Csak nekem tűnik úgy hogy egyre többen szeretnének valahogy trükközni hogy biztosan programozott császárral szüljenek?
Nem csak Neked tűnik fel...
Sok másnak is, de nagyon kevés az, aki csak "trükközni" akar.
Az esetek túlnyomó többségében komoly indok van arra, hogy progi császárral szüljön valaki. Egy krónikus betegnek nem biztos, hogy jót tesz a vajúdás.
És én azt is megértem, aki annyira retteg a szüléstől, hogy ezért császározzák, hiszen ettől ő is lehet anya, méghozzá akár jobb anya, mint aki természetesen szül.
Egy anyuka, aki volt olyan hülye, hogy a krónikus betegsége ellenére simán akart szülni, és majdnem ottmaradt. A másodiknál már volt eszem.
A progi császárnál ellenőrzöttebb szülés nem létezik!
Egyrészt régen ez nem volt elterjedt, meg nagyon sokáig tényleg csak sűrgősséig és tényleg csak életveszély esetén alkalmazták. Ma már opció, mert az orvosok is rutint szereztek benne... ez olyan, mint bármi más az orvostudomány fejlődésében. Régen a kórházban szülés sem volt elterjedt, sőt a század elején még az számított gyengének, akik kórházban szült, ma meg már a többség inkább ezt választja.
A másik, ahogy más is írta sokkal több az információ, ami pánikra ad okot.
Én nem félek a fájdalomtól, mióta terhes vagyok konkrétan kiváncsi is vagyok milyen lehet természetes úton szülni. Kipróbálnám... magam is megvagyok ezen döbbenve. DE! Rengeteg példa van körülöttem, több szellemi és/vagy fizikai sérült, aki mind a szülés során sérült vagy azért, mert nagyon elhúzódott a kitolás, vagy a nyaka köré tekeredett a zsinor és későn vették észre vagy csak szimplán történt valami ami miatt sajnos egy életre el lett vágva. Én ettől félek, hogy a gyerekem megsérül szülés közben. Olvastam valahol, sajnos már nem emlékszem hol, hogy a sérült emberek nagy százaléka tényleg születés közbeni rendellenség miatt lesz sérült, és nem magzatkorban. Azok száma elenyésző, plána manapság, amikor már minden féle módszerrel tudják ezt szűrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!