Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mitől van, hogy ahogy közeledi...

Mitől van, hogy ahogy közeledik az idő, egyre jobban félek?

Figyelt kérdés

Nem attól tartok, hogy nem fogom tudni ellátni, mert kis testvéreim révén ezzel nem lesz gond. Hanem hogy nem leszek jó anyja, stb...

Új helyzet lesz hogy egy másik kisemberért teljesen én leszek a felelős. Tele vagyok kétejekkel

2013. ápr. 25. 07:50
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Ne aggódj! A legtöbb nő így van ezzel. (persze, van aki betegesen, és az pszichiáteres kezelésre is szorulhat)

Ez normális, még többedik babával is.

2013. ápr. 25. 07:52
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia

Nem gondolom, hogy ez beteges lenne, de azért mégis elsö babám lesz, és 5hetem van még hátra.

2013. ápr. 25. 07:57
 3/6 anonim ***** válasza:
61%
Szia, én is félek kicsit, de olyan jó hogy a férjem támogat, és azt érezteti velem, ha valami gondom is lesz ő ott lesz. Ha én nem bírom, majd ő fogja stb. Engem ez támogat és éltet!
2013. ápr. 25. 08:00
 4/6 anonim ***** válasza:
69%

Jól írod, új helyzet lesz. Lesznek nehéz és könnyebb napjaid, éjszakáid, de gyönyörű időszak ez. Az első gyereknél én is féltem/aggódtam, és életem legkiegyensúlyozottabb időszaka volt ez. Volt segítségem, el is fogadtam szívesen, a tanácsokat alaposan megszűrtem, a konfliktusokat kerültem.

Minden rendben lesz!

2013. ápr. 25. 08:06
 5/6 anonim ***** válasza:
69%

Tényleg ne aggódj! (a beteges félelmek az egész napos szorongás pénikolás, ha nem tud másra gondolni az anya, csak hogy biztos rossz anya lesz, csak mellesleg említettem meg, nem ijesztgetésből)

Új és nehéz feladat, de csodálatos dolog szülőnek lenni! Beszélgess erről akár más anyukákkal, kismamákkal, pároddal. Jól tud esni nagyon.

2013. ápr. 25. 08:08
 6/6 anonim ***** válasza:
96%

Szia, ugyanilyen érzéseim vannak, pedig még csak 15 hetes terhes vagyok. Sokáig küzdöttünk a babáért, lombikkal sikerült és ikrek!

Ezt csak azért írtam le, mert tényleg nagyon-nagyon vágyunk rájuk, mégis rettegek, hogy jó anya leszek-e...

Végül arra jutottam, hogy ezeknek a kisembereknek, a pocakomban, ránk (a férjemre és rám) van szükségük, azért kerültek hozzánk. Biztosan fogunk hibákat elkövetni (ki nem), de a tőlünk telhető legtöbb szeretetet fogjuk nekik adni.

Szinte biztos, hogy mindenki fél a legelején, főleg az első gyereknél. Talán ez olyan, amikor óvodásból iskolások leszünk, meg kell tanulnunk egy új szerepet, fel kell hozzá nőnünk. Az iskolában segít a tanító néni, az anyaságban segít majd a gyerek...nélküle lehetetlen lenne anyává válni! :)

Ne aggódj, menni fog...

2013. ápr. 25. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!