Természetes szulés vs. Császár. Plussz anyos ezt is jobban tudja?
szoval par éve volt egy császármetszésem ,amirol nekem semmi jo élményem nincs,annak ellenére hogy programozott császárom volt és egy percig sem vajudtam...
rettenetes volt utána a felépules maga a pokol ,ket honapig azthittem hogy véege az eletemnek...lelkiekbe is megviselt,nemakartam utanna szulni soha...és még a mai napig aztgondolom ,hogy hulye aki a császármetszést onket választja.
a szex is fajt utanna tobb mint fél évig..segitségem nemvolt csak két napig anyukam,mikor hazajottunk a korhazbol ,messze lakik,neki is dolgoznia kell...mindent magamnak kelett csinalni ,fozni ,mostni ,takaritani-a ferjem dolgozik,persze utanna tudott segiteni 6utan...
most megint terhes vagyok 38.het...
az anyosom komplett huélyenek nez ,mivel termeszetes uton szeretnem megszulni a kislanyomat...semmi jele nincs annak h ne lehetne -minden rendbe :) mikor talalkozunk azmondja h nemtudom milyen fajdalmakkal jar es h o mennyit szenvedett,es en meg egy percet sem ,nemhogy orulnek neki hogy csaszarral szultem -hiaba mondom neki h en tudom h akkor jobban faj a termeszetes szules,de utanna megint nemlessz segitsegem ,nemakarom azt atelni mint az elozonel,foleg h van mar egy picit nagyobb lanyom 2eves...akirol meg gondoskodni kell ,mert nem onallo ....szoval a felepules nehezebb...o alitsa h nem...biztos h nem,es hogy csaszar utan csak ugy ugral az ember-mindha probalta volna. es hogy a szulest tul se elnem annyira faj o is majdnem belehallt, mondtam neki h mar nem 30evvel ezelott vagyunk kerhetek fajdalomcsillapitast-szerencsere olyan korhazba fogok szulni ahol ez lehetseges...mint manapsag mar a legtobb helyen...annyira bant ez a dolog h mert kell ilyeneket mondani ,annak aki nem is probalta ,hogy mennyire rossz tud lenni egy csaszar is :( es mert kell lenezni olyat aki nemszulhet termeszetes uton valami oknal kifolyolag ,mert kell aztmondani h o nemis szenvedett meg a gyerekeert ? mikor semmit nemtud....
Én most nem mennék bele, hogy melyik fáj jobban, mert mindkettőnek megvan a maga előnye-hátránya, nem beszélve arról, hogy valaki könnyebben, valaki nehezebben veszi az "akadályokat".
Nekem mindkettőben volt részem. Tudnék mesélni. De nem akarok, mert nehéz érdemben különbséget tenni, hogy melyik fájt jobban. Egyik ezért, másik meg azért...
Mindegy is.
A lényeg az lenne, hogy anyósod hagyja, hogy magad dönts arról mit szeretnél, és támogasson. Ilyenkor ez nagyon jól esne egy kismamának. Az állandó szövegelés viszont nagyon rossz lehet, nem irigyellek. Rossz, amikor valaki jobban ért az érzéseidhez, mint te magad.
Végy erőt magadon, és magyarázd el neki, hogy most nem arra van szükséged, hogy még ő is cse.szegessen. Tudasd vele, hogy a döntésedbe nem szólhat bele, és pont. Itt zárja is le a mondókáját. Ez most a te döntésed, és kész.
Kitartást és türelmet kívánok a kapcsolatotokhoz!
Kit érdekel? Egyik füleden be, a másikon ki. Úgy szülsz, ahogy sikerül. Inkább a gyermeked nevelésében segítsen. Egyébként én is császárral szültem és természetesen szeretném a másodikat, ha sikerül, és miért ne sikerülne. Én sem értem, aki ezt önként akarja :-)
Hajrá, ne törődj senkivel. Ez csak Rád és a babára tartozik.
Nem szívlel Téged anyósod,hogy így paráztat??
A természetes szülés sem mindenkinek fáj olyan nagyon! Nekem szerencsére csak az volt,és mind a 4-et simán,gyorsan és könnyen szültem...
Mielőbbi könnyű szülést és egészséges kisbabát!! :-)
Sűrűn találkoztok?
Mert ha nem, akkor szerintem még inkább ritkítsd a találkákat, telefonokat. Ne sértsd meg, nem arra célzok, de Neked és a kislányodnak és a kisbabádnak nem tesz jót egy ilyen lelkületű beszélgetés, csak felhúz, kimerülsz tőle stb.
Nem azt mondom, hogy feltétlenül kerüld (csak ha tényleg szó szerint "szapul" akkor tenném), de ezt ne is hozd szóba, talán te is jobban viseled, akárhogy alakul a szülés majd.
(Egyébként lábjegyzetként teljesen egyetértek veled, egy sima és egy császár után a következőt simán szeretném, nekem sem lesz segítségem stb. stb., szóval megértelek :). Aki pedig azt magyarázza nekem, hogy "úgyis császár lesz", azt kikerülöm, nem kell ilyen negatív hozzáállás. Persze rokont nem könnyű :). De hidd el, tényleg sokszor fejben dől el a szülés, készülj így :). )
Boldog babavárást és könnyű szülést!
Máshogy fáj a kettő gondolom, nekem császárom nem volt, de egyéb műtétem igen, úgyhogy valamennyire el tudom képzelni.
leegyszerűsítve: természetes szülésnél a vajúdás alatt görcsök jelentkeznek (ha görcsölt már be úgy igazán a vádlid, ahhoz tudom hasonlítani). Egyre erősödnek, hosszabbodnak, rossz benne a "fárasztás", meg, hogy nem tudod, hogy mikor van vége.
császárnál pedig átvágják az egész hasfalat és maga a seb fáj eszméletlenül,gondolom minden mozdulat is. ebben az a jobb, ha lehet ilyet mondani, hogy egy kicsit tudod mérsékelni a fájdalmat kevesebb mozgással, az a rosszabb benne, hogy míg az előbbi pár óra alatt elmúlik, ez hosszú hetek alatt gyógyul.
Valahogy így képzelem el, de összehasonlítani nem tudnám, ez olyan,mint az almát körtével hasonlítani. Anyósod csak egyiket tapasztalta, ezért szerintem sem mérvadó a véleménye.
"Hidd el amikor már annyira fog fájni, hogy azt hiszed belehalsz könyörögni fogsz a császárért."
A Kérdező nem fog könyörögni császárért, mert tudja, hogy milyen. Ilyen baromságot csak az mond, akinek még nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!