Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Összességében a császár...

Összességében a császár tényleg sokkal könnyebb, mint a természetes szülés?

Figyelt kérdés
Én még nem szültem, és nem is szeretném megválasztani a leendő szülésem módját, hiszen ez nem kéne, hogy kívánságműsor legyen. De minden ismerőstől azt hallom, hogy aki császárral szül, az mennyivel szerencsésebb, nincs fájdalom (ezt azért nem hiszem), sokkal hamarabb felépülnek, biztonságosabb stb. Ez tényleg így lenne? Annyira hihetetlennek tűnik, hogy a természetes szülés maga a pokol, de a császár csak rózsaszín felhő...

#fájdalom #természetes szülés #császár. felépülés
2013. máj. 5. 17:47
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
76%
Ha a természet így gondolta volna, hogy így a jobb mindkettőnknek, akkor felnyílna a hasunk és ott jönne ki. Én nem értek ezzel egyet. Sem ami a biztonságot, sem ami a fájdalmat illeti. Egyikben sem előzheti meg a hüvelyi szültést egy nyílt hasi műtét. Aki ezt gondolja vagy mondja, a saját életét igazolja vele, mert vagy kénytelen volt, vagy ezt választotta és így szült. A szülés természetes menete a legjobb mind a két félnek, gyógyszerek és beavatkozások nélkül.
2013. máj. 6. 11:01
 12/29 anonim ***** válasza:
utolsó!!!! Ezt nagyon jól megfogalmaztad :)
2013. máj. 6. 13:42
 13/29 anonim ***** válasza:
Kedves 8-as te miről beszélsz?
2013. máj. 6. 13:57
 14/29 anonim ***** válasza:
75%
Indított szülésem volt, terminustúllépés miatt 40+6 napra. Az oxitocin ellenére nem tágultam, fájásom nem volt. A 8 órás szülőszobai tartózkodás igen jó hangulatban telt el, nagyon izgultam, de velem volt a férjem, anyukám és a szülésznőm. Az orvosom 2 óránként jött, mivel nem tágultam, 2 körül már mondta, ha 4-ig nincs változás császár. Örültem neki és a mai napig örülök, hogy így született a fiam: fájdalommentes, csodálatos élmény volt, én nem cserélnék senkivel és nem is áhítozok a hüvelyi szülés után. Nagyon hamar felépültem, az első felkelés durva volt, de 24 óra múlva már alig éreztem, ha odafigyeltem. 1 ágyas szobában voltunk, másnap már elláttam magunkat, nekem könnyebb volt ha lenne tesó, ha választhatnék, őt is császárral szülném, mert nekem szép élmény volt, a dokim nagyon jó fej volt, még műtét közben is beszélgettünk, mert érdekelt mit csinál és mi történik, a szülésznőm fogta a kezem, szóval fantasztikus volt. 2 óránként hozták szopizni az első 12 órában, amikor felkeltem már végig velem volt a kisfiam. Azóta is szopizik, 10 hónapos nagyfiú.Nekem rózsaszín felhő.
2013. máj. 6. 17:13
 15/29 anonim ***** válasza:
8-as, tényleg nem vagy 100-as.
2013. máj. 6. 17:15
 16/29 anonim ***** válasza:
93%
Mire gondoltok h rosszat írt a 8-as? Bocsi az értetlenkedésért de tényleg nem értem. Mire gondoltok? Kicsit nekem is zavaros amit írt de a ti véleményetekre vagyok kíváncsi. :)
2013. máj. 6. 18:12
 17/29 anonim ***** válasza:
39%

Na most azt áruljátok el de komolyan mi a büdös francért pontoztatok le azért mert kérdeztem valamit??????????? Ahelyett h válaszolnátok lepontoztok??? Na és akkor ki az idióta???? Nem vagytok normálisak komolyan.

Van egy dolog amit nem értettem nem védtem senkit nem bántottam senkit csak érdeklődtem h tájékozottabb lehessek és nektek ez baj????? Menjetek tudjátok hova!!!!!

Utolsó hozzászóló voltam!

2013. máj. 6. 20:49
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

A természetes szülés nem maga a pokol, és a császár sem rózsaszín felhő. De tény, hogy mindenki másképp éli meg a fájdalmat.

Nekem mindkettőben volt részem. Az első szülésem hüvelyi szülés volt: fájt természetesen, de mindenért kárpótolt, amikor megszületett. Abban a pillanatban elmúlt a fájdalom. Volt gátmetszésem, amit nem éreztem, azt sem, amikor varrtak. Azonnal kezembe adták a kislányomat, és 3 óra elteltével már fel is tudtam kelni. A gátseb néhány napig kellemetlen volt, de nem fájt különösebben.

A második szülésemet indítani kellett (magas vérnyomás miatt): ez sokkal jobban fájt, a baba pedig elakadt, úgyhogy sürgősségi császár lett. Altattak, a babámat csak 6 órával később láthattam, és csak másnap engedték szoptatni. A seb borzalmasan fájt napokig, alig tudtam mozogni. (nem is szólva az első felkelésről)

Akkor és azóta is úgy gondolom, hogyha az első gyerekem is így született volna, akkor biztosan nem vállalkozom másodikra.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy elítélem azt, aki császárral szül. Egyátalán nem, de azt gondolom, hogy a természetes út jobb.

2013. máj. 6. 22:18
 19/29 anonim ***** válasza:
55%
Na, én is le lettem pontozva szépen, gondolom az irigység miatt, mert nekem szép élmény a császáros szülés is. Tudjátok, minden fejben dől el , már ha van odafent valami :)
2013. máj. 7. 08:33
 20/29 anonim ***** válasza:
Adhatsz bármilyen választ sose lesz jó! Hiába nem mást fikázol vagy másba kötsz bele akkor is le vagy pontozva.
2013. máj. 7. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!