Szülés beindítása házilag, de hogyan?
38+3 vagyok és sajnos túl nagy a baba (tegnap mértek 4.3 kg). A méhszájam még egy ujjnyira sincs nyitva, a doki szerint nem lesz ebből a napokban szülés és beindítani sem nagyon érdemes ilyen zárt méhszájjal. Viszont a baba várható mérete 4.5-5.5 között várható, amivel gyakorlatilag esélytelen vagyok természetesen megszülni. Jövő héten már császározni akarnak.
Én viszont meg szeretném próbálni természetesen, nem érdekel a fájdalom, a szakadás-vágás, csak természetesen szeretném csinálni.
Milyen praktikákat javasoltok?
Csináljuk a gátmasszázst már egy ideje, iszom a málnalevél teát (de arra az van írva, hogy görcsöldó hatású és hát nekem pont a görcsökre lenne szükségem) illetve szexelünk amennyit csak lehet.
Nem akarok semmilyen kockázatot sem vállalni különböző hashajtókkal vagy koktélokkal, de a "természetes" módszereket kipróbálnám.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Azóta megmérte egy másik orvos is a babát, 4 kg +/- 10%-ra becsülte (fejkörfogat 36 cm). Illetve ma voltam röntgenen (orvos javasolta, nagyon minimális sugarat kaptam) ahol a csontjaimat mérték meg, hogy egyáltalán átfér-e egy ekkora baba rajta. A röntgenes doki csak annyit mondott, hogy kicsit szűk-normál között van a csatorna, néhol látszik a képen, hogy pont akkora a baba feje, mint a nyílás (vagy 3-4 db csonttávolságot mértek), de ebben még nincs benne mennyit képesek "tágulni" a csontok.
Holnap konzultáció az orvosommal, hogy megindítjuk-e vagy pedig császár lesz a jövő héten.
Fájásom eddig nulla, se nyákdugó, se magzatvíz, még csak le se szállt a hasam. Pedig láthatóan hatalmas hasam van, de szülésnek még semmi előjele nincs.
Esetleg mások véleménye/bíztató szavai?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!