Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Természetes szulés vs. Császár...

Természetes szulés vs. Császár. Plussz anyos ezt is jobban tudja?

Figyelt kérdés

szoval par éve volt egy császármetszésem ,amirol nekem semmi jo élményem nincs,annak ellenére hogy programozott császárom volt és egy percig sem vajudtam...

rettenetes volt utána a felépules maga a pokol ,ket honapig azthittem hogy véege az eletemnek...lelkiekbe is megviselt,nemakartam utanna szulni soha...és még a mai napig aztgondolom ,hogy hulye aki a császármetszést onket választja.

a szex is fajt utanna tobb mint fél évig..segitségem nemvolt csak két napig anyukam,mikor hazajottunk a korhazbol ,messze lakik,neki is dolgoznia kell...mindent magamnak kelett csinalni ,fozni ,mostni ,takaritani-a ferjem dolgozik,persze utanna tudott segiteni 6utan...

most megint terhes vagyok 38.het...

az anyosom komplett huélyenek nez ,mivel termeszetes uton szeretnem megszulni a kislanyomat...semmi jele nincs annak h ne lehetne -minden rendbe :) mikor talalkozunk azmondja h nemtudom milyen fajdalmakkal jar es h o mennyit szenvedett,es en meg egy percet sem ,nemhogy orulnek neki hogy csaszarral szultem -hiaba mondom neki h en tudom h akkor jobban faj a termeszetes szules,de utanna megint nemlessz segitsegem ,nemakarom azt atelni mint az elozonel,foleg h van mar egy picit nagyobb lanyom 2eves...akirol meg gondoskodni kell ,mert nem onallo ....szoval a felepules nehezebb...o alitsa h nem...biztos h nem,es hogy csaszar utan csak ugy ugral az ember-mindha probalta volna. es hogy a szulest tul se elnem annyira faj o is majdnem belehallt, mondtam neki h mar nem 30evvel ezelott vagyunk kerhetek fajdalomcsillapitast-szerencsere olyan korhazba fogok szulni ahol ez lehetseges...mint manapsag mar a legtobb helyen...annyira bant ez a dolog h mert kell ilyeneket mondani ,annak aki nem is probalta ,hogy mennyire rossz tud lenni egy csaszar is :( es mert kell lenezni olyat aki nemszulhet termeszetes uton valami oknal kifolyolag ,mert kell aztmondani h o nemis szenvedett meg a gyerekeert ? mikor semmit nemtud....

2013. márc. 11. 14:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Kedves 8as! Én írtam a dolgot, és volt már császárom, és volt utána egy sima szülésem. Szóval tudom miről beszélek, nem csak úgy kitaláltam. Persze ehhez kell egy alacsony fájdalomküszöb.
2013. márc. 12. 17:28
 12/15 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, átérzem amit érzel és megértelek, tényleg ne hagyd magad, egyik füleden be a másikon meg ki, persze ezt könnyű mondani, tudom. Én is túl vagyok egy császáron, és a poklok pokla volt, de remélem a második nekem is természetes lesz, persze nekem ez még odébb van, mert 4 hónapja volt a császár. Szorítok nagyon, és legyen sok erőd és szerencsés szülésed!
2013. márc. 12. 17:40
 13/15 anonim ***** válasza:

Négyszer szültem simán és egyszer sem akartam császárt, pedig már a tű látványától is sírok, infúziótól meg üvöltök, annyira alacsony a fájdalom küszöböm.

A normál szülésben az a jó, hogy aktív részese lehetsz a kisbabád világra jövetelének, még ha fáj is és kiszámítható, mert pontosan jönnek a fájások, tehát tudod mennyi időd van köztük.

Én tavaly úgy szültem egy óriás bébit, hogy szülés után 2 órával már az ágy szélén fájdalom és vágás nélkül ücsörögtem és lógattam a lábamat és semmi bajom nem volt onnantól. Na ez a nem mindegy.

2013. márc. 12. 22:34
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én császár után 3 órával már forgolódtam az ágyban. 10 óra múlva már sétáltam a folyosón. Másnap már mindent meg tudtam csinálni, nem voltak fájdalmaim. A gátsebesek pedig negyedóránként jegelést kértek, és alig tudtak menni.

Aztán a sok okoska rábeszélt a másodiknál a természetes szülésre, én meg belementem. Varrtak kívül belül, egy hétig ülni sem tudtam. Hónapokig fájt a gát, és a szex sem jó már. Továbbá 1 éven keresztül úton útfélen bepisiltem. Hát köszi. Életem legnagyobb hibája volt, hogy hagytam erre rábeszélni magam.

Jó, mindenki máshogy éli meg, van akinek ez fáj jobban, van akinek az. Nem lehet elkönyvelni egyik módot sem jobbnak, vagy rosszabbnak, mert egyénfüggő.

2013. márc. 12. 22:44
 15/15 anonim ***** válasza:
2Hete szültem természetes úton,29óra vajudás után,végén már mondtam h nem érdekel h csak vegyék ki.nagyon fájt és nagyon hosszú volt de ha ujra kellene kezdenem ugyan igy csinálnám mert este 9kor szültem és reggel 5kor egyedül mentem ki wc-re még másnap gyengélkedtem kicsit,de mire jöttem ki a kórházból ugy éreztem nem is igaz h szültem,még a császárosok akiket láttam egy hónap után is alig vonszolták magukat,rosszabb esetben pedig élete végéig fáj a seb.ugyh szerintem ha csak lehet természetes uton.ha anyósod szerint annyira jó dolog császárral szülni akkor hajrá próbálja ki nyugodtan,én is ezt mondtam az én drága anyósomnak:) azóta nem emlegette:)
2013. márc. 13. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!