T.Csilla22 kérdése:

Apás szülés?

Figyelt kérdés
Érvek-ellenérvek
2013. máj. 5. 10:20
 1/9 anonim ***** válasza:

korábban mi is feltettük ezt a kérdést :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

2013. máj. 5. 10:26
 2/9 anonim ***** válasza:

ja bocsi, nem teljesen ugyanaz, csak a téma egyezik! :D

mindenesetre kérdésedre válaszolva, mellette vagyok, jobban összehozza a családot :) apuka nagyon büszke már az első pillanattól a lányára, azóta is hallgatom, h ő látta meg előbb, ő fogta karban először.. stb :) felejthetetlen volt! a durva részekkel együtt így volt minden tökéletes és kerek, együtt: hárman!

2013. máj. 5. 10:31
 3/9 Erus76 ***** válasza:
Csatlakozni tudok az előttem szólóhoz, apának ez volt a legszebb pillanata egész életében, ki nem hagyta volna! Sokat segített nekem a vajúdás alatt is, bár az nem volt hosszú, 4ó összesen a kitolással együtt, de lelkileg ez nekem sokat jelentett! Fantasztikus élmény volt mindkettőnk számára, minden fájdalommal együttvéve -mármint részemről-! :-))
2013. máj. 5. 10:37
 4/9 Kerria ***** válasza:

Én nagyon nem szerettem volna eleinte, aztán ahogy közeledett a szülés időpontja, egyre inkább adtam férjem véleményére, hogy velem/velünk legyen.

Nem bánta meg egyikünk sem, nekem nagy segítség volt. Itatott, segített amiben tudott, és szerencsére ő sem bánta meg. Kapcsolatunk így talán szorosabb is lett, mert látta, min megyek keresztül. Nekem még lelkileg is sokat segített a jelenléte.

Mindenképpen Apuka beleegyezésére hallgass. Ha ő szeretne jelen lenni, szerintem hagyd. Ha meg nem, akkor is... Barátnőméknél félt az Apuka hogy rosszul lesz, sajnos így is lett, de kiment, levegőzött és időben visszaért! :)

2013. máj. 5. 10:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem is tudtam volna Apa nélkül végig csinálni! Hatalmas segítség volt! És soha nem hagytam volna,hogy kimaradjon abból az élményből,hogy megszületik a lánya! bizonyos vagyok benne,hogy örökké szép emlék marad neki! :)
2013. máj. 5. 11:41
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem csak mellette van érvem. Nálunk nagyon pozitívan sült el. Párom kifejezetten büszke arra, hogy bent volt és lelkesen meséli mindenkinek, hogy mi hogy történt. :)

Pedig sokat gondolkodott, hogy bejöjjön-e. Nem erőltettem, ő döntött úgy, hogy bejön.

Számomra is nagyon nagy segítség volt, hogy benn volt, nélküli sokkal rosszabbul viseltem volna. Masszírozta a hátam amikor kértem, tartotta a fejem kitoláskor és végig biztatott. A végén együtt örültünk és könnyebbültünk meg. A köldökzsinórt nem vágta el. :) Amikor megszületett a pici, lelkesen ment fotózni. Szóval egy életre szóló közös élmény volt !

Azt mondta utána, hogy minden tisztelete a nőké! :)

2013. máj. 5. 12:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem ismerem mások kapcsolatát. Ezért ítélkezni sem szeretnék. Azt tudom, hogy nekünk ez nagyon fontos. Nekem ő a legjobb barátom is, és én is neki. Nincs olyan életesemény, amit ne osztanék meg vele, akár szép esztétikailag, akár nem. De mindketten egyetértünk, hogy a testnedvek ellenére a babánk születése egy csodaszép látvány lesz, nem először látnánk vagy hallanánk egymást pisilni, kakilni, hányni, stb. Ez teljesen természetes dolog, és már alig várjuk, hogy ott legyünk! Olvastam itt már olyan kapcsolatról is, hogy babát várnak, de még csak nem is pukiznak egymás előtt... számunkra ez elképzelhetetlen. Nagyon közel állunk egymáshoz.
2013. máj. 6. 08:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez változó, mindenkinek más jön be. Itt írtatok már pár érvet mellette, most ellene sztorik: mentős ismerős, aki életében már levezetett számtalan szülést, megbánta hogy bement, családtagként nagyon megviselte a felesége szenvedése. Olyan is van, hogy valakit annyira megvisel a szétszakadt felesége látványa, hogy többet nem mer hozzá szexuálisan közeledni, nehogy ezt okozza neki még egyszer (pszichológiai problémákat okozhat). Illetve a klasszikus sztori, h apuka nem bírta a vért, elájult, és úgy ütötte be a fejét, hogy meghalt (bár mondjuk ez nyilván a legszélsőségesebb eset.) Szóval szerintem csak akkor menjen be az apa, ha ő dönt úgy, feleség ne erőltesse.
2013. máj. 6. 11:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, időközben találtam én is hasonló témát :)
2013. máj. 7. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!