csaszarnak?
2009. okt. 22. 10:53
17/18 anonim válasza:
Én írtam okt. 5-én, 14.52-kor. Szerintem ne kérj, ha nem indokolt! Az első babámat szültem így, a másodikat érzéstelenítő nélkül és ha még egyszer szülnék, most sem kérnék!! Azt a fájdalmat ki lehet bírni, a kitolásnál pedig már nincsenek fájások, csak baromira feszíti szét a medencédet. Az én babám 4300 gramm volt az én 152 centimhez és nem kellett császározni sem. Szóval én nem kérnék a helyedben, nem félj!
18/18 anonim válasza:
Szia! Én 5 hónapja szültem, és az epidurálistól semmi fájdalmat nem éreztem, ettem, ittam, aludtam, olvastam. Pont a kitolásra ment ki az érzéstelenítő, úgyhogy az is simán ment. Igaz, azóta is fáj a helye, hajolgatni nem nagyon tudok, és megérzi az időjárás változást, de remélem idővel megszűnik, ez nem mindenkinek van, nem elrettentésként írtam:) Mikor bekötötték nem fájt, csak kellemetlen volt, a férjemet jobban megviselte, ő elájult:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!