Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Debreceni Klinika Szülészetét...

Debreceni Klinika Szülészetét mikor kezdik el felújítani, és ha valaki a felújítás alatt fog szülni az mit von maga után?

Figyelt kérdés

Láttam egy riportot, miszerint már márciusban kiírták a közbeszerzést a felújításra és elviekben szeptember 1-jére készen is lesz..

Na most az a helyzet, hogy én augusztus 2-re vagyok kiírva és nem szeretnék nagyon rossz körülmények között szülni, mármint a felújítás miatt...

Akkor ha pont beleesek, akkor inkább a Kenézy-t választom, de fontos lenne tudni, hogy mikor kezdik el egyáltalán...

Ha valaki tudja, vagy hallott valamit kérem írja le!

2013. máj. 11. 10:03
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

[link]

Végül kiderült... szóval nem hiszem, hogy kikerüljük a felújítást..

2013. máj. 25. 10:01
 12/24 anonim ***** válasza:
51%

akkor ha ennyire aggódsz menj a kenézybe .

egyébként meg ,bemész és személyesen megérdeklődöd a portán hogy mire számíthasz a szülésnél és az azt követő pár napban.

biztos szívesen felvilágosítanak.

2013. máj. 25. 20:33
 13/24 A kérdező kommentje:
Már közben megérdeklődtem, és apa is bejöhet, ha igaz.. ha meg nem jöhet be a vajúdásnál akkor átmegyünk a Kenézybe még az elején le fogom tisztázni..
2013. máj. 25. 20:44
 14/24 anonim ***** válasza:

már miért ne jöhetne be?

pláne ha apás szülés lesz.

egyébként is egy kísérő, legyen akárki,veled lehet onnantól hogy beléptél a szülőszobára addig míg levisznek osztályra,értelemszerűen ott már csak az anyukák vannak a babáikkal a kórteremben..

2013. máj. 25. 20:53
 15/24 anonim ***** válasza:

azért írom ilyen biztosra,mert mindkét gyerkőcöm itt született.a kislányom 3 éve,a kisfiam most 6 hónapja,novemberben,eléggé friss az élmény,

egyébként szivesen leírom a menetét a dolgoknak hogy működik onnantól hogy becsengetsz a szülőszobán :)

2013. máj. 25. 20:55
 16/24 A kérdező kommentje:

Hát azt nagyon megköszönném :D bár azt írták, hogy a szülőszoba lesz áthelyezve pont :D Szóval a csengő nem hiszem hogy ott lesz :D

De szívesen olvasnám :)

2013. máj. 25. 22:03
 17/24 anonim ***** válasza:
51%

na oké,de a menet ugyanaz :)

hát ez úgy kezdődik hogy a második emeleten van a szülőszoba.,de lehet hogy akkor most nem,de biztos kell jelezni valahogy.

szólsz hogy szülni jöttél.

akkor szépen le kell vetkőzni le kell feküdni és rákötnek NST-re, az megy 20 percig, lekapcsolják közbe kérdezik az adataidat,.utána jön az ügyeletes doki, vagy dokinő, fogadott orvos esetén a saját orvos,és csinálnak egy amnioszkópiát hogy lássák tiszta-e a víz, stb.

azután előkészítenek,beöntés,borotválás,zuhanyzás.

kapsz ott kórházi ruhát,(hálóing szerű) és akkor fel kell feküdni egy ágyra és rákötnek megint NST-re,és attól függ mennyire előrehaladott a szülés,kaphat fájdalomcsillapítót, az EDA csodákat művel,.persze ha van idő, ha gyorsan jön a baba nincs,akkor szépen bekötik az oxitocint a fájások erősítésére és akkor ha itt az idő burkot repesztenek ha kell és ha jönnek a fájások tolnak át a műtőbe gátmetszés és társai és lezajlik a szülés.

ott ha megvan a baba kérik a nevét közbe a hasadra teszik ha minden oké., kicsit elviszik fürdetni,rendbe teszik téged megstoppolnak, és tolnak át az örzőbe 2 órás megfigyelésre, pisilni tudni kell mert ha nem katéter.,meg zuhanyozni is kell és a babát segítenek mellre tenni utána lemész osztályra.

kapsz egy 2-3-4 ágyas szobát ahol hely van.

átöltözöl a saját hálóingedbe, mert ott már nincs kórházi cucc csak a babának jár.

akkor jönnek a csecsemősök adnak betétet,meg pelenkát a bébinek és segítenek mellre tenni.,pihenés és állandó szoptatási időszak következik az elkövetkezendő 3 napban.

fürdetés első nap nincs, mert még a máz védi a babát ami rajta van,majd másnap lesz és akkor mérnek súlyt is.

