Kismamák, akkor most százezerbe kerül egy szülés?
Fogadott dokihoz járok, a magánrendelésén 8000-et szokott kérni.Akik ajánlották nekem, és nála szültek mostanában, 30000-50000 körüli összegeket adtak szülés után. Plusz a sógornőm is most szült nála, 50000-et adott neki, ráadásul császár volt.
De itt egyre többet olvasom, hogy azt írják a kismamák, hogy a magánrendelés tízszeresét illik adni.
Megijedtem! Közeleg a szülés ideje, pénz van félretéve arra is, de nem 80-100 ezer Ft. Olyan 30-40 ezerre számoltam sima szülés esetén. Ami ettől több, az nekem irreálisnak tűnik, inkább költeném a gyerekre. Akkor most ez a dokinak kevés, jobb ha ügyeletesnél szülök?
Sajnálnám, mert egy nagyon kedves dokim van, és ő nem mond konkrét összeget, hát most elbizonytalanodtam, mitévő legyek.
Ha nem mond fix összeget, akkor annyit adsz amennyit akarsz, nem muszáj a tízszeresét.
De mindenféleképp kérdezz rá arra hogy van-e konkrét bére!
Szia!
Én is most fogok szülni nemsokára, de én nem az alapján adok pénzt, hogy ki mit ír. Én is magánrendelésre járok a doktornőmhöz (10.000.-/alkalom), és szintén nem mond előre összeget a szülésre. Én úgy gondolom, hogy ha túl vagyunk rajta, akkor a megelégedés alapján fogok adni (a szülésznőnek is!), és az anyagi helyzetünk alapján! Mi sem élünk nagy lábon, nem hiszem, hogy emiatt megsértődne az orvosom, mert Ő nagyon elhivatott a szakmájával, nem az a pénzéhes, akikről néha én is olvasok...
Én is a magánrendelés 10x-ét adtam a dokimnak. Én rákérdeztem, hogy mennyit adjak neki.
Ha a dokid nem mondott konkrét összeget, szerintem adj neki annyit, amennyit jónak látsz.
Amúgy meg teljesen igazad van, de sajnos kevés az olyan doki, aki azt mondja, hogy inkább a gyerekre költsd az összeget :(
Dehogyis. Ha 30-40-50 felétek a tarifa akkor annyit adsz kész. Felénk is 7-8 ezer egy vizsgálat mégse hallottam senkitől hogy 70-80 ezret adnának. Itt 45-50 ezer és 15-20 a szülésznő. Császárról nem tudok beszámolni, ezek sima szülések amit írtam.
Én egyébként rákérdeztem a dokimnál hogy mivel tartozom a szülést követően? És ő is ennyit mondott hogy semmivel meg ahogy érzem, ő nem mond konkrétumot. Hát akkor meg nehogymár 80 ezret várjon el. Barátnőm orvosa az megmondta kerek perec neki hogy ő 60 ezret szokott kérni (:-O) nem is tudom amúgy ilyet lehet e mondani na ez egy másik kérdés.
Ha nem mond konkrét összeget, akkor ne stresszelj rajta, adj annyit, amennyit gondoltál.
Egyébként kíváncsi vagyok, hogy hányan kapnak számlát az orvostól, főleg attól, akiknél a szülésnek fix ára (80ezer felett).
Köszönöm a válaszokat. Én is úgy gondoltam, hogy meglátjuk szülés után, mennyire voltunk megelégedve, meg mennyire telik anyagilag. Bízom ebben az orvosban, mert az előzőnél egy másik fogadott dokim volt, aki nem ért be a szülésemre, így az ügyeletesnél szültem, és nem volt túl segítőkész, mondhatom, hogy majdnem orvosi műhiba történt. Na ott nem is kapott pénzt senki.
Remélem, most jobban alakul a helyzet.Más orvos, más kórház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!