Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan zajlik a császármetszés...

Hogyan zajlik a császármetszés? Valaki leírná nekem részletesen?

Figyelt kérdés
Az igaz, hogy miután összevarrnak megnyomkodják, hogy kiürüljön a méh?
2013. ápr. 30. 14:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Először is érzéstelenítenek(EDA,spinális,altatás),kiveszik a babát,kitisztítanak,majd összevarrnak.Az egész kb fél óra. Utána nem nyomkodnak,de én kaptam 12,24,36 óra elteltével méhösszehúzó injekciót.Hát az kemény,olyan mintha fájásaid lennének. Egy hét múlva varratszedés,ami nem fáj,csak egy blomba szerű véget levágnak és kihúzzák a varratot egy mozdulattal.Volt 1 sima szülésem és 2 császárom,az elsőnél kb 1 hétig bő vérzésem volt,az utóbbiaknál 4.napon semmi.
2013. ápr. 30. 14:53
 2/6 anonim ***** válasza:

Először betolnak a műtőbe addigra tök pucér vagy. 4-5 ember van rajtad kívül ha minden oké, mint tesómnak, ha életmentő császár akkor 10-15 mint nekünk volt.

Szólnak, hogy görbíts be (mint egy cica domborítsd a hátadat ás megszúrnak az egész olyan mint egy darázscsípés, többet nem is érzel csak hogy matatnak.)

Aztán szépen megfognak kétoldalt és lefektetnek mert különben borulnál mint egy zsák.

hideg tárgyakat nyomtak a combomhoz hogy érzek-e valamit mondtam, hogy éget aztán elkezdték felrakni a katétert kérdezték, hogy érzem-e akkor tudták már hogy elzsibbadtam.

Katéter fel, ágyat megfelelő szögbe állítani, kapsz egy paravánt magad elé, hogy ne láss.

bal kezed nyújtva leszíjjazva van közben gépek vannak rajtad szív verés, percenkénti vérnyomás mérés stb, jobb kezed melletted... Zörög a fejednél minden.

Aztán nyomást és húzást lökdösést érzel a hasadnál...

Ha azt érzed, hogy beletámaszkodik valaki a gyomorszájadba akkor szedik ki a babát, úgy nyomják ki belőled... Akkor figyelj mert, ha minden rendben pár másodpercre meg is mutatják és szaladnak is vele. Takarítják a tüdejéből a vizet, ha szerencséd van visszahozzák miután bebugyolálták...

Közben téged "pórszívóznak" arra hasonlít mert, ahogy takarítják a méhed hogy maradt-e méhlepény vagy bármi ilyen cuccal szívják a vért le és az oda nem illő dolgokat... Aztán jön a technika óra vagy kézműves tanfolyam míg a dokid szépen bestoppolja a méhedet aztán a hasadon azt a pár centit..

Kitolnak az örzőbe ott egy pár percre együtt lehet a család apa anya baba csinálhattok pár képet. A fejedet tilos lesz felemelni mert az érzéstelenítőnek van olyan jó hatása állítólag, hogy migrént okoz (én nem tapasztaltam pedig fényképeztem párom meg a fiúnk)... Ha sok vért vesztesz rohadtul fogsz fázni, ha nem akkor csak a szülés utáni sokk átmegy rajtad és reszketni/remegni fogsz ez semmi extra csak olyan remegés amit nem bírsz leállítani.

6 óra az örzőben (talán kapsz valamit ami kiüt, hogy aludj de nekem nem kellett), ha az lemegy kapsz injekciót fenékbe azt hiszem oxitocin ami a méhedet húzza össze és rohadtul nagy görcsöket csinál ez k.rvául fáj(innentől reggel és este, talán délben is kapsz míg bent vagytok attól függ) ott a 6 óra után fel kell állj, segítenek, rád adnak egy bugyit (addig te pucéran fekszel) ráhúzzák a lábadra aztán megkérnek hogy szépen lassan emeld fel a csípőd, hogy rád bírják húzni betétet beleragasztják elötte, megitatnak pohárból szívószállal (ezt vigyél! el ne felejstd mert míg nem emelheted meg a fejed addig csak így tudsz inni!) felöltöztetnek... Az első felállás fáj olyan mintha éppen tüzet raktak volna a hasadon de bírható jajgatás nélkül. Nem fogsz belehalni, de vigyorogni sem. Bevisznek a szobába és ha (lefürödtél persze sebet víz nem érheti! És rendbe raktad magad megkapod a picit egy vérnyomás mérés után) én elindultam fürdeni mert a Fiam 3 percre láthattam, és elkezdett ömleni a vér lebénáztam a helyéről a vészcsengőt jött egy nővér egy beteghordó kaptam valamit ami kiütött a 6 óra alvásom után és mire keltem inkább behozták a fiam csak ne induljak el sehova... ücsörögjek azt kérték... Aznap este kint korzóztam már a folyosókon tologattam a Fiam. Jó volt a császár fájt meg égett de rosszabbra gondoltam. Most babát várunk azért bízom benne hogy simán szülünk... :)

Bírható :) Nem leányálom de ott a Pici utána és az a lényeg! Másra már úgysem fogsz figyelni...

Ami egy apró megjegyzés... Műtét után nyúlj hozzá a hasadhoz! vakard meg! Fogsz jókat röhögni ;)

2013. ápr. 30. 15:21
 3/6 anonim ***** válasza:
ja igen és császár után 3 héttel már ment a nemi élet.. Azt mondták állat vagyok de sebaj... 5. nap már nem véreztem mikor mentem varrat szedésre... Ott egy gumó van a varratnak a végén azt lecsípik szólnak hogy mély levegő és kirántják egy hirtelen mozdulattal... Én mire vettem volna a levegőt túl voltam rajta... Mondom a dokinak hogy ez ennyi??? Azt hittem jobban fog fájni...
2013. ápr. 30. 15:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk nm rántották ki a varratot, szép lassan kihúzták és egyáltalán nem fájt! Első császárom után rosszul jártam volna ha kirántják,mert egy hurok keletkezett és rajta csomó és azt húzták végig a seben, egyszer el is szakadt, az eléggé fájt amikor kiszedték!
2013. máj. 1. 11:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem annyiban volt más, mint az előzőeknél, hogy felszívódó varratokat kaptam, így megúsztam a varrat szedést! A 2. válaszoló teljesen jól leírta.
2013. máj. 2. 20:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen kis fem kapcsok voltak varratok helyett, csipesszel szedegették ki:)
2015. jan. 13. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!