Ha valakinek nincs TB-ja akkor fizetni kell a szülésért?
6-os vagyok.
Most hirtelen ezt az anyagot találtam, 2011-es, de érdemi változás nincs. A 7. oldalon olvasható, hogy mi történik, ha valakinek rendezetlen a jogviszonya (csak megsúgom, az amit leírtam: nem tagadható meg az orvosi ellátás és nem kell utólag kifizetni)
Haaat...azert ez nem ilyen egyszeru. Ismikrol nem tudtak, hogy kulfoldre mentek, csak azt lattak hasznaltak a TAJ szamukat, de nem volt mogotte fizetve.
Egt tagallamban sem mindegy hol fizeted. En pl Angliaban elek es hiaba fizetem kint az eu hozzajarulast, itthon sem a vervetelt, sem a nogyogyaszati kivuzsgalast nem kaptam TAJ nelkul. Tudom, mert terhes vagyok de par hete itthon ragadtam es mindent, kezdve az uh-tol, a vervetelen keresztul, az amnioig (ami amugy a korom miatt TAJ-ra ingyenes lenne) fizetos volt. Szal a gyakorlat sajnos ez. En inkabb nem kockaztatom be meg a szulest is, mert amilyen makom van kapnek egy szep kis szamlat...es nem tudnam a kinti biztositoval elszamoltatni utolag semmikepp, elore viszont nincs indokolt helyzet, amiert engedelyeznek. Mert Mo es Gb kozott ez a megallapodas.
Persze, hogy nem ilyen egyszerű. Ezt nem lehet két mondatban leírni, de nem is ez volt a kérdés, ez csak egy kis kitérő volt, valamelyik komment miatt.
Itt a lényeg le van írva:
Sziasztok
Tudom hogy nem mostani a kérdés, de azt nem tudjátok véletlenül hogy ha az önkormányzat fizeti a tb-met és én közben megszültem, akkor ugye onnantól a GYES-ből vonják le.
Szóval amit az önkormányzat fizet azt le kell mondani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!