Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek mi történne...

Szerintetek mi történne akkor, ha egy kismamánál beindulna a szülés, a mentő ki tud menni, de nem szeretné megkockáztatni a jelenlegi útviszonyok mellett, hogy elakadt mentőautóban szüljön, és visszautasítja, hogy kórházba szállítsák?

Figyelt kérdés
Csak elméleti kérdés, nincs senki ilyen helyzetben. Illetve ha mégis van, nem tudok róla :)
2013. márc. 15. 12:55
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
49%

2-es vagyok:

Ha nem ér be a kismamával a mentő időben a kórházban,és útközben megszül a mentőautóban,akkor is be kell vinni az anyukát és a babát is a kórházban,és ez akkor is ugyan úgy érvényes,ha otthon segítik a világra a mentősök a babát.SEMMIFÉLEKÉPPEN NEM HAGYHATJÁK ŐKET OTTHON,mert ilyenkor a betegért a mentősök felelnek,és ha otthon hagynák őket és ne adj Isten valami történik szülés után az anyával vagy a babával,akkor a mentősöket veszik elő!!Szóval ha otthon is szül meg valaki,a mentősök akkor is beviszik őket,vagy a mentőautóval,vagy hívnak hozzájuk helikoptert,ha másképpen nem tudnak a nagy hó miatt bejutni a kórházba!!

2013. márc. 15. 13:20
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez nem egy kívánság műsor. Saját felelősségre otthon maradhat a kismama de akkor a mentősök nélküle indulnak vissza, és majd az apa segíti világra a gyerekét. Na ez meg mindennél kockázatosabb.

Mondjuk ekkora hóban nagyon nagy szemétség teljesen feleslegesen kihívni a mentőket.

2013. márc. 15. 13:23
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Mentős vagyok. Nem hagyunk otthonában megszült kismamát babával, akkor sem ha jól vannak és maradni akar. ORvosi vizsgálat szükséges, kórházi felügyelet. Ha a mentő oda tudott menni, vissza is tud menni.
2013. márc. 15. 13:49
 14/29 anonim ***** válasza:

11-es vagyok:

Én is ugyan ezt mondom kedves utolsó,mivel nekem meg a párom mentős,és volt már szülése is,természetesen otthon szült meg a kismama,de be kellett őket vinni,nem hagyhatták őket otthon!!

2013. márc. 15. 13:57
 15/29 A kérdező kommentje:
A mentő érkezhet a mentőállomásról is, ami teljesen máshol van, mint a kórház, tehát másik útvonal. Nem akadékoskodni akarok, csak sok időm van gondolkozni :)
2013. márc. 15. 13:58
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

11 vagyok:

De most az tök mindegy,hogy máshol van a kórház mint a mentőállomás,a lényegen nem változtat..NEM LEHET ŐKET OTTHON HAGYNI ÉS ENNYI!!Az irányítás meg sem engedné,ugyan is a mentősöknek tőlük kell engedélyt kérni pl akkor ha egy beteg nem akar bemenni a kórházba,olyankor a mentősök beszélnek az irányító csoporttal,hogy most mi legyen,otthon hagyhatják-e őket vagy sem.Ha nem adnak arra engedélyt,hogy otthon maradjanak(ami egy szülésnél ez teljesen természetes),akkor be kell vinni a beteget a kórházba ha akarja,ha nem!!Ha ellenáll,akkor a mentősök kérhetnek rendőri segítséget,tehát igen is be lehet vinni egy beteget erőszakkal!!De szerintem ha a kismama normális,akkor nem akar otthon maradni,hanem igen is biztos kezekben akarja tudni a babáját és magát is,mivel szülés után az orvosnak meg kell vizsgálni a kisbabát és az anyukát is,a placentát is az orvos tudja megvizsgálni,meg a kisbabát is biztos kezekbe kell helyezni.

2013. márc. 15. 14:15
 17/29 A kérdező kommentje:
Az útviszony miatt (folyamatos havazás és hóátfúvás) sem ítélhetik meg úgy, hogy kockázatosabb a beszállítás, mint az otthonmaradás? Illetve mi a helyzet az elzárt településekkel?
2013. márc. 15. 14:24
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem ítélhetik úgy,hogy otthon biztonságosabb még ilyen időben sem,mert a babát és a mamát az orvosnak látnia kell!!És ide nem elég egy kihívott ügyeletes doki!!Ha ott hagynák a mentősök a mamát meg a babát,és ne adj Isten a mama bevérezne vagy a babával lenne valami amitől életveszélyes állapotba kerülne bármelyikük is,akkor a mentősöket veszik elő,mivel az ő felelősségük az,hogy átadják őket az orvosnak!!Egy mentős sem kockáztatja meg senkiért sem a m.helyét,meg azt,hogy ne adj Isten halállal végződjön egy ilyen eset,és akkor mehet a dutyiba.Nem-nem,ilyennel nem játszanak.A mentős nem orvos,attól függetlenül,hogy le tud vezetni egy szülést,és utána neki is le kell szívni a nyákot a baba tüdejéről,meg az orrából,még az orvosnak felül kell vizsgálni a mentős munkáját.Meg egy mentős nem kezdi el varrogatni a gátat ha közben reped a kismama.Szóval már csak ilyenek miatt is be kell őket vinni.Most ez olyan dolog,hogy van mondjuk egy súlyos baleset a hó miatt,és van egy életveszélyes beteg..akkor a mentősök nem szállítják kórházba,mert jaj leesett a hó és otthagyják?Valamilyen megoldást találniuk kell,mert a beteget be KELL juttatni a kórházba és kész.
2013. márc. 15. 14:42
 19/29 anonim ***** válasza:
Nem. Az időjárás sem kifogás ilyen helyzetben.
2013. márc. 15. 15:35
 20/29 anonim ***** válasza:
figyelj inkább menj kórházba ha már megszültél otthon vagy ha még nem és a kocsiban fogsz is,hidd el másik mentő fog sietni érted,ha elakadtak veletek és megszületett a pici hiszen ha azonnal inkubátor kell neki vagy bármilyen orvosi beavatkozás amit nem láthattak eddig előre,pl.én majdnem elvéreztem szülésnél leszakadt a méhlepény a lányom meg megfulladhatott volna én minden áron mennék bármi lenne,úgy is a kórházba kell menni azonnal!!!!!és az én szülési problémáimnak semmi jele nem volt még el nem kezdtem nyomni,de hál Istennek semmi baj nem lett :) ma már majd 3-éves a picim és tervezzük a következőt akit szintén nem szülnék itthon inkább mentő,ha el is akad jön másik :D
2013. márc. 15. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!