Féltékenynek lenni a babára?!
Beleírtad a választ: mert nincs gyerekük, nem is akarnak. A leírtak alapján jó önzőek.
Hát persze, hogy a gyermeked a legfontosabb! :)
Viszont: azért ne hanyagold el őket teljesen, mert az első pár hónap után kelleni fog a társaság :)
Hidd el, nem nekik lesz szükségük rád hamarosan. Te fogsz itt dühöngeni pár hónap múlva, h "lekoptak a barátok, mert szültem, jaj, de szemetek".
Inkább örülnél,m h igényt tartanak a társaságodra a baba után is. Ők is tudják, h a gyereked a legfontosabb, ezt senkinek nem kell magyarázni. Miért gondolod azt, h nekik nincs saját életük? Azt hiszed, a gyerekvállalás az élet értelme? Nem mindenkinek.
Persze,hogy a gyereked a legfontosabb,ez természetes.De nem kell lerázni,elhárítani őket,mert bár a baba a legszuperebb "dolog" a világon,még kell a társaság is.Most még nem gondolod,de idővel elképzelhető,hogy hiányozni fognak a barátok.Én amikor anyuka lettem,teljesen megváltoztam.Lett "két életem." Az egyik egy felelősségteljes,kötelességtudó lányaiért élő anya,de maradt a régi énemből is egy pici,hogy jó érzés péntek este egy kávézóban csak úgy ülni.Igyekszem,hogy a "régi énem" ne kopjon tovább,mert az nem jó.Azzal,hogy anya lettem nem akartam magam körül megszüntetni mindent,mert bár elsősorban anya vagyok,és a lányaim a legfontosabbak,nem ér véget minden.És a "péntek esti ücsörgés" sem ugyanolyan már,mert pl. telefoncsörgésre görcsbe rándul a gyomrom,mert azt hiszem a nagyik,hogy valami baj történt.
Lényeg a lényeg a gyereked az első,de egy kis társaság ártani nem árt:)
A barátaim közül néhányan igen önzők, olyannyira, hogy inkább nem szülnek gyereket, mert az lemondással jár. Én úgy gondolom, hogy a női lét része az anyaság, ami gyönyörű szép, és bár lemondásokkal is jár, mégis értelmet ad ennek az embertelen világnak...
Én tiszteletben tartom, hogy nem kívánnak gyereket, és jól esne, ha velem örülnének.
Nem vagyok egy ősanya típus, csak egy lány aki boldog, hogy világra hozhat egy csöpp embert.
Sajnos van, aki ilyenkor is csak azt nézi, ő ezzel mit veszíthet
Miért, minden barát tökéletes? :-)
Amíg nem volt gyerekem, mindig le tudtak akasztani a szögről- ide menni, oda menni, szívességet kérni, stb...
Jószívű és segítőkész emberek, amíg az van, amit ők akarnak...
Mióta babát várok, folyton csak ez a szöveg megy: majd megtudod milyen nehéz, nem lesz időd semmire, senkire, minket is majd jól elhanyagolsz,.... Mondja ezt olyan ember, akinek f.ngja nincs a gyereknevelésről.
Erről az oldalukról azóta tudok, mióta babát várok. Ez konkrétan 2 nőci, a többi barátom pozitívan áll a dologhoz- pedig nekik sincs gyerekük.
Ez nem erről szól! Egy nem önző ember örül a másik örömének és osztozik benne- már ha fontos neki az illető.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!