A sima szülés, és a császármetszés mennyire fáj?
Én szerencsére csak a síma szülésről tudok nyilatkozni: nem vészes. Bár azért ez is sok mindentől függ: az első babámnál a fájások nem voltak vészesek, csak az utolsó fél óra volt nehéz, meg a kitolás fájt nagyon, mert fenékkel előre jött a drágám. Az akkor annyira fájt, hogy az agyam kikapcsolta a fájdalmat, és egyik pillanatról a másikra megszűnt. Durva volt, azóta sem éltem át ilyet.
A másodiknál nagyon féltem a kitolástól, de nem volt miért. A vajúdás jóval fájdalmasabb volt, mint az elsővel, de még így is elviselhető, nem halálos. :) A kitolást meg szinte meg sem éreztem, mert szerencsére fejjel előre jött. :p
hááááááát
én nem tudok csatlakozni,természetesen szültem szept 1-én, senki nem mondta hogy ennyire fáj, pedig én jól tűröm a fájdalmat, de nagyon kemény volt, reggel 8 kor elfolyt a víz 1ig ültünk a vajúdóba, sétálgattunk apát késértem a büfébe, lépcsőztünk... mondom ez igy ok ezt ki lehet bírni, de 1-től, na az már durva volt a tágulási szakasz a 2 perces fájáso az hittem elájulok, 4 ig ment ez, már epidurálért könyörögtem, de azt mondta menni fog annélkül is hát ment szerencsére 25 perc múlva megett a lányunk, az már nem fájt a kitolás már semmi, a varrás semmi, lepény semmi, csak a tágulás az nagyon és nem igazán múlik az emlék :)
prsze csodálatos a lányzó imádjuk de meg kellett érte szenvedni!
Császárom még nem volt, de sima szülést bármikor bevállalok megint!
Semmi extra, nekem közel nem volt olyan rossz és fájdalmas élmény, mint mondják, vagy tévében látod.
Abszolut kibírató, szép, kellemes élmény volt, utána is gyorsan gyógyultam.
Szia
Én elkezdtem a spontán szülést, a doki nem adott oxitocint, mert szerinte csak jósló fájásaim voltak, de nagy fájdalmakkal kínlódtam órákon keresztül. Aztán, mikor már a tolófájások jöttek kiderült, hogy rosszul helyezkedik a baba és azonnali császár. Az epidurál megváltás volt a folyamatos fájások után. Viszont, mikor elmúlott az epidurál hatása, nekem nagyon fáj a hasa. Alig vártam hogy adjanak egy kis fájdalomcsillapítót.
Tehát, egyik sem jó érzés, sőt nekem olyan fájdalom volt, amit eddig el sem tudtam képzelni, viszont megérte, mert van egy gyönyörű 7 hetes kisfiam.
Vajúdás közben nem értettem, hogy ilyen élmény után hogy lehet több gyereket szülni!? Hogyan lehet ezt a fájdalmat elfelejteni!
Hát, ellehet. Megéri. Nincs nagyobb boldogság, mint a gyermekedet a kezedben tartani!
Ja, és már én is úgy vagyok vele, hogy jó lenne ha egyszer lenne tesója!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!