Van itt olyan aki 4200-4600 grammos babát szült minden komolyabb sérülés és nehézség nélkül? (Többi lent. )
Sziasztok! Egy kis bíztatásra lenne szükségem. 2. babámat várom, elsőt 2 éve szültem, 3800 gramm volt, 20 perc alatt megszületett, icipici vágásom volt csak, nem okozott nagyobb gondot, szóval végülis könnyű szülés volt. A mostani baba, ahogy lenni szokott, nagyobb mint az előző, 4200-4600 közé fog esni a súlya valószínűleg (az előző súlyát is nagyon jól becsülték a kórházban, és most is ugyanaz a szonográfus UH-zott mindig, szóval biztos, hogy nagyjából jó a becslés). Nagyon félek, nem tudom elképzelni, hogy lehet egy ekkora babát megszülni anélkül, hogy komoly károkat okozna, vagy óriásit kellene vágni, még attól is félek, hogy a medencém megsínyli, az első baba után hónapokig fájt, mondjuk ez a kisebb félelmem. Ráadásul az előzőt 40+5re szültem, szóval van most is esélyem hogy túlhordjam és addig is plusszban gyarapodjon a pici...
Van itt valaki, aki hasonló méretű babát szült anélkül, hogy szanaszét kellett volna vagdalni, vagy szanaszét repedt volna? Esetleg hasonló méretű első után hasonló méretű másodikat?
38+3 hkm
Azért ha 4600 grammos gyereket gátmetszés/repedés nélkül fogsz megszülni, akkor ott brutális tágulás lesz, évek kellenek mire visszaáll a normális méretre, elég rendesen megromlana a szexuális életetek!
Szóval a vágástól ne félj és ne tiltakozz ellene! Egyébként simán meg lehet szülni, minden csak genetika kérdése.
A húgom pl 2800 grammos babát sem tudott megszülni hüvelyi úton, az öcsém felesége pedig háromszor is 4 kilónál nehezebbet szült meg, nem szakadt össze-vissza és nem ment tönkre semmilyen testrésze, sőt, sokkal hamarabb regenerálódott mint pl én, pedig én kis gyereket szültem (2980 gr).
De egyébként egyáltalán nem biztos hogy annyi az a baba, nekem is az egyik legjobb UH-s (prof. H.K.) becsülte a gyereket több mind 3500 grammra és 2980-al született.. :)
Semmi sem lehetetlen, szorítok hogy sikerüljön problémamentesen! :)
Köszönöm az azóta válaszoltaknak is!
Utolsó: én nem írtam, hogy tiltakozom a vágás ellen, valamit félreértettél vagy nem olvastál figyelmesen. De azért persze nem szeretnék óriási vágást ne adj isten repedést. Ezért kérdeztem, hogy meg lehet-e úszni ekkora babát "normál" vágással, sérüléssel. A tágulás nem annyira érdekel, mert 2. baba, többet nem akarunk, és mint írtam mindenképpen megyek pár hónap múlva hüvelyplasztikára, mert az első szülés is tágított rajtam valamennyit, a férjemet nem zavarja, ő nem igazán érzékeli, ugyanolyan a szexuális életünk mint gyerek előtt, de engem zavar hogy érzem hogy kicsit tágabb, úgyhogy ezt mindenképpen "megcsináltatom". A süllyedéses problémák lehetősége inkább rémiszt.
A súlybecslés nálunk tuti nagyjából stimmel, elsőnél is stimmelt, ugyanaz a szonográfus mint akkor, a legmodernebb géppel. Persze nem tudhatom, hogy mennyit hízik még hetente, és azt sem hogy esetleg holnap megszülök (már 1 hete teljesen nyitva vagyok), vagy húzom 41 hétig.
Ja, nem tudom ki pontozott le egy csomó választ, nem én voltam, tőlem mentek a zöld kezek. Valaki nagyon unatkozik.
2011-ben szultem az elso lányomat 4490 g és 51 cm volt. Vágtak, de nem tudom, hogy hány oltés volt a végén. Felulrol nyomták ketten a hasamat és ugy segítettek a nyomásban. Nekem utoljára 31. héten volt UH, ugyhogy senki sem sejtette, hogy ilyen nagy lesz a baba. 8 óra után szuletett meg.
Most 13 hetes terhes vagyok és nem számítok kisebb babára. Amikor a doki rákérdezett az elso baba súlyára meglepodott, hogy mekkora és hogy természetesen szultem. Pedig mellette szultem :)
Csak azt szeretném megosztani veletek, hogy a gátmetszés, mint a neve is mutatja, a _gátat_ érinti. A hüvely tágulásának ehhez nem sok köze van. Ha a _hüvely_ kitágulását akarnák megakadályozni(ami botorság lenne, hiszen akkor nem férne ki a baba), akkor a hüvely falát is vágnák.
A hüvely repedése leginkább akkor történik meg, ha a gátnál "megkezdték" a szövetet(mint a textil, amit ha békén hagysz nem hasad, de ha bevágod, szépen tovább tudod hasítani eszköz nélkül).
Ha a szülés normál keretek között zajlik és adnak elég időt a tágulásnak, akkor mire a hüvelyen át a baba elér a gáthoz, nagy valószínűséggel a gát szövetei is fel vannak készülve a fokozott tágulásnak.
Szóval a gát bemetszése semmit sem segít a hüvely tágulásának vagy nem tágulásának.A hüvely rugalmasságát, visszaalakulását csak és kizárólag intim tornával, helyes testtartással, a medencei izmok edzésével, a gyermekágyas pihenő lehető legnagyobb betartásával lehet elérni... illetve ahogy írtátok, ha megtörtént a baj,hüvelyplasztikával lehet korrigálni(ha a többiés az idő nem segít)
Sziasztok! Azóta megszültem, 4200 gramm és 53 cm lett a fiam, nagyon gyors szülés volt, első fájástól 1 óra 50 perc, nem volt idő semmire, se fájdalomcsillapításra, se gátvédelemre, de még metszésre sem, mert első nyomásra kint volt a pici feje, utána már nyomnom sem kellett, csak lélegezni ütemesen és a fájás maga kitolta a testét (meg gondolom kicsit azért húzogatták a babát ahogy szokták ilyenkor). Lett egy 3 cm-s repedésem, de csak felszíni, bőrsérülés, egyáltalán nem fájt utána a seb, csak húzódott amíg varrat volt benne.
Szóval alaptalan volt a félelemem, pont ezért is írtam még most ide, hátha valaki hasonló félelmekkel küzd és rábukkan a kérdésemre, és akkor itt kap egy kis bátorítást tőlem is. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!