Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Összességében a császár...

Összességében a császár tényleg sokkal könnyebb, mint a természetes szülés?

Figyelt kérdés
Én még nem szültem, és nem is szeretném megválasztani a leendő szülésem módját, hiszen ez nem kéne, hogy kívánságműsor legyen. De minden ismerőstől azt hallom, hogy aki császárral szül, az mennyivel szerencsésebb, nincs fájdalom (ezt azért nem hiszem), sokkal hamarabb felépülnek, biztonságosabb stb. Ez tényleg így lenne? Annyira hihetetlennek tűnik, hogy a természetes szülés maga a pokol, de a császár csak rózsaszín felhő...

#fájdalom #természetes szülés #császár. felépülés
2013. máj. 5. 17:47
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
40%
8-as vagyok ,melyik része nem 100-as :-))))) azért mert nem akarom kihagyni a szülés örömét ha választhatok?? gyorsan irtam mert közbe kiscsajom is irni akart a gépen, császárrol annyit,hogy sok ismerösömnek kellett,császárral " szülni" mivel félö volt felnyillik a seb, de ha valaki kényelemböl kéri a császárt,nem indokol okbol, akkor rajta, aki szült az tudja csak igazán élvezni és átélni, és ha lepontoznak ha nem ,én soha nem kérném a császárt ha nem indokolt,szerettem terhes lenni és szülni, és már várom hogy még egyszer átéljem :-) 29hkm
2013. máj. 7. 10:43
 22/29 anonim ***** válasza:

"császárosok kérdeztek mindig milyen a szülés és megbánták mert a következöt is császárral kell ,és nem érzik át a rendes szülés örömét"

Ennek mi az értelme? Megbánták? Következőt császárral kell?

Mi van?????

2013. máj. 7. 15:33
 23/29 anonim ***** válasza:
megbánták igen, mivel ök kérték a császárt mondván,nem akarnak fájdalmat érezni szülés közben,és féltették az alakjukat,mert ugy hallották hogy igy könnyebben fogynak és a hasuk is lemegy,az eredménye: napokig kinem birtak kellni az ágybol,egyik ismimnek,állandóan gyulladásai vannak,begennyesedik a hekye,mási császáros, hasnyálmirigy gyulladással küszködik mert valamit elszurtak nála mürérnél, sok kockázata van a császárnak, megbánták mert mikor mindenki mondja milyen a szülés" ewrmészetes" akkor már ök is szeretnék átérezni hisz erösebb a kötelék,anya és baba közt mert,másképp élik át akik szültek, ök viszont mivel császárosok a következö babát is császárral kell most szülnie ,sok felé olvastam milyen veszélyei vannak a császárnak"mütétnek" szerintem olvass utána és azután kötözködj :-)
2013. máj. 8. 06:20
 24/29 anonim ***** válasza:
Vannak veszélyei persze. De azt tudjad h ha vkit császároznak nem 100% h a következőnek is annak kell lennie. Több ismerősömnek volt az első szülése császár és a másodikat szülhette természetesen. Akik meg szándékosan választják a császárt az az ő bajuk. De ez nem gyakori. Általában oka van h az lett a vége. Mint pl az én esetemben is. De nem bánom mert jól van a babám. Ha ez kellett hozzá akkor ez kellett és ezt fogom elfogadni. Nyugtatom magam olyannal h legalább nem "kínlódtam" közbe. Ami persze nem igaz mert olyan ideges voltam h senkinek nem kívánom mert sürgősségi császárom volt. Utána 3 napig kínlódtam olyan fejfájással h már ott tartottam inkább puffantsanak le. De már most visszagondolva 3 hónap elteltével nem is tűnik olyan borzalmasnak. Az idő felejt. Kár ezen vitázni. Kinek h hozza az élet a gyermeke megszületését. Akárhogy is alakul a lényeg h a babád jól legyen és utána mindent felejtet veled akármilyen fájdalmad volt vagy nem volt. :)
2013. máj. 8. 08:09
 25/29 anonim ***** válasza:
52%
Neked sem ártani utána olvasni, főleg a helyesírásnak. Na, meg a kötődésnek és még nagyon sok dolognak, az ugyanis nem azon múlik, hogyan SZÜLETIK meg egy gyermek. És császárosként mondom még 1x, semmi hátrányunk nincs ebből, max előnyünk (hogy odalent minden olyan, mint volt, jó ez csak vicc, mert a dokim is annak szánta, amikor oldani próbált a műtét miatt). Végignéztem vagy 2000 ellést, de nem bánom, hogy császár lett, nem én kértem, így alakult, de az orvosomnak hálás vagyok, hogy a tapasztalatának köszönhetően tudta, hogy nem fogok tágulni, ha 8 óra alatt oxira sem történt semmi, nem várta meg a rossz szívhangot stb. Akkor is rózsaszín felhő :) amúgy teljesen mindegy hogyan kerül a kezedbe, amikor már ott van :) csak azt nem tudom, miért gondolják a természetesen szülő nők, hogy mi irigykedünk erre, annyira nevetséges ez az összehasonlítás és erőfitogtatás.
2013. máj. 8. 08:11
 26/29 anonim ***** válasza:
64%
Jajj már megint előjött ez a baromi nagy ökörség: szorosabb kötelék természetes szülésnél. Most ezt komolyan így gondolod? Annyira imádom a kislányom és Ő is viszont, hogy arra szavak sincsenek. Pedig császáros vagyok. Olyan szeretettel tud simogatni a kis drágám, bújik hozzám. De most komolyan szerinted ezen múlik az, hogy mennyire szoros a kötelék? Basszus gondolkozz már hány olyan "nő" van, aki természetesen szült és örökbe adta, eldobta a babáját. Nem ezen múlik. Rengeteg nő adná oda az életét azért, hogy gyermeke lehessen, akár így, akár úgy. És szerinted mennyire bántod meg az olyan anyukákat ilyen kijelentésekkel, akiknek életmentő volt a műtét? Ja és még egy hasznos tipp! Szerezd be a következő könyvet: A magyar helyesírás alapjai. Nem túl drága, de számodra biztos sok új információ akad majd benne.
2013. máj. 8. 22:06
 27/29 anonim ***** válasza:
91%

