Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az epiduralis erzestelenites...

Az epiduralis erzestelenites hogyan zajlik, faj mikor beadjak? Es mennyit ereztetek a szüles fajdalmaibol?

Figyelt kérdés
Meg jo4 het van hatra a kiirt idöpontig es szeretnem merlegelni a fajdalomcsillapitas lehetösegeit.Különben sem nagyon birom a fajdalmat ezert is gondoltam az epiduralis erzestelenitesre.Leirnatok a tapasztalataitokat, elöre is köszi!
2009. okt. 2. 18:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nekem senki sem segitett kinyomi,azt nekem kellett!!Amikor jottek a tolofajasok,elvettek az erzestelenitot,es ra par percre mar ereztem is,es tudtam mikor kell nyomni!En is hallottam arrol,hogy van akinek segitenek(hogy kinyomjak belole a babat),ezt itt meg is kerdeztem,de azonnal azt mondtak,hogy felejtsem el,mert itt nem tartjak jo dolognak!

Lehet,hogy van olyan hely,ahol ez is valaszthato,nekem ebben nem volt valasztasi lehetosegem!!!

2009. okt. 9. 10:49
 12/18 anonim ***** válasza:
Sziasztok:a doki belőllem is úgy nyomta ki a babót,pedig akkor már éreztem a tolófájásokat,csak erőm nem volt hozzá,amúgy én is csak ajánlani tudom az edá-t.
2009. okt. 21. 20:06
 13/18 anonim ***** válasza:
Én 8 hónapja szültem de ha mégegyszerszülök tuti nem kérem.A kitolási szakaszt nagyon meghosszabbította nekem még akkor is adtak az edát. Igazából alig éreztem a toló fájásokat és nem sikerült megszülnöm és császár lett belőle,de lehet hogy a baba mérete is számít nekem 4200g-mal születtet a fiam.
2009. okt. 21. 20:23
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az edát 1,5 óránként adagolták, és azt mondta a doki, hogy ha elérek egy bizonyos tágulást, tehát közeledik a kitolás nem adnak többet. Tehát elméletileg a kitolás alatt már nem érezheted a hatását. Sajnos addig nem jutottunk el és császár lett a vége, de legközelebb is kérni fogom.
2009. okt. 21. 20:23
 15/18 anonim ***** válasza:
Én orvosi javaslatra kértem, meg hát féltem is a fájdalomtól. Nagyon jó indult a szülés, sűrű, erős fájásokkal. Kaptam epidurált, amikor beadták az egy kicsit kellemetlen volt. Nagyon jó volt, mert megszűntetett minden fájdalmat, viszont nálam lelassította a folyamatot, csökkent a fájások erőssége, és nem tűnt el a méhszáj, a végén - miután leesett a baba szívhangja - császár lett.
2009. okt. 21. 20:34
 16/18 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy ha EDA-t kapsz nagyobb az valoszinüsege a csaszarnak?
2009. okt. 22. 10:53
 17/18 anonim ***** válasza:
66%
Én írtam okt. 5-én, 14.52-kor. Szerintem ne kérj, ha nem indokolt! Az első babámat szültem így, a másodikat érzéstelenítő nélkül és ha még egyszer szülnék, most sem kérnék!! Azt a fájdalmat ki lehet bírni, a kitolásnál pedig már nincsenek fájások, csak baromira feszíti szét a medencédet. Az én babám 4300 gramm volt az én 152 centimhez és nem kellett császározni sem. Szóval én nem kérnék a helyedben, nem félj!
2009. okt. 22. 12:38
 18/18 anonim ***** válasza:
Szia! Én 5 hónapja szültem, és az epidurálistól semmi fájdalmat nem éreztem, ettem, ittam, aludtam, olvastam. Pont a kitolásra ment ki az érzéstelenítő, úgyhogy az is simán ment. Igaz, azóta is fáj a helye, hajolgatni nem nagyon tudok, és megérzi az időjárás változást, de remélem idővel megszűnik, ez nem mindenkinek van, nem elrettentésként írtam:) Mikor bekötötték nem fájt, csak kellemetlen volt, a férjemet jobban megviselte, ő elájult:)
2009. okt. 22. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!