Milyen volt a 2. szülésed az elsőhöz képest?
Elsősorban olyan válaszolókat kérdezek, akik nem kaptak szülésgyorsítókat, mint oxytocin..stb.
Nekem 18 óra volt a 8 perces fájástól számítva, brutális fájdalmakkal még így is oxy nélkül...tudom kiszámíthatatlan de érdekelnek a tapasztalatok, vajon könnyebb lesz e a következő? :-/
1. szülés: összesen 25óra
2. szülés: összesen 4óra, sokkal intenzívebb fájásokkal.
több ismerősöm is azt mondta,h.a második szülése sokkal gyorsabb volt, viszont jóval fájdalmasabb.
Mindenben teljesen más volt a kettő.
1. szülés indított: reggel 7-kor prosztintabletta méhszájra, semmi hatás. 10-kor burokrepesztés, semmi hatás. 11-közt oxi bekötve: hamarosan brutál 1-2 perces fájások, de semmit nem tágultam tőle, így kaptam újabb adag oxikat. 1 körül EDA bekötve, innen kezdve kezdtem tágulni, fél 5-re lett meg a pici, 20 perc volt a kitolás ebből. Elég lassan épültem fel utána, az 1 cm-s gátmetszésem 2-3 hétig sajgott, derék és comb közt mindenem sajgott hetekig, és elég rossz állapotban voltam amúgy is fizikailag, 1 héttel szülés után nehezemre esett 200 m séta is.
2. szülés: spontán indult egyszerre folyt el a víz és jött az első fájás 00:20 órakor. Második fájás 8 percre rá, utána kb. fél óráig 4 percesek majd 2 és 1 percesek. 01:10-kor vettek fel a kórházba 2 percesekkel, bő 3 ujjnyi méhszájjal, még egész jól bírtam ekkor a fájdalmat (EDA már szóba sem jött annyira gyorsan történt minden), olyan 01:30 után valamikor durvult be a dolog, de szerencsére csak kb. fél óráig szenvedtem, mert akkor jött az első tolófájás ami igazából nekem nem is fájt, csak nagyon erős inger volt. 02:10-kor született meg a fiam két nyomásra. Iszonyat gyorsan felépültem utána, gátsebem nem fájt, csak a varrat húzódott amíg bent volt, pedig 3 cm-s repedésem lett mert gátvédelemre sem volt idő, meg vágni sem, úgy robbant ki belőlem a gyerek :-) (igaz, csak felszíni repedés, tulajdonképpen csak a bőr sérült). Teljesen normálisan tudtam járni már 4 órával a szülés után, üléssel sem volt semmi problémám, és egyáltalán nem éreztem úgy mint első szülésnél, mintha átment volna rajtam egy úthenger derék és comb közti részen.
Szóval az első hosszabb volt de sokkal kevésbé fájt maga a szülés az EDA miatt, viszont utána keservesen szenvedtem, a felépüléssel, a második gyors volt, sokkal fájdalmasabb, viszont egyáltalán nem éreztem magam úgy utána, mint aki szült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!