CSászárom volt, de nekem ahogy beadták az érzéstelenítőt, leszíjjazták.
9 rédműtétem volt és mindig lekötöttek.
A térdnél nem, de a császárnál a jobb kezem is le volt kötve, a bal pedig az ápolónő mellett volt kifektetve.
Azért csinálják, mert megránghat a szervezet és így a testrészek is elkezdhetnek rángani. Nyilván az orvos nemszeretné, ha szikével a kezében lökné meg a lábad őt. :)
Császárral szültem, a bal karom tele volt kötve ott adagolták a vért, infúziót stb. le volt szíjazva, rossz érzés volt. A jobb karom szabadon mozgott, de nem mozdítottam meg, remegtem mint a barom végig. Spinális érzéstelenítést kaptam, előttem kb. 40 cm-re egy pici paraván volt felállítva, csak azt láttam, fogalmam sincs, hogy szíjazták -e a lábaimat 8amit amúgy sem éreztem vagy nem.
Rendes szülésnél nem tudom, az őskorban anyámét nem szíjazták le.
Nem leszíjjazták, hanem egy műbőr hurokszerűbe tették az egyiket, a másikat a szülésznő fogta. A szülőágy olyan, hogy azt a részt, aholy normál fekvésnél a láb van, a kitolásnál valahogy elhúzzák, és akkor a láb a levegőben lenne.
A gátvarrásnál nem, mert akkor lazán hajlítva volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!