Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nektek hogyan kezdodott a...

Nektek hogyan kezdodott a szulés? Mikor kezdtétek érezni a fájásokat?

Figyelt kérdés

39.hetes vagyok ma voltam orvosnál.

A gép mutatott fájásokat ,de én nemérzek belle semmit.A hátam szok fájni ,de az sem vészes ,csak érzem hogy van :) Aztán megvizsgált mondta hogy már 1és fél ujjnyira ki vagyok nyitodva. a méhnyak c100 ugye amugy c300...szoval az is megrovidult már.

De mivel én neméreztem fájásokat ezért hazakudott.

Szerintetek ebbol mikor lessz valami ? Már nagyon menni akarok :)

Ti mikor éreztétek a fájásokat az elejétol vagy pl mikor már 2ujnyira nyitva voltatok ?

2013. márc. 26. 14:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%

Ez egy olyan dolog, ami megjósolhatatlan.

Nekem elfolyt a magzatvíz egyik pillanatról a másikra, előtte semmi fájásom nem volt. Zárt voltam amúgy végig. Úgy mentem haza, hogy még semmi, aztán másnap reggel mentem szülni. :)

Tehát bármikor beindulhat a vajúdás, akár nyitva vagy akár nem...

A lényeg, hogy már a célegyenesben vagy, úgyhogy sok nincs hátra!

Könnyű szülést!

2013. márc. 26. 15:10
 2/12 A kérdező kommentje:
Ja és megirnátok azt is ,hogy konnyu vagy nehez szulésnek mondanátok igy utolag :) És hogy hány ora alatt lett meg.
2013. márc. 26. 15:10
 3/12 anonim ***** válasza:
54%

Engem berendeltek vizsgálatra terminus után 3 nappal, (nyíló méhszáj, talán 2 ujjnyival mentem be) aztán már nem engedtek haza, a gép mutatott fájásokat, én meg csak gondolkoztam, hogy mégis mit kéne éreznem. Szóval 2-3 ujjnyinál még 0 fájás. A szülésznő mondta is, hogy én már a nagyján túl vagyok időben, innen már gyors lesz a dolog, és örüljek, hogy a tágulási szakaszból ennyit megúsztam fájdalom nélkül. Szülőszobára fektettek, még 1 óráig semmi fájás, aztán rendeződtek szépen, kb 5-10 percesekkel indítottunk, burokrepesztés, méhszájlazító, és 2 óra alatt baba. A kitolás előtti 40 perc volt durva, a kitolás maga max 10 percig tartott, 3. nyomásra lett meg a picúr.

Sztem hamarosan szülni fogsz, főleg, ha ennyire "nyitott" vagy rá.

2013. márc. 26. 15:59
 4/12 anonim ***** válasza:
Nekem megindult a magzatvízem, majd sokáig csak szivárgott. Rá fél órára kezdtem érezni kisebb fájásokat, kórházban már jobban fájt, majd bedurvultak szép lassan. Én már rég a falat kapartam, de a gép azt mutatta, hogy gyengék a fájások, így bekötötték az oxit, ami az egyik legkegyetlenebb dolog. Összesen kb. 10 órát vajúdtam.
2013. márc. 26. 17:40
 5/12 anonim válasza:

Én 40 hét +4 napra szültem, aznap reggel még teljesen zárt volt a méhszájam. Este 11-kor elkezdett folydogálni a magzatvíz, de fájásom az nem volt. A kórházban megvizsgáltak, elfolyt a maradék magzatvíz is, és meglepődésemre már 3-4 ujjnyira nyitva voltam, fájás nélkül! Aztán mire gépre kerültem az már maximális 3 perceseket mutatott, de én nem éreztem vészesnek! Felkeltem, sétálgattam kicsit, a szülésznőm megvizsgált, és szólt is az orvosnak, hogy teljesen eltűnt a méhszáj! Ezt addig nagyon jól bírtam, de a következő 1 óra maga volt a pokol! Végül hajnali 3-ra lett meg a kisfiam!

Szerintem neked is hamarosan meglesz, és örülj neki, hogy nyílik a méhszájad, de nem érzed a fájásokat!

Van aki nem ilyen szerencsés!

Könnyű szülést!

