Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Melyik a jobb? Mi az elonyuk...

Melyik a jobb? Mi az elonyuk es hatranyuk? Csaszar vagy termeszetes szules? Erdekelnenek a tapasztalatok.

Figyelt kérdés
Nagyon felek a szulestol. Ezert inkabb csaszart szeretnek. Szeretnek errol bovebben tudni. (azzal tisztaban vagyok hogy csak ugy nem csinalnak csaszar de eltudnam intezni.) Elsosorban olyanok valaszai erdekelnenek akinek volt rendes szulese es csaszar is.
2013. ápr. 27. 21:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nekem kulfoldon volt ket programozott csaszarom, azt hiszem en vagyok itt az egyetlen akinek pozitiv elmeny volt. Nem fajt a periduralis erzestelenito, mert elotte kaptam helyi erzestelenitot, nem rangattak ki a babamat hanem felulrul nyomtak lefele, es nem tudom hogy tkepp ebben keresendo-e, de itt a csaszarosok aztan morfiumot kapnak. Azonnal elmult minden fajdalmam, tudtam szepen, kicsit gornyedten setalni, a hapci nekem sem esett jol, sem az agyban forgolodas, de a hasam csak addig huzodott amig a kapcsok tartottak. Az elso (kisfiam) szuletese utan nyolc nappal feltoltam a babakocsit az emelkedon, el kellett menjek boltba :-) A sebem mar nem is latszik szinte, csak egy kis halvany csik (kislanyom nyaron lesz ket eves, tehat akkori a seb), es effektive csak maga a seb erzeketlen. Semmi bajom nem volt es most sincs az egvilagon.

Huvelyi szulesem nem volt, igy nincs osszehasonlitasi alapom.

2013. ápr. 28. 20:23
 12/13 anonim ***** válasza:

Egy gyerekem van, természetes szülés volt, és szerencsásen könnyű, rövid vajúdással. A szobatársam császárral szült, 3 napig én "ápoltam".

A gátmetszés szépen gyógyult, helytől és szokásoktól, szülésznőtől függ, de akár el is lehet kerülni, az intimtorna segíthet az elkerülésben és a regenerációban is.

A császárosoknak általában később lesz tejük, így sokszor a kórházban tápszert kapnak.

A természetes szülés során a szülőcsatornában "szerzi be" a baba a hasznos bélflóráját, így jobb lesz az immunrendszere. nem tudom tudományosan megfogalmazni, de olvass utána.

2013. ápr. 29. 18:19
 13/13 anonim ***** válasza:
4 órát vajúdtam,az nagyon rossz volt,alig vártam,hogy vége legyen,de sokat segített,hogy a szülésznő ajánlott egy légzéstechnikát,(gyors beszívás,aztán minél lassabban kifújni)ami tűrhetőbbé tette az összehúzódásokat. Ezért kibírtam kiabálás nélkül.Én 10 perc alatt kinyomtam a babámat,(3600 g-os,57 cm-es,nem volt törpe)miután megmutatták,hova kell nyomni.Fura,hogy úgy kell nyomni,mintha egy nagyon makacs kakitól szeretnél megszabadulni,vagy egy bentragadt tampontól. Icipici aranyerem lett csak,kenés nélkül visszahúzódott,és nem is fájt.Világéletemben féltem a szüléstől,többek között a várható fájdalom miatt nem is akartam gyereket.De mikor terhes lettem,tudtam,hogy minden rendben lesz,ki fogom bírni.Nem fájdalmasabb a szemöldöktetoválásnál,csak máshol és másféleképpen fáj,meg persze tovább. Én utána egyből mindent tudtam csinálni,ülni is,kicsit rá is ültem a gátsebre,hogy szokjam.Fizikailag nem vagyok egy nebáncsvirág. Kicsit jobban összevarrt a doki,emiatt egy évig szex közben néha beszakadt,de hosszabb,kb fél év szünet után végre regenerálódott. Nekem elég elolvasni a császárosok történeteit,hogy tudjam,én könnyebben túl lettem rajta.
2013. jún. 30. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!