Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet választani, hogy császár...

Lehet választani, hogy császármetszéssel szeretnék inkább szülni és nem természetes úton?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 9. 12:46
1 2 3
 11/28 Golan Trevize ***** válasza:
72%

Annak ellenére, hogy nem támogatom azt, hogy egy nő kérhesse az indok nélküli császermetszéses szülést, azt kell mondanom, hogy egy programozott császár kevesebb kockázatot jelent, mint egy spontán szülés, főleg, ha az nem a kórházban indul be.

A legtöbb kórházban több orvos szakvéleménye kell egy programozott császárhoz, és ezt helyesnek tartom.

Én elítélem azokat az orvosokat, akik indok nélkül műtenek, főleg ha ezt pénzért teszik.

Mindezektől függetlenül szerintem egy valóban orvosilag indokolt császármetszés is ugyanúgy szülés, mint egy normál, hüvelyi úton szülés.

2013. ápr. 9. 13:13
 12/28 anonim ***** válasza:
93%

4-es megint:)

A varrást szinte nem is éreztem egyik szülésem után is, kaptam helyi érzéstelenítést, semmi fájdalmat nem éreztem, csak hogy valaki csinál ott valamit:)

Még a gátmetszést is kibírtam, ezek a fájdalmak semmik a tolófájásokhoz képest.

2013. ápr. 9. 13:15
 13/28 anonim ***** válasza:
55%

Budapesten a dokik 80%-a simán megcsinálja egy boríték ellenében.

Sőt, van olyan aki nem is kér sokkal többet érte, én pl X dokinál szültem hüvelyin, marha gyors és komplikációmentes szülés volt (2 óra volt össz-vissz mindennel együtt), 100 ezret kért, barátnőm ugyanannál a dokinál császároztatta magát, 120 ezret kért.. Szóval dokifüggő. Ők + a kórház is a császár után kap valamilyen támogatást, így nekik is jobban megéri a műtét.

Szerintem nem lesz nehéz lefizethető dokit találnod a mai világban.

Egyébként pszichiátriai javaslatot is kötelezőek elfogadni, tehát az is egy opció lehet, hogy elmész egy pszichiáterhez, elmondod hogy ilyen és ilyen okok miatt nem szeretnél szülni, ő ad egy papírt és akkor még a dokinak sem kell fizetned extrém összegeket.

2013. ápr. 9. 13:19
 14/28 anonim ***** válasza:
72%

Én is 25 vagyok,3 hónapja szültem,első babát!

RETTEGTEM A SZÜLÉSTŐL!!!DE KOMOLYAN!

Olyanokat meséltek,és én is néztem videókat,borzalom volt.

Nagyon-nagyon féltem!!Nem akartam szülni se,de hát ilyen nincs! :D

Szóval a nagy napon,spontán szültem, 6 óra alatt,és csodaszép élmény maradt,szinte fájdalom nélkül!

Kaptam EDA-t,hát az egy áldás,én mondom neked!

A varrást sem éreztem.Hidd el,hogy jobb a spontán,mint a császár!!

2013. ápr. 9. 13:20
 15/28 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon megértem a félelmedet! Én egész életemben rettegtem a szüléstől, inkább azt mondtam, ne legyen gyerekem, mert biztos nem élném túl. Aztán arra gondoltam, hogy majd császárral jobb lesz biztos. Végül, mire rászántam magam, és 30 évesen terhes lettem, máshogy alakult. Nagyon könnyű és gyors szülésem volt, fájdalomcsillapító nélkül. kb. 2 óra alatt megvolt. A varrás tényleg fájt, de azért ki lehet bírni. A barátnőim is megnyugodtak, hogy ha én túléltem, akkor biztos nekik is menni fog! (ők már ismernek, hogy a tűszúrást sem bírom). :)
2013. ápr. 9. 13:25
 16/28 anonim ***** válasza:
57%

11es "azt kell mondanom, hogy egy programozott császár kevesebb kockázatot jelent, mint egy spontán szülés, főleg, ha az nem a kórházban indul be. "

Ezt úgy érted hogy a TÖBB orvos által indokoltnak tartott programcsászár jár kevesebb kockázattal ( az adott problémás esetben)mint ugyanannak a nőnek a spontán szülése?

Vagy úgy érted BÁRMILYEN prog.császár kockázatmentesebb mint BÁRMILYEN spontán szülés?

2013. ápr. 9. 13:32
 17/28 Golan Trevize ***** válasza:
47%
Úgy értem, hogy egy VALÓBAN indokolt programozott császár ÁLTALÁBAN kevesebb kockázatot jelent, mint a spontán szülések ÁLTALÁBAN.
2013. ápr. 9. 13:44
 18/28 anonim ***** válasza:
34%

Köszi a választ.

Azért nullára nem kellett volna lepontozni szerintem nagyon is a kérdéshez tartozott amit írtam. Mindegy, itt ez olyan divat lett újabban...

2013. ápr. 9. 13:46
 19/28 Golan Trevize ***** válasza:
59%
Nem én pontoztalak le, én sem értem az ezt újabban divat ész nélküli lepontozósdit.
2013. ápr. 9. 13:49
 20/28 anonim ***** válasza:
70%
Nem kell félni.Én is rettegtem tőle,én 23 éves vagyok.Nem kell azzal foglalkozni ki mit mond,mindenkinek más a fájdalom küszöbe és más és más élményei vannak a szülésről.Én simán szültem és örülök neki,hogy így történt.Olyan gyorsan történik minden,hogy amikor már ott leszel nem fogsz félni és ezen agyalni.Sipp-supp meglesz majd meglátod.És nem ara fogsz emlékezni,hogy mennyire fájt-hanem arra a pillanatra mikor megláttad,meghallottad és megérintetted a picidet.Nem félj.:)
2013. ápr. 9. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!