Melyik a jobb? Mi az elonyuk es hatranyuk? Csaszar vagy termeszetes szules? Erdekelnenek a tapasztalatok.
Nekem kulfoldon volt ket programozott csaszarom, azt hiszem en vagyok itt az egyetlen akinek pozitiv elmeny volt. Nem fajt a periduralis erzestelenito, mert elotte kaptam helyi erzestelenitot, nem rangattak ki a babamat hanem felulrul nyomtak lefele, es nem tudom hogy tkepp ebben keresendo-e, de itt a csaszarosok aztan morfiumot kapnak. Azonnal elmult minden fajdalmam, tudtam szepen, kicsit gornyedten setalni, a hapci nekem sem esett jol, sem az agyban forgolodas, de a hasam csak addig huzodott amig a kapcsok tartottak. Az elso (kisfiam) szuletese utan nyolc nappal feltoltam a babakocsit az emelkedon, el kellett menjek boltba :-) A sebem mar nem is latszik szinte, csak egy kis halvany csik (kislanyom nyaron lesz ket eves, tehat akkori a seb), es effektive csak maga a seb erzeketlen. Semmi bajom nem volt es most sincs az egvilagon.
Huvelyi szulesem nem volt, igy nincs osszehasonlitasi alapom.
Egy gyerekem van, természetes szülés volt, és szerencsásen könnyű, rövid vajúdással. A szobatársam császárral szült, 3 napig én "ápoltam".
A gátmetszés szépen gyógyult, helytől és szokásoktól, szülésznőtől függ, de akár el is lehet kerülni, az intimtorna segíthet az elkerülésben és a regenerációban is.
A császárosoknak általában később lesz tejük, így sokszor a kórházban tápszert kapnak.
A természetes szülés során a szülőcsatornában "szerzi be" a baba a hasznos bélflóráját, így jobb lesz az immunrendszere. nem tudom tudományosan megfogalmazni, de olvass utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!