Előfordulhat ilyen szülés közben? Nagyon félek, hogy velem is meg fog történni!
Rettentő-rettentő alacsony fájdalomküszöböm van és borzasztóan viselem már a legkisebb fájdalmat is, teljesen kifordulok magamból. Éppen ezért nem is volt kérdés, hogy igénybe veszem-e az epidurális érzéstelenítést.
Van fogadott orvosom akinek jeleztem szándékom, azt mondta ő ugyan nem támogatja, de rendben. Ennyivel le is zárta a témát.
Kicsit körbekérdezősködtem az ismerőseim között (egy relatíve kisvárosban élünk, rajta kívül csak 1 magán nőgyógyász van így szinte mindenki nála szült az ismerettségi körömből) és többen is mondták, hogy megbeszélték már jó előre az EDA-t de a doki szülés közben mégsem adta be, elsummogta, azt mondta már nincs idő rá (pedig simán lett volna mert utána még a kismama 5 órán keresztül vajúdott) illetve kitalált különböző indokokat hogy miért is nem lehet beadni. Volt, aki könyörgött neki mégsem adta be, pedig előre megígérte és - apás szülés révén - csak akkor szólt aneszteziológusnak mikor az apuka megfenyegette.
Eléggé parázok hogy velem is ez lesz.. Teljesen szorongok már 2 napja emiatt. 38 hetes vagyok így dokit már nem válthatok, azt kérlek ne tanácsoljátok! Ha esetleg a kórházban az aneszteziológusokat megkeresem és velük beszélek hogy mindenféleképp szeretném az EDA-t akkor az jó ötlet? Vagy mit tehetnék?
Kérdező, örülök, hogy sikeresen túl vagy rajta:)
Mindamellett bátor emberek egyes orvosok, ha az én párommal csinálná meg a doki a "hitegeti majd mégsem hajlandó"-t, valszeg az életével játszana, szó szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!