Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha valakinek nincs TB-ja...

Ha valakinek nincs TB-ja akkor fizetni kell a szülésért?

Figyelt kérdés
Itt olvastam az előbb egy kérdésben hogy a sima szülés 100e a császár meg 2-300e is megvan ha nincs tb. Kérdem én akkor a sok "kisebbségi" hogy szülhet tb nélkül? Kizárt dolognak tartom hogy mindenek van tb-je....vagy ha segélyt kap akkor a tb is rendezve van vele? vagy hogy van ez? valaki írja már le mert el nem tudom képzelni, hogy a legtöbb életébe nem dolgozik és mégis ingyen szül mert van tb-je....
2013. márc. 4. 16:28
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Értem :)
2013. márc. 4. 18:42
 12/18 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

Most hirtelen ezt az anyagot találtam, 2011-es, de érdemi változás nincs. A 7. oldalon olvasható, hogy mi történik, ha valakinek rendezetlen a jogviszonya (csak megsúgom, az amit leírtam: nem tagadható meg az orvosi ellátás és nem kell utólag kifizetni)

[link]

2013. márc. 4. 18:42
 13/18 anonim ***** válasza:
44%

Haaat...azert ez nem ilyen egyszeru. Ismikrol nem tudtak, hogy kulfoldre mentek, csak azt lattak hasznaltak a TAJ szamukat, de nem volt mogotte fizetve.

Egt tagallamban sem mindegy hol fizeted. En pl Angliaban elek es hiaba fizetem kint az eu hozzajarulast, itthon sem a vervetelt, sem a nogyogyaszati kivuzsgalast nem kaptam TAJ nelkul. Tudom, mert terhes vagyok de par hete itthon ragadtam es mindent, kezdve az uh-tol, a vervetelen keresztul, az amnioig (ami amugy a korom miatt TAJ-ra ingyenes lenne) fizetos volt. Szal a gyakorlat sajnos ez. En inkabb nem kockaztatom be meg a szulest is, mert amilyen makom van kapnek egy szep kis szamlat...es nem tudnam a kinti biztositoval elszamoltatni utolag semmikepp, elore viszont nincs indokolt helyzet, amiert engedelyeznek. Mert Mo es Gb kozott ez a megallapodas.

2013. márc. 4. 20:51
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy nem ilyen egyszerű. Ezt nem lehet két mondatban leírni, de nem is ez volt a kérdés, ez csak egy kis kitérő volt, valamelyik komment miatt.

Itt a lényeg le van írva:

[link]

2013. márc. 4. 21:04
 15/18 anonim ***** válasza:
Csak abban az esetben nem kell fizetnie annak akinek nincs tb-je ha halaszthatatlan az ellátás illetve az életvitelét nagyban befolyásolná. Pl ha baleset ér és ott törik csontod zúzódásod van az nem tűr halasztást. De már a rehabilitáció ortopédiai ellátás nem ez a kategória ott ha nincs tb akkor igen is fizetnie kell a kórháznak a páciensnek.
2013. márc. 6. 09:23
 16/18 anonim ***** válasza:
81%
Nem értem miért lettem lepontozva, csak mert válaszoltam a kérdésre. Értem, hogy kiétrő, de tökéletesn példázza hogy ingyenes e a szülés TAJ nélkül vagy sem. És én épp gyakorlatban élem át, amit más csak linkelget elméletben. Terhesellátás és szülés... pont, ami a kérdés volt. Szal, miért rossz a válaszom?
2013. márc. 6. 13:34
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki pontozott le, valóban csak a kérdésemre válaszoltál! Részemről ment mindenkinek a "zöld kéz"! :)
2013. márc. 6. 15:08
 18/18 anonim ***** válasza:

Sziasztok

Tudom hogy nem mostani a kérdés, de azt nem tudjátok véletlenül hogy ha az önkormányzat fizeti a tb-met és én közben megszültem, akkor ugye onnantól a GYES-ből vonják le.

Szóval amit az önkormányzat fizet azt le kell mondani?

2013. nov. 5. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!