Bár a válaszokat látva, úgy tűnik, kezdenek elkanyarodni a válaszok a kérdés lényegétől, azért szeretném megosztani az én tapasztalatomat, mert mindkét szülésfajtához volt szerencsém.

Első szülés: hüvelyi, 9 órás kemény vajúdás és 45 perc kitolás, plusz 45 perc varrás. Abban a pillanatban, amikor a mellkasomra tették a kisfiamat, azt gondoltam (teljesen komolyan), hogy bármikor újracsinálnám az egészet. A sebem gyorsan gyógyult, egyedül egy "kis" vérszegénység nehezítette meg az első napokat.

Második szülés: császár, a műtét gyorsan megvolt, nem éreztem belőle szinte semmit, csak tompa húzásokat. Fogalmam sem volt róla, mi történik velem, semmit nem láttam (jobb is), maga az érzéstelenítés a bazi nagy tűvel szerintem horror minimum. Miután megszületett a kisfiam, nem foghattam meg, nem nézegethettem, viszonylag gyorsan elvitték. Az első felkelés borzalmasan fájt, és még a sokadikról is ezt tudom elmondani, durván három hétig fájdogált a seb, az első hétben jobban, a másodikban már kevésbé, a harmadikban éppen csak éreztem. A császárt követő éjszaka azt hajtogattam magamban, hogy soha többé - és akkor komolyan is gondoltam. Bónusz nehézség volt még, hogy a műtét miatt nem emelhettem fel a "nagyfiamat", aki maga is kicsi volt még akkor.

A kötődésen nem változtatott semmit a szülés módja, erről biztosíthatok mindenkit, ugyanúgy szeretem mindkét gyermekemet, függetlenül attól, hogy milyen módon születtek, és hogy velem lehettek-e az első órákban.

Viszont a véleményem azóta megváltozott, most várom a harmadik babánkat, ha szerencsém lesz, akkor simán születik majd, ha nem, akkor császárral. Tulajdonképpen az egészben egyetlen dolog a fontos: hogy a baba egészségesen szülessen, olyan körülmények között, ahogy az neki és az anyukának a legjobb. Hogy ezek a körülmények azért olyanok, amilyenek, mert az anyuka "választja" (sokan direkt "kérik" a császárt, és ha nekik úgy a jó, akkor tegyék, nem hiszem, hogy emiatt bárkit is el kellene ítélni), vagy muszájból alakulnak úgy, ahogy, az mindegy. Ha minden rendben van, akkor teljesen mindegy, hogy milyen módon történt a szülés.

2013. aug. 1. 00:15
 28/29 anonim ***** válasza:
17 óra vajúdás után császáros baba lett az első gyermekem. A másodikatsimán szültem. Ha lenne 3. és választhatnék, természetes szülést választanám. Hamarabb felépültem mint a hasi vágás után.
2014. ápr. 6. 19:59
 29/29 anonim válasza:
Már nem annyira aktuális, de hátha olvassa majd valaki. Azzal értek egyet, hogy minden szülés más. Én a természetes szülés után hetekig kínlódtam, tesóm a 2. Császár után már otthon létrára mászott, alig érezte. Szóval a felépülés szerintem nem rózsaszín álom. A szülés viszont tényleg hatalmas élmény volt!
2015. jan. 9. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!