Apás szüléssel kapcsolatban lenne szükségem infóra. Valaki segítene? (lent kifejtem)
Apás szülést szeretnénk, de fogalmam nincs mi ennek a menete. Tehát elkezdődnek a fájások és bemegyünk a kórházba. Utána mi lesz? Egyből bejöhet a párom? Ha esetleg úgy van kimehet a vajúdásom közben elszívni egy cigit? Mikor nézik a méhszájat meg ilyesmi akkor bent lehet? Vajúdás közben ki van bent? Csak mi ketten, aztán néha bejönnek megnézni?
Bocsi, hogy ilyen sokat kérdezek meg ilyen hülyeségeket, de hamarosan itt az idő és tele vagyok kérdésekkel.
Miskolcon a Vasgyáriban fogok szülni, de bármilyen tapasztalat jöhet.
Köszönöm előre is.

Hát én nem apuka vagyok, de én voltam bent sógornőmnél amikor szült, mert a férje nem mert bemenni, mert ha 1 csepp vért lát elájul...
Ez Cegléden volt.
Vajúdás közben volt,h váltottuk egymást, akkor még bement az apuka is, kimehettünk cigizni, néha nézett rá a nővérke ált-ban kettesbe voltunk, volt,h elküldték sétálni a kismamát, van egy apás váró, oda is kijöhetett.
Én végig bent voltam, dehát én nő vagyok...de szerintem őt se zavarják ki, max forduljon el:)
Nálunk annyival volt más,h sógornőm már bent volt a kórházban, reggel burkot repesztettek és mi 9-10fele mentünk be, hívott telefonon és bemehettünk.

Ez intézményenként változó.
Ha van fogadott orvosod vagy szülésznőd, őt érdemes megkérdezni. De biztos nincs, ha nem kérdezted :))
Szülőszoba-látogatás?
Én is ott fogok majd szülni, illetve elvileg már a Semmelweisben, és én sem tudok még semmit, de be akarok majd menni érdeklődni.

Szia! Én Vácon szültem. A párom a legelejétől bent lehetett a végéig, csak akkor küldték ki amikor a hátamba adták az epidurális érzéstelenítőt, mert az egy komoly beavatkozás. Különben bármikor kimehetett. Jól jött hogy ott volt, mert sokszor kiküldtem hol ezért, hol azért. Például a tusfürdőért, mert volt rá lehetőségem letusolni, amikor megéheztem, kajáért küldtem ki, vízért, törölközőért, a védőnő meg a fényképezőért küldte, mikor meglett a baba. A vajúdás alatt legtöbbször ketten voltunk, és be-bejöttek megnézni.
Könnyű szülést!

Kórháza válogatja. Az a legjobb ha a kórházban jelentkeztek apás szülésfelkészítőre. Ha nincs ilyen akkor egy szülésznőt kérjetek meg, hogy mutogasson végig mindent.
Nálunk Debrecenben ez így zajlott: az előkészítőbe apa nem jöhetett be. A vajúdás alatt ketten voltunk, az ágy melett apa kapott egy széket. Amikor bejöttek megnézni akkor apa is ott maradhatott. Általában a fejednél áll apa, mivel lent másnak kell a hely :)
Megmutatták apa melyik wc-t használhatta ami a szülőszobán kívül volt.
Szülés alatt is végig a fejemnél állt és amikor a pici megszületett akkor elment vele amíg renbehozták. Aztán ő hozta oda nekem megmutatni amíg összevarrtak. A megfigyelőben is bent volt velünk és a babával. Nekem jó volt, hogy ott volt, sokat segített pl. inni, felkelni és lelkileg is. Ő azt mondja másodszor se hagyja ki!

Szia! Én Pesten szültem lassan 4 hónapja. Reggel 6kor estünk be, hogy hajnalban fájdogáltam, meg folyt is valami. 7-ig vizsgálgatott az ügyeletes meg vette fel az adataimat, közben kiszóltam a férjemnek, hogy én ma már biztos nem megyek haza. Ő addig kint cigizgetett, meg ült a szülőszoba előtt. 8kor megjött a fogadott dokim, megvizsgált, közölte, hogy aznap még szülünk (38+6 voltam). Kiengedett a férjemhez, beszéltem vele, beadta a cumómat, felhívta a családot, engem ctg-re kötöttek, aztán 9kor a dokim hívta be a férjemet, akkor repesztettek burkot.
Onnantól végig benn volt, egyszer ment ki enni valamit, 10 percre. Szülés után ki ment anyósomhoz és akkor már nem engedték vissza. Én még letusoltam, ettem, összeszedtem magam és mentünk, kaptam szobát.
Szóval minden vizitet, vizsgálatot, fájást, tolást.... mindent látott.

Ez teljesen kórházfüggő. Próbálj meg olyan anyukákkal beszélni, akik ott szültek!
Én Fehérváron szültem és ott a vajúdásnál nem lehet ott az apuka, csak akkor jöhet be, ha már a szülőszobában vagy. (Elég hülye dolognak tartom, mivel vajúdáskor lenne rá igazán szükség.)

Szia!
Én az Uzsokiban szültem, reggel mentünk be a férjemmel fájásokkal. A férjem kint volt amíg felvették az adatokat, megvizsgáltak, megvolt a beöntés (akinél szükséges borotválás), aztán bejöhetett a férjem. Egész végig velem volt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!