Széles csípőjűek előnyben vannak a hüvelyi szülésnél?
Figyelt kérdés
Mi számít egyébként széles csípőnek?
Én vékony testalkatú vagyok, de látványosan szélesebb a csípőm az alakomhoz viszonyítva. Könnyebb szülésre számíthatok, ha majd eljön az ideje, vagy ez csak egy adat, és nagyjából nem jelet semmit?
Még nem vagyok egyébként terhes, de nagyon érdeke a szülés.
2013. máj. 1. 18:29
1/15 anonim válasza:
L-es felsotest xxles also. Csaszar mert nem tagultam hozza a fiamhoz... 2 ujjnyira nyilt ki a mehszaj
2/15 anonim válasza:
Állításokkal szemben ez egy nagy tévedés. Nekem is mondták,hogy széles a csípőm könnyen fogok szülni. Hát ez egy eget verő nagy baromság!!!! Én az első szülésemnél már császárért könyörögtem mert a gyerek beszorult a szülőcsatornába,de szerencsére és sok segítséggel meg lett simán. Kinyomták belőlem. Szóval nem a csípőd szélessége a lényeg hanem a szemérem csont és a farkcsont közti távolság.
3/15 anonim válasza:
Nekem baromi széles csípőm van, de nemhogy könnyű szülésem, még természetes szülésem sem volt. Császáros voltam. Mivel hiába volt a széles csípő, a fiam méretei még annál is nagyobbak voltak.
De egyébként azt mondják, hogy könnyebb a széles csípővel, de ez egyéni dolog inkább. Nekem nem volt könnyebb.
4/15 anonim válasza:
ahogy moondod. mivel ez is csak egy adat a sok közül, nagyjából nem jelent semmit.
5/15 anonim válasza:
Nekem pont olyan alkatom, van, mint Neked. Én nagyon könnyen szültem mindkét gyerekemet. A csípő egy dolog, de az sem mindegy, hogy a gyerek fejének körfogata 30, vagy 39 centi-e. Különben az ismerőseim alapján, nekem úgy tűnik semmi összefüggés sincs a csípőszélesség és a szülés nehézsége között.
6/15 anonim válasza:
Elso vagyok. En is ugy jarzam mint a masodik. De ha nekem becsuszik a szulocsatornaba a doki kozolte, hogy csontot kell torni a fiamnal... Teraranytalansag okozta a csazart. O tul nagy en tul kicsi voltam...
7/15 anonim válasza:
Szerintem nem számít.Igaz én alul csípőt tekintve 1 mérettel nagyobb vagyok,mint felül. A fiamat 3 óra alatt szültem meg.De lehet azért,mert végig a gravitációt használtam.Csak vizsgálatkor feküdtem fel a szülőágyra.Végig álltam,lehet ez hozott szerencsét.Ülve sem volt jó,nekem.
8/15 anonim válasza:
Utolsó vagyok.37 cm fejkörfogattal született a kicsim.A mai napig nagy fejű, de olyan kis cukorborsó!!!!!!
9/15 anonim válasza:
elég deszka vagyok, nekem a vállam szélesebb, mint a csípőm, nem is jött ki egyik baba sem magától, be sem illeszkedtek!! Le sem szállt a hasam egyáltalán. Ez persze csak egy példa.
10/15 anonim válasza:
Sokkal keskenyebb a csípőm mint a vállam (örökletes), de természetes úton szültem a babámat (s-es méret vagyok). Egyik barátnőm ugyanekkorán, ugyanígy. A fiam feje elég nagy volt, 37cm, még most is nagyobb mint az átlag, remélem okos lesz :) A kórteremben volt egy csaj, elég nagydarab, őt császározták mert nem tudta kitolni a babát. Semmi összefüggés nincs a csípő és a szülés lefolyása között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!