érdemes fürdetés előtt jóllakatni a babát hogy ne csökkenjen a súlya mert ettől függ a hazamenetel.

ha este 6 ig megszületik a baba, akkor az már 1 napnak számít.szóval a 4 dik napon lehet hazamenni már 11 óra körül.

a csecsemősök rendesek,már amelyik,de nekem nem voltak gondok se a babával se velem

akkor mielőtt elmész varratszedés lesz,na meg vizit minden nap.jönnek a babát nézni, a köldökét csak sima gézlappal kell törölgetni semmi mással,..na meg anyukát is nézik nyomkodják a hasát hogy ürüljön a cucc kifelé,meg megtapizzák a cicit ami 2-3 nap alatt úgy bedurran hogy csak na,ezért kell sokat ciciztetni a babát mert akkor nem lesz kökemény,ha mégis vizes ruházni érdemes, fejni nem ha van tejcsi mert akkor mégtöbb lesz és az nagyon rossz és fáj., na meg megnézik a betétet is hogy milyen a vérzés szine..

van reggeli,ebéd,vacsora..

a látogatókat kint kell fogadni mert bent ugye pihenés és szoptatás megy kellemetlen ha az apukák feszt ki-be járkálgatnak.

jah igen ha apás szülés lesz apa bent lehet a szülésnél de ha nem, míg vajúdsz és szeretnéd beengedik addig.

hú hát azt hiszem ennyi röviden.

én november 14-én szültem itt, és nagyon meg voltam elégedve, mindennel.

ha látják hogy szopik a baba és nem kérsz folyton segítséget a szopizáshoz nem kötözködnek,különben bent tartanak 1 hétig is csak azért hogy kínozzanak..

na meg a sárgaság miatt plusz még 1-2 nap ha a babánál ez jelentkezik.

BCG oltást is fog kapni a karjába az utolsó nap a vállába.

egyébként nekem nem volt fogadott dokim,egy fiatal rezidenst fogtam ki,és egy profi szülésznőt,szerencsém volt nagyon,fogadott orvos sem bánhatott volna velem jobban,.vagy csak egyszerűen jó gárdát fogtam ki,de a doki még az osztályon is végig rám nézett míg bent voltam 3 napot,és a varrataimat is ő szedte ki,nagyon rendes lelkes volt és nem várt pénzt semmit se ezért..

na mindent leírtam azt hiszem,de ugye ez hüvelyi szülésről szól,császárról nem tudok nyilatkozni,mindkét babám természetes úton született.

egyébként meg tényleg 3 nap ha minden oké,a baba érdekében tényleg ki kell bírnunk,erre vagyunk kiképezve :)

2013. máj. 25. 23:11
 18/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy ilyen részletesen leírtad! Igazából csak attól féltem, hogy mivel átrakták a szülőszobát, ezzel együtt a vajúdót is, így nem tud apa bejönni.. Ha tudnám előre, hogy egy óra alatt lezavarjuk az egészet (ami persze csak álom) akkor még annyira nem is zavarna... de ha sokáig vajúdok, akkor szeretném, hogy ott legyen..
2013. máj. 26. 17:19
 19/24 anonim ***** válasza:

"ha látják hogy szopik a baba és nem kérsz folyton segítséget a szopizáshoz nem kötözködnek,különben bent tartanak 1 hétig is csak azért hogy kínozzanak.. "

És szerinted ez normális?

Az egész bandát dobnám az utcára .

Az lenne a dolguk hogy segítsenek.De ha zavarod Őket mert KVznak beszélgetnek balhéznak.Nem mondanak el semmit mit hol találsz ,de meg se merd kérdezni. Az egyik nem ad tápszert a másik meg ordít hogy miért nem adsz tápszert..katasztrófa.

2013. máj. 27. 12:07
 20/24 A kérdező kommentje:
Hála istennek nekem pont a csecsemősök között van ismerősöm, aki már most felajánlotta a segítségét... a többit én magas ívben fogom lesz--ni, ha nem muszáj szóba se állok velük, de ha húzgálják a szájukat, akkor sajnos rossz emberrel kezdtek... :) Mert ugyan én nagyon kedves vagyok minden egészségügyi dolgozóval, mert tudom nem könnyű az életük, de nem tűröm el hogy kutyának nézzenek! Szerencsére nem sok ilyennel találkoztam még, bár pont a Debreceni Nőgyógyászaton van egy ilyen kedves nővérke.. úgy hívják Cincia... aki találkozott vele mindenki utálta, mert egy idióta.. nincs rá jobb szó...
2013. máj. 27. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!