Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet választani, hogy császár...

Lehet választani, hogy császármetszéssel szeretnék inkább szülni és nem természetes úton?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 9. 12:46
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
49%
a nullára lepontozott vagyok, nem is arra gondoltam hogy te pontoztál le, kedves 11es válaszoló, csak úgy leírtam mert böki a csőröm ez az állandó kéznyomkodás ami itt megy.
2013. ápr. 9. 14:02
 22/28 anonim ***** válasza:
71%

Érdekes, hogy azt, aki azzal az indokkal akar császárt, mert fél, hogy a baba károsodik a hüvelyi szülés alatt, azt lehülyézik, ellenben, ha valakinél ez tényleg megtörtént és ezért másodjára már automatikusan császárt kért, azt meg elfogadják.

Miért elfogadott az, hogy valaki csak a baj után cselekszik és miért utálják azt, aki esetleg előre próbál gondolkozni, mert nem akarja megtapasztalni, hogy milyen élmény is szülés közben aggódni a gyerekért?

2013. ápr. 9. 15:41
 23/28 anonim ***** válasza:
69%
Nem tudom, miért nem szűrik ki az adminok azokat, akik lepontoznak mindenkit. Komolyan mondom, hogy lassan már nincs kedvem hozzászólni egy témához sem (kategóriától függetlenül), mert akár á-t írok, akár b-t, lepontoznak!!!!!!!!!!!!
2013. ápr. 9. 17:37
 24/28 anonim ***** válasza:
40%

Baba sérülhet császár alatt is a Lilunak is azért van az arcán egy csík mert megvágták császár közben.

Mindenki fél az ismeretlentől.

2013. ápr. 9. 20:24
 25/28 anonim ***** válasza:
90%

Én nem féltem a szüléstől a fiamnál, vidáman mentem szülni.

Már vajúdás alatt jöttem rá, hogy ez elég fájdalmas, pedig azt hittem magas a fájdalom küszöböm. De nem érdekelt, mert már csak a célt láttam magam előtt. Kitolás után elég sokat varrtak és rettenetesen fájt. Utána ott, abban a percben azt mondtam a férjemnek, hogy soha, de soha többet nem érhet hozzám, oda többet egyik testrészével sem ér. De ez akkor volt, pillanatnyi elmezavaromba :D

Rá 3 órára már azt ondtam, hogy meggondolom, rá egy hétre, meg hogy jöhet a következő :D Most 3 év után 28 hetes terhes vagyok, és eszembe sem jutna császárt kérni azért, mert nehéz szülésem volt. Újból átakarom élni, de ha komplikációk vannak természetesen a császárba sem fogok belehalni.

Ne foglalkozz a rémisztgetőkkel! Próbáld meg simán, ha baj van úgyis műtenek!

Unokanővérem császárral szült, mert nem akart fájdalmat, elég szép összeget fizetett a dokinak érte, a mai napig nem értem meg.

2013. ápr. 10. 09:06
 26/28 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a válaszokat, abbahagytam a szülésről készült videók nézegetését és nem foglalkozom az ismerőseim rémtörténeteivel sem, biztosan azért félek ennyire, mert első terhességem, és még csak most kezdtem a második trimesztert.

ha eljön az ideje, remélem én is úgy fogom gondolni, ahogy ti.

valamiért az elsődleges félelmem nem a tolófájások, vagy a szülés, hanem a gátmetszés és annak összevarrása, mert ezekről hallottam a legtöbb rosszat.

meg volt egy anyuka, aki arról panaszkodott, hogy a szülés után soha nem lett már a régi a nemiszerve, megnyúlt a bőr és más lett a formája, azóta plasztikai műtétre gyűjt, mert teljesen más lett neki, mint előtte.

úgy fogalmazott, hogy olyan lett neki,mint a saláta.

de túl fogom élni azt a pár öltést, most már így fogom fel. :)

400ezrem ha lenne sem költeném arra,hogy császárral szüljek, inkább fordítom a babára :)

2013. ápr. 10. 10:38
 27/28 anonim ***** válasza:
21.-es vagyok.Én is a gátmetszéstől féltem nagyon.nem is éreztem hidd el.:)Pedig nekem nagyot kellett vágni és 2 fele repedtem is.A varrás nem kellemes,de akkor már arra gondolsz,hogy túl vagy mindenen és ez az utolsó szakasz.:)Könnyű szülést kívánok neked.:)
2013. ápr. 10. 10:58
 28/28 anonim ***** válasza:
40%

Szia!Nem olvastam el a válaszokat,de leírnám a történetem.Bár én külföldön ugyan,de a programozott császármetszés mellett döntöttem és egyáltalán nem bánom.Bár a baba 4 nappal a programozott nap előtt jött,4 órán keresztül voltak fájásaim,mégis az utolsó pillanatban is megkérdezték és a császár mellett tettem le a voksom.Sokan mondják,hogy nehezebben regenerálódsz stb.stb.Minden hozzáállás kérdése,én még aznap felálltam,babáztam csináltam a dolgaimat.A sebem gyönyörűen gyógyult,nem mondom hogy az elején nem fájt,de amíg én nehezebben ültem fel az ágyból,addig a természetes úton szülő szobatársam épp leülni nem tudott,jókat mosolyogtunk egymáson. :)

Engem anno az anyám természetes úton szült,a köldökzsinór megfojtott és újra kellett éleszteni...többek között biztosan ez a rémtörténet is közrejátszott abban,hogy az operációt választottam.

2013. ápr. 10. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!