Mi történik, ha megiszom a bábakoktélt? Van valakinek személyes tapasztalata?
Szurkolok ertetek.
En ketszer ittam meg, nekem a szuleszno javasolta. (Mellesleg bo harminc eve anyosomnak mindket szuleset ricinusolajjal inditottak korhazi kereteken belul, tehat biztosan van benne valami.)
Annyi volt a kulonbseg, hogy en nem koktelkent ittam, mert alkoholt nem akartam, keverni gyumolcslevel meg szinten nem akartam, mert eleg szar volt a ricinus ize onmagaban is, nem akartam meg ket decit csinalni belole.
Tehat megittam fel deci ricinust es ra a gyumolcslevet, hogy elnyomja az izt.
Elsore semmi sem tortent. Pontosabban ketszer mennem kellett wc-re, de nem hasmenes volt, azutan pedig megszunt minden hatasa, nem is szultem.
Masodik alkalommal nehany nappal kesobb valoban megindult a szules, de azt mar soha sem fogjuk megtudni, hogy a babakokteltol-e, mert egyebkent is aktualis volt mar nagyon.
Del korul ittam meg es ejfelkor ebredtem arra, hogy elfolyt a magzatviz.
Saját tapasztalatom:
Második babánkat vártuk, 2010. május 31-re voltam kiírva. Bő 2 ujjnyira voltam nyitva, de semmi nem történt aznap. Aznap az ultrahangon a doki azt mondta még nincs is lenn a baba feje…
Amúgy nem vagyok parázós alkat, de a kétéves kislányom nagyon hisztis korszakát éli és gondoltam valahogy tenni kéne az ügy érdekében, hogy minél hamarabb megszüljek. Utálom a bizonytalanságot!
Amit a kiíráshoz képest másnap tettem: porszívózás (ágy alatt is), forró fürdő, szeretkezés (mivel eléggé irányított volt, nehezen indult be a „dolog”, de annál jobb volt, mert nagyon ellazított a hosszú előjáték :)), rá egy órára pedig a bábakoktél. Annyit érdemes tudni, hogy én az első és mostani terhességem alatt is ittam módjával alkoholt (ez azért fontos, mert a végén kihánytam a koktélt, de nem azért, mert nem bírom az alkoholt). A bábakoktél elfogyasztása után –ami nekem ízlett is- fél órával megindultak a rögtön nagyon durva fájások. Két darab 7 perces, majd 5-4-3 percesek. Egy 20 perc múlva alul-fölül kijött belőlem minden, a fájások éjfélkor kezdődtek és hajnali negyed kettőkor született meg a 2. kislányom.
Ma sem csináltam volna másképp, de ez így nekünk naggyon gyors volt, szülés után még háromnegyed óráig remegett a lábam.
Tanulság: akkor indítja be bármi is a szülést, ha tényleg „itt az idő” -> nekem a szeretkezés és nem a bábakoktél indította be, de csak mert az történt előbb
Tényleg észnél kell lenni, mert én majdnem otthon szültem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!