34hkm

2013. márc. 26. 18:29
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia! Nagyon izgalmas az utolsó időszak, tele várakozással, minden jelre ugrik az ember, na! talán most! De nem... Aztán amikor már minden mindegy, na akkor. Én 4x izgultam végig az áldott állapot utolsó pillanatait. Mind a 4x alig vártam, hogy történjen valami. Minden kicsi fájás, keményedés gyanús volt. Az első gyermekemnél 21 évvel ezelőtt, amikor én még kislány voltam (18) befektettek a kórházba, mert sokszor keményedtem és mégtöbbször pánikoltam. Az orvos így látta jobbnak. 4 nappal hordtam túl a babámat, kiírtak indításra, de a gyermek magától bújt ki 2 és fél óra alatt. A második gyermekem 5 évvel később született, szintén túlhordtam, de Őt "csak" 3 nappal. Bábakoktél segített Neki, az adta meg az első löketet. Magzatvizem elfolyt hajnali fél 1-kor, de nem történt ezen kívül semmi említésre méltó dolog. Természetesen bementünk azonnal a kórházba, de ott is csak aludtam a vajúdóba. Reggel 8:45-kor bekötötték az oxyt. Megkérdeztem a dokit, hogy szerinte mikor lesz ebből gyerek, azt mondta, hogy 10h körül visszajön és megnéz. Nem telt el 2-3 perc könyörögtem, hogy vizsgáljanak meg, mert szerintem valami nem stimmel. Nagyon mérgesek voltak rám, hisztisnek mondtak, veszekedtek velem, hogy fogjam be és koncentráljak, mert ennek ilyen fájásokat kell csinálnia... stb Nagynehezen többszöri felszólításomra megvizsgált a doki. Hát... 2 kesztyűt kellet húznia mindenkinek!! Jött a poronty. 9:05-re megszületett. A 3. gyermekemmel a 39. héten nagyon szenvedtem már. Szülésznőmmel egyeztetve újra bábakoktélt ittam. Hatása lett, de nem az amiért megittam. Másnap reggel Nst-re mentem, mosolyogva meséltem mindenkinek, hogy jártam. A szülésznőm felcsatolta a szerkezetet a pocakomra, majd kidülledt szemekkel nézett felváltva rám és a gépre. Nem értette, hogy mi is történik. Olyan fájásaim voltak (nem éreztem), ami már a szülés beindulását jelezték. Nem mehettem mát aznap haza. Rögtön szülőszoba. 1 óra múlva megszültem. A 4. bébivel pedig már a kórházig sem értem el. 36. héttől 2 és fél ujjnyira voltam nyitva. Drukkoltunk, hogy a 38. hetet kihúzzuk valahogy. Sikerült. Nst-re készülve itthon még elpakoltam, mosogattam, vettem a kabátom és elfolyt a vizem. Olyan piszok nagy fájások kísérték, hogy menni sem tudtam. Elvánszorogtam az ágyig, lefeküdtem nagynehezen és hívtam a mentőket. Mire kiértek (5-6 perc) megszületett a fiam. Ennél a terhességnél éreztem csak, hogy a 36. héttől rengetegszer volt keményedésem és rendszertelen gyenge fájásom. Valószínű, hogy a 38. hétre már 3 ujjnyira vagy annál is jobban tág voltam. Hát ilyen az én kálváriám. :)

Nem bántam meg, hogy így alakult!! Amúgy a 2. szülésem volt a legbrutálisabb. Nagyon fájt! De nem panaszkodok!!

Nagyon könnyű szülést és rengeteg pihenéssel teli utolsó napokat kívánok!

2013. márc. 26. 18:59
 7/12 anonim ***** válasza:

Mégis mi rosszat írtam?

Csak érdekel.

első

2013. márc. 27. 09:15
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem aznap és előtte 2 nap délelőtt gyomorfájdalmam volt. Azt hittem rosszat etettem mert délutánra mindig elmúlt. 3. nap éjjel valami törést éreztem belül de azt hittem a babák rugdosnak. 1-2 óra és elfolyt a magzatvíz....
2013. márc. 27. 10:57
 9/12 anonim ***** válasza:

Engem is érdekel, valaki kifejthetné h mi nem volt jó.

3.

2013. márc. 28. 10:36
 10/12 A kérdező kommentje:
Megvan a baba :) két és fél ujnyira voltam kinyitodva ,amikor bementem a korházba hogy folyik a magzatvizem. na onnantol éreztem rogton 10perces fájásokat, hát ez valami kegyetlen dolog :)
2013. ápr. 2. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!