Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésznőt fogadni milyen...

Szülésznőt fogadni milyen előnyökkel jár? Te miért fogadtál szülésznőt? Te miért nem fogadtál szülésznőt?

Figyelt kérdés
Egyáltalán mit csinál a szülésznő a szülés alatt?
2013. máj. 7. 14:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Mit csinál a szülésznő? MINDENT! A doki valójában kb csak vág,ha kell,hogy ne repedj és összevarr. Mi nem fogadtunk,mert hacsak nincs ismerős,vagy nem szültél már egyszer,szülésznőt nem is látsz,míg be nem lépsz a szülőszobára. Én legalábbis eggyel sem találkoztam. Dokit kérdezhettem volna meg mondjuk,hogy tud-e ajánlani,de nekünk első babánál a doki volt a fontos. Viszont nagyon jó szülésznőt fogtam ki. nem abajgatott agyon,de elmondta,hogy mit csináljak,illetve mit ne. no meg h hogyan. Végeredményben ezért nem bántam meg,hogy nem fogadtunk szülésznőt.
2013. máj. 7. 14:20
 2/10 anonim válasza:

Szülésznőt szerintem érdemes fogadni, viszont pénz kérdése az egész. A szülésznő van bent veled a vajúdás alatt, a fogadott orvosod csak a kitolási szakasznál csatlakozik, illetve előtte párszor megvizsgál.

Én fogadtam orvost és szülésznőt is. Számomra fontos a gátvédelem, ami szerintem csak a kettőjük segítségével sikerülhet. Júniusban fogok szülni.Majd utána beszámolok arról, hogy volt-e értelme.

Véleményem szerint, csak koponyafekvésű babánál érdemes szülésznőt fogadni. Amennyiben előre tudod, hogy császáros leszel, akkor szerintem pénzkidobás.

2013. máj. 7. 14:22
 3/10 A kérdező kommentje:

Arról hallottam,hogy bent van a vajúdás alatt, de azon kívűl, hogy ott van, mit csinál? Lelki támaszt nyújt?

Hogy segíti a gátvédelmet a szülésznő?

2013. máj. 7. 14:25
 4/10 anonim ***** válasza:
Csak azért nem fogadtam,mert programozott császárom volt kettő,így a szülésznő "csak" előkészített a műtétre,fontosabb volt esetemben az orvos személye.Ebben a pár percben is nagyon kedves és aranyos volt,nyugtatólag hatott rám.Ha hüvelyi szülésre készültem volna biztos hogy fogadok szülésznőt!Azt csak zárójelben jegyzem meg,hogy az igazán jó szülésznők,ügyeletben is azt nyújtják amit elvár egy szülő nő :)Szerintem komolyabb szerepe van a szülésnél mint a dokinak,számít hogy milyen!
2013. máj. 7. 14:37
 5/10 anonim ***** válasza:
Én fogadtam, nagyon jó döntés volt. Nálam ott kezdődött, hogy az NST időpontokat mindig vele egyeztettem,csak rátelefonáltam, hogy itt vagyok és már mehettem is. A szülésnél Ő volt bent végig, mondta mit csináljak, hogyan helyezkedjek, adagolta a homeopátiás szereket, masszírozta a derekamat, nyugtatóan beszélt hozzám. Az orvosom párszor megvizsgált és a kitolásnál volt bent. Szerintem a szülésznő nagyon fontos szereplője egy szülésnek.
2013. máj. 7. 14:51
 6/10 anonim válasza:
14.22-es vagyok. A vajúdás alatt masszírozza, tágítja a gátat. Mondja hogy mikor, hogyan vegyél levegőt. Elvileg így lesz sikeres a gátvédelem.
2013. máj. 7. 15:17
 7/10 anonim ***** válasza:

Én nem fogadtam.Végül 2 szülésznővel is találkoztam az éjszakással,majd váltás után a nappalossal.Az éjszakás elég durva volt,és nem törődött velem,a nappalos egy kincs,nagyon aranyos volt,hozott nekem vizet,segített felállni,gyakran benézett hozzám.De ettől függetlenül,ha lesz 2. babánk akkor sem fogok szülésznőt fogadni.

Végül császárom lett,a szülésznő is bejött,majd császár után ő adott inni,nézegette hogy vagyok stb...

Velem a dokim is sokat bent volt,bejött beszélgetni stb.

2013. máj. 7. 21:24
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

30. héten fogadtam szülésznőt. Orvosom nem volt, és úgy voltam vele, hogy legyen ott valaki, aki értem van ott. Akkor még farfekvéses volt a baba, így benne volt a pakliban a császár is. 37. héten indult meg a szülés, végülis császár lett, mert a baba nem fordult meg, de én azt mondom igenis volt értelme, hogy fogadtam, több okból is.

1.: az ügyeletesek, akiket kifogtam nagyon bunkók voltak és amíg nem ért be a szülésznőm rám sem néztek

2.: míg előkészítették a műtőt, addig ő készített engem a műtétre, bekötötte a katétert, infúziót, elmondta mi fog történni, nyilván ezt megteszi az ügyeletes is, csak nem mindegy mennyire kíméletes és milyen stílusban szól az emberhez, amikor amúgy is idegileg kivan a stressztől

3. a műtőben ugyan nem volt sok szerepe, de ott volt végig mellettem

4. a megőrzőbe ő jött be hozzám, mindenben segített, míg az ügyeletestől akár szomjan is halhattam volna

5. akinek nem volt szülésznője ahhoz bejött az ügyeletes, mondta, hogy most már fel lehet kelni egy-kettő, el lehet menni tusolni, mert ágyat huzatolok, majd ment utána a tusolóba kikapta a katétert, egyedül kellett összepakolniuk és mehettek át a szobába, ahol szintén pakolhattak ki egyedül, ezzel szemben a szülésznőm felsegített az ágyból, segített letusolni, felöltözni, összepakolt, átvitte a cuccom a másik szobába, kipakolt, megmutatta a pelenkázást és nem mellesleg neki hála 2 ágyas szobába kerültünk a 4 ill. 6 ágyas helyett.

Neki nem volt fix díja, azt mondta mindenki megelégedésére fizet amennyit gondol. Én most sem csinálnám másképp és megint fogadnék ha császár ha rendes szülés.

2013. máj. 8. 11:27
 9/10 anonim ***** válasza:

8-as

nekem mindezt megtették az ügyeletesek is :)

2013. máj. 8. 13:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor szerencséd volt. Persze nyilván vannak normális szülésznők is és ha valakinek szerencséje van, akkor olyat is fog ki. Én csak az én esetemet írtam le.
2013. máj. 8. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!