Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek mi történne...

Szerintetek mi történne akkor, ha egy kismamánál beindulna a szülés, a mentő ki tud menni, de nem szeretné megkockáztatni a jelenlegi útviszonyok mellett, hogy elakadt mentőautóban szüljön, és visszautasítja, hogy kórházba szállítsák?

Figyelt kérdés
Csak elméleti kérdés, nincs senki ilyen helyzetben. Illetve ha mégis van, nem tudok róla :)
2013. márc. 15. 12:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Ha nem járhatóak az utak akkor másik településre viszik esetleg a kismamát. Igen orvosnak látnia kell a babát is meg a mamát is.
2013. márc. 15. 16:51
 22/29 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, h minden út járhatatlan. Ha kell hókotróval, katonai segítséggel, tűzzel vassal beviszik a kórházba és abba amelyik elérhető. Újszülött nem maradhat otthon se anyuka. A babát világra tudják segíteni a mentők HA komplikációmentes a szülés. Illetve ninicsen komoly baj, nem kell császározni stb. De pl a köldökzsinór rendbetétele stb nem megoldható a kocsin mindenképpen kórházi ellátást igényel!
2013. márc. 15. 19:23
 23/29 xbettyx válasza:
Én majdnem ilyen helyzetbe vagyok esetleg leszek. 40+1 napos kismama vagyok, vasárnap kell kórházba mennem, császáros leszek, dokimmal meg van beszélve minden. Na most én komáromban lakom, tatabányán van a kórház (mert itt megszüntették szőnybe tavaly) , tehát tatabánya pedig 35 km. A bibi csak az hogy március 18.-áig rendkívüli tilalom van érvénybe komáromba, tehát gépjárművel nem lehet elhagyni komárom térségét. Nem tudom hogy a mentő mennyi idő alatt érne ki, és mennyi idő alatt vinne be a kórházba, ha egyáltalán be tudna :( nem tudom mi lesz ha beindul, épp görcsölgetek és nagyon félek. Első baba tehát pontosan azt sem tudom mit kell éreznem, mi az aminél már hívjam a mentőt :( Remélem vasárnapra megoldódik a helyzet itt, és párom tud bevinni. ha nem akkor nem tudom hol szülünk.
2013. márc. 16. 04:42
 24/29 A kérdező kommentje:
xbettyx! Remélem minden rendben lesz veletek! Esetleg hívd fel az orvosod, hátha tud segíteni. Szerintem attól, hogy első baba, biztos tudni fogod, ha már az igazi fájások jönnek.
2013. márc. 16. 09:15
 25/29 xbettyx válasza:
Szia. Hát nem tudom...az éjjel görcsöltem, olyan átlagos menstruációs fájdalmak...aztán egy idő után elmúlt... most reggel ébredéskor megint, de 8:38 óta semmi. félek hogy nem fogom felismerni..mert gondolom ez nem mindenkinél ugyan olyan. :( MI az ami tényleg felismerhető?
2013. márc. 16. 10:16
 26/29 A kérdező kommentje:
2013. márc. 16. 10:51
 27/29 xbettyx válasza:
Köszi szépen...hát nem tudom :( 3órája nem görcsölt, most megint, de csak enyhe menstruációs görcs. de ez sem mérvadó ami le van irva :( félek csajok
2013. márc. 16. 11:38
 28/29 anonim ***** válasza:

Hú Betty együttérzek én szerencsére még csak kisterhes vagyok de nekem is ott kell majd szülnöm, pont gondoltam is hogy csak ilyet ússzak meg ami most volt.

Egyébként nem első babám lesz szóval pláne gyorsan be kéne érjek a kórházba.

Na visszatérve nekem az mindig bejött (eddig 2szer:)) hogy ha rendszeresen éreztem enyhe fájásokat, akkor jó meleg zuhanyt vettem és ha a zuhanyzás végére nem elmúltak hanem rendszereződtek (tehát határozottan beállt időre) akkor tudtam hogy indulni kell.

Ha leálltak a fájások a melegvíztől, akkor az fals alarm volt. Esetleg próbáld ki! Minden jót neked!!!

2013. márc. 16. 12:53
 29/29 xbettyx válasza:
szia. köszönöm..igen nagyon félek...beszéltem orvosommal, holnap reggel midenképpen megyünk be párommal és remélem meglesz a baby mert aggódok érte.... nem szeretném hogy bármi is legyen. Hát igen...ez az én szerencsém, amúgy sem volt zökkenőmentes a terhességem...még csak ez hiányzott a végére. Remélem éjjel nem fagy, járhatóak lesznek az utak és párommal be tudunk menni zökkenőmentesen reggel. Addigra csak a dugó is feloszlik mert itt komáromba is az van :( Te Tbányai vagy??
2013. márc. 16